Izrael bude rozhodně reagovat na jakýkoli útok, varuje Netanjahu

31.07.2024 21:13 Izrael bude rozhodně reagovat na jakýkoli útok, prohlásil dnes premiér Benjamin Netanjahu podle serveru Times of Israel.

Celý svět včetně Ukrajiny chce, aby se Rusko zúčastnilo druhého mírového summitu

31.07.2024 21:13 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prohlásil, že svět včetně Ukrajiny chce, aby se Rusko zúčastnilo druhého mírového summitu zaměřeného na ukončení konfliktu mezi Moskvou a Kyjevem. Uvedl to server France24.

Rusko přemístilo kritika Kremlu Kara-Murzu. Nikdo neví kam

31.07.2024 21:13 Vězněný kritik Kremlu, Vladimir Kara-Murza, byl přemístěn z věznice v Omsku na neznámé místo, jak ve středu oznámila ruská vězeňská služba FSIN. Nepřesnění místa vzbuzuje spekulace o možné výměně vězňů se Západem. Uvedla to agentura Reuters.

Japonsko nepozvalo na mírovou ceremonii v Nagasaki Izrael

31.07.2024 21:13 Izraelský velvyslanec v Japonsku nebude pozván na výroční mírovou ceremonii v Nagasaki, jak ve středu oznámil starosta města. Toto rozhodnutí bylo učiněno, aby se předešlo možným problémům, a není "politicky motivované".

Rusko zvýší odměny pro rekruty, kteří se přihlásí do armády

31.07.2024 21:13 Ruský prezident Vladimir Putin ve středu podepsal dekret, ve kterém se uvádí, že každá osoba, která podepíše smlouvu o vyslání na frontu v období od začátku srpna do konce prosince, obdrží jednorázovou platbu 400.000 rublů, což je více než dvojnásobek předchozí částky. Upozornilo na to Rádio Svobodná Evropa.

Blinken tvrdí, že příměří v Pásmu Gazy je nevyhnutelné

31.07.2024 21:13 Americký ministr zahraničí Antony Blinken uvedl, že příměří v Pásmu Gazy je nevyhnutelné. Tento komentář zazněl po zabití politického lídra hnutí Hamas Ismaíla Haníji při útoku v Teheránu. 

Danko vidí budoucnost ve vztazích s Ruskem. „Herce“ Zelenského nešetřil

31.07.2024 15:20 Místopředseda slovenského parlamentu plánuje navštívit Rusko. Podle jeho slov bez Moskvy slovenská ekonomika skončí. Ukrajinského lídra Volodymyra Zelenského označil za „obyčejného herce, šílence a nebezpečného člověka“.

Vážná nehoda uzavřela D2. Ve směru na Slovensko se tvoří kolony

31.07.2024 15:20 Českým dálnicím se ani ve středu nevyhnuly komplikace. Od dopoledne komplikuje provoz na dálnici D2 na jižní Moravě nehoda dvou vozidel. Na místě zasahovaly záchranné složky, informace o případných zraněných nejsou k dispozici. 

Izrael: Válku nechceme, ale jsme na ni připraveni

31.07.2024 15:20 Izrael neusiluje o eskalaci války, ale je připraven na všechny možné scénáře, uvedl ve středu izraelský ministr obrany Joav Gallant. Pochválil také izraelské síly za úspěšný útok na velitele libanonského hnutí Hizballáh v Bejrútu.

Írán a Hizballáh mají omezené možnosti. Totální válka s Izraelem se jim rychle vymstí

31.07.2024 15:20 Írán a Hizballáh si musí pořádně rozmyslet, jak zareagují na izraelské akce v Bejrútu a případně i Teheránu. Pokud Írán zveřejní výsledky vyšetřování středečního útoku na předního představitele Hamásu s tím, že za ním stojí Izrael, podřeže si pod sebou větev. Hizballáh si zase nemůže dovolit totální válku s Izraelem už kvůli naprosté humanitární katastrofě v Libanonu, jíž by způsobila. 

Volby v USA: Harrisová je podle průzkumů nadále před Trumpem

31.07.2024 15:20 Kamala Harrisová, která se uchází o nominaci Demokratické strany pro listopadové prezidentské volby, má v novém předvolebním průzkumu agentury Reuters/Ipsos jen jednoprocentní náskok před republikánským kandidátem a bývalým prezidentem Donaldem Trumpem.

Irák je zaklíněn mezi íránskou a americkou mocí. Vede svůj vlastní boj, často o samotnou existenci

31.07.2024 15:20 Irák je zaklíněn přímo mezi americkými a íránskými snahami o prosazování moci na Blízkém východě. Obě země mají na Bagdád podstatný vliv a tamní premiér Mohammed Shia al-Sudani je díky tomu pod drobnohledem. 

Palestinci zadržení Izraelem byli podle OSN mučeni

31.07.2024 15:20 Palestinci zadržení Izraelem na začátku války v pásmu Gazy loni v říjnu byli v některých případech vystaveni zacházení, které může být považováno za mučení. Tato informace byla zveřejněna ve zprávě Rady OSN pro lidská práva . Uvedl to server Times of Israel.

Írán se musí pomstít za smrt Haníji, tvrdí Chameneí

31.07.2024 15:20 Nejvyšší íránský duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí ve středu prohlásil, že pomsta za zabití politického lídra palestinského radikálního hnutí Hamás Ismaíla Haníji je "povinností" Teheránu. Uvedla to televize ABC.

Původní zpráva | Zintenzivnění konfliktu Izraele s Hizballáhem je pravděpodobné ode dneška, řekl exp

31.07.2024 15:20 Izraelské akce v Bejrútu a patrně i Teheránu povedou k reakci. Upozornil na to expert na politiku Blízkého východu Gokhan Bacik z Univerzity Palackého v Olomouci. „Zintenzivnění je pravděpodobné ode dneška,“ upřesnil pro EuroZprávy.cz.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.