Bezpečnostní rada státu řešila střelbu na FF UK. Rakušan přišel s opatřeními

31.01.2024 20:20 Bezpečnostní rada státu se na středečním mimořádném zasedání za účasti prezidenta Petra Pavla zabývala podrobnou analýzou prosincového útoku střelce na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Projednala i návrh opatření, která mají omezit riziko opakování podobné události. 

Putin navštíví členskou zemi NATO, která se nemusí řídit zatykačem od ICC

31.01.2024 20:20 Ruský prezident Vladimir Putin navštíví v únoru členskou zemi NATO. V pondělí 12. února má zavítat do Turecka, anonymně to potvrdili představitelé obou zemí. Návštěvu již avizoval Kreml před několika dny. Datum ale neupřesnil. 

Část Libeňského mostu čeká demolice. Doporučili ji experti

31.01.2024 20:20 Část Libeňského mostu, která byla v lednu uzavřena, čeká demolice. Doporučili ji experti, práce by měly začít během jarních měsíců. Reagovat na to musí také pražský dopravní podnik. 

Ze Sněžky se v úterý zřítili dva Poláci. Záchranáři popsali náročný zásah

31.01.2024 20:20 Neštěstí se v úterý stalo na polské straně nejvyšší české hory Sněžky. Dva lidé se z ní zřítili dolů a pád nepřežili. Polští záchranáři, jimž pomáhali i jejich čeští kolegové, dnes popsali náročný zásah v horském terénu. 

Vláda rozhodla o postupu výstavby jaderných elektráren. Chce rovnou čtyři nové bloky

31.01.2024 20:20 Vláda ve středu schválila další postup ohledně tendru na výstavbu nových bloků jaderných elektráren. Francouzská EDF a jihokorejská KNHP mají do poloviny dubna přeložit závazné nabídky na výstavbu čtyř jaderných bloků. V tendru naopak nepokračuje americký Westinghouse. 

Putin: Ruský vojenský letoun byl minulý týden sestřelen americkými raketami Patriot

31.01.2024 20:20 Ruský prezident Putin tvrdí, že ruský vojenský letoun Il-76 byl minulý týden nad Belgorodskou oblastí sestřelen americkými raketami Patriot vypálenými z území Ukrajiny. Uvedla to agentura Reuters. 

EU nesplnila slib Ukrajině, varuje Fiala a další lídři. Uděláme pro to vše, prohlašuje den před summ

31.01.2024 20:20 Pětice lídrů členských států EU vyzvala ve středu ve společném dopise ke kolektivnímu úsilí při vyzbrojování Ukrajiny. Den před summitem EU poukázala na to, že EU nenaplnila loňský slib, že Kyjevu do konce března 2024 poskytne milion kusů dělostřelecké munice.

Tlak na Maďarsko se zvyšuje. Aliance požaduje schválení přijetí Švédska do NATO za měsíc

31.01.2024 20:20 Ratifikace vstupu Švédska do Severoatlantické aliance může počkat na řádnou schůzi maďarského parlamentu koncem února. Tehdy může být tato otázka zařazena do programu, pokud o tom rozhodne parlamentní většina, řekl v úterý pro komerční televizi ATV šéf maďarské diplomacie Péter Szijjártó.

Policie dopadla podezřelého z případu požáru v Liberci. Bar zřejmě zapálil

31.01.2024 20:20 Policie ve středu dopadla podezřelého muže, po kterém pátrala v souvislosti s požárem v baru v Liberci. Událost z pondělního večera si vyžádala 15 zraněných osob. Případ je vyšetřován pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu obecné ohrožení. 

Skandál UNRWA po nových obviněních dál narůstá. Její konec bude mít katastrofální následky, varují a

31.01.2024 20:20 Nic nemůže nahradit Agenturu OSN pro palestinské uprchlíky , prohlásila koordinátorka OSN pro humanitární pomoc v Pásmu Gazy Sigrid Kaagová i přesto, že zaměstnanci této agentury byli zapojeni do útoku militantního hnutí Hamás na Izrael dne 7. října a izraelští představitelé zveřejnili proti UNRWA nová obvinění.

Nucené vystěhování migrantů? Německem hýbe kauza remigrace, Scholz podpořil demonstranty proti AfD

31.01.2024 14:40 Německý kancléř Olaf Scholz ve středu nabídl svou podporu demonstrantům, kteří v celé zemi vyšli do ulic ke znaku odsouzení strany Alternativa pro Německo a dalších zemi pravicových uskupení.

Jak vyzbrojit Ukrajinu? Bílý dům vymyslel plán, kterým obejde Kongres

31.01.2024 14:40 Americký prezident Joe Biden plánuje obejít odpor Kongresu vůči poskytnutí další vojenské pomoci Ukrajině prostřednictvím Řecka. 

Odpůrce války na Ukrajině Nadeždin odevzdal podpisy ke kandidatuře. Dva Putinovi protivníci odstoupi

31.01.2024 14:40 Boris Nadeždin, nominant ruské středopravé strany Občanská iniciativa, v Moskvě předal Ústřední volební komisi archy s 105 000 podpisy občanů podporujících jeho kandidaturu v březnových prezidentských volbách. ÚVK bude jeho žádost posuzovat a rozhodne do deseti dnů, zda může kandidovat.

Slovensko zaskočil Matovič. Kandiduje na prezidenta, i když jím být nechce

31.01.2024 14:40 Na Slovensku se v úterý uzavřely přihlášky do jarních prezidentských voleb. Na poslední chvíli vstoupil do boje o post hlavy státu expremiér Igor Matovič. Podle svých slov přitom prezidentem být nechce. 

Satelitní snímky ukázaly skutečný rozsah izraelských náletů. Polovina Gazy je srovnána se zemí

31.01.2024 14:40 Podle britské stanice BBC a analýzy družicových snímků provedené americkými univerzitami bylo nejméně polovina všech budov v Pásmu Gazy poškozena nebo zničena.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.