Nejsme nekoncepční, reaguje Liberty Ostrava na tvrzení insolvenčního správce

31.07.2024 19:40  Hutní společnost Liberty Ostrava nesouhlasí s tvrzením insolvenčního správce, že řízení podniku je založené na improvizaci. Vedení zadlužené firmy uvádí, že jeho koncepcí je od počátku prodej zbytného majetku a obnovení ziskové části výroby. Vyplývá to ze záznamu, který se dnes zobrazil v insolvenčním rejstříku. Liberty Ostrava je od června v úpadku. Insolvenční správce podniku Šimon Peták dnes označil tvrzení firmy za irelevantní a její plány podle něj budí obavy.

OBRAZEM: Levitující surfař, plavčík a čepice nebo oznámení pohlaví ještě nenarozeného dítěte, podíve

31.07.2024 19:40  Letní olympijské hry v Paříži začaly před pár dny, a už stačily přinést několik silných, mimořádných momentů. Patří k nim levitující surfař, plavčík hledající čepici v závodišti, oznámení pohlaví očekávaného miminka při ceremoniálu nebo olympijský debut stolní tenistky v 58 letech. Podívejte se na výběr fotek z olympiády ve Francii v listovacím článku.

Pražská burza opět rostla, dařilo se Monetě, pojišťovně VIG i ČEZ

31.07.2024 19:40  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Apple vydal betu iOS 18.1 se svými AI funkcemi. iPhony 16 půjdou do prodeje bez nich

31.07.2024 19:40  Na začátku června pořádal Apple svou každoroční událost WWDC, na které světu ukázal nejen nové operační systémy pro svá zařízení ale konečně i náhled na vlastní umělou inteligenci. Ta se jmenuje Apple Intelligence a od začátku ji doprovází mnoho kontroverzí. Ty společnost podpořila i vydáním bety iOS 18.1.

Boeing vybral nového šéfa. Bude muset hasit ztrátu desetkrát vyšší než loni

31.07.2024 19:40  Americký výrobce letadel Boeing má jasno v tom, kdo nahradí Davida Calhouna v čele společnosti nacházející se v hluboké krizi. Důvěru dostal veterán odvětví letectví Robert „Kelly“ Ortberg. Boeing jeho jmenování oznámil při zveřejňování čtvrtletních výsledků hospodaření. Firma meziročně takřka zdesetinásobila ztrátu ze 149 milionů dolarů na 1,44 miliardy dolarů.

31.07.2024 19:40  Češi se drží starých návyků, pracují stále stejně a naprosto nevyužívají možnosti, které jim firma nabízí, říká Jan Dolejš, CEO společnosti Digiskills, která pomáhá firmám zlepšovat digitální dovednosti jejich zaměstnanců. Česko se sice loni umístilo na špičce žebříčku Eurostatu v digitálních dovednostech. Podle Dolejše je nicméně realita ve firmách často odlišná. „Lidé sice mají základní digitální dovednosti ve smyslu, že znají e-mail, umí ho ovládat, odpovědět na něj a sdílet soubor. Ale v práci zamrzli na úrovni před pěti lety,“ řekl v podcastu Business Club.

Evropští exportéři se obávají návratu Donalda Trumpa. Brusel už má plán, jak se s ním vypořádat

31.07.2024 19:40  Vítězství Donalda Trumpa v listopadových amerických prezidentských volbách by mohlo v příštím roce tvrdě dopadnout na obchodní výměnu mezi Evropskou unií a Spojenými státy. Republikánský kandidát slíbil uvalit univerzální desetiprocentní clo na veškeré výrobky dovážené ze zahraničí na americký trh. Unijní export do USA by podle odhadů Evropské komise v takovém případě mohl klesnout až o 150 miliard eur ročně čili skoro o třetinu loňského objemu.

Prodělečný byznys nikdo nechce. Tak proč pořádat olympiádu?

31.07.2024 14:20  Vítejte u nového vydání investičního newsletteru! Když jsem minulý týden psal, že uplynulo sedm pestrých dní, vězte, že tentokrát bude náš přehled ještě pestřejší. Investiční kalendář přichází do fáze, kdy budou reportovat výsledky hospodaření zásadní akcioví hráči. Národní banky v čele s Fedem a ČNB budou brzy zasedat a dají tak směr trhům. A spustili jsme nový přehled nemovitostních fondů. Zkrátka další velmi nabitý týden, který se vám vynasnažím sesumírovat. Bavte se!

Průzkum: Sedm z deseti Čechů využívá pojištění storna zájezdu. V podmínkách se ale nevyznají

31.07.2024 14:20  Na pojištění storna zájezdu či ubytování myslí vždy téměř čtvrtina Čechů. Další jej uzavírají alespoň někdy, například u dražších cest či delších pobytů. Pouze čtvrtina jej nikdy nevyužívá. Ukazuje se ale také, že lidé mnohdy netuší, jaká rizika vlastně pojištění storna zájezdu může pokrýt. Vyplývá to z průzkumu insurtech společnosti Tuito.

Lídr Hamásu Haníja zemřel při leteckém útoku v Teheránu

31.07.2024 09:50  Šéf palestinského teroristického hnutí Hamás Ismáíl Haníja byl zabit při leteckém útoku na jeho rezidenci v Teheránu, uvedla skupina. Hamás, který ovládá Pásmo Gazy, přičetl odpovědnost za tento útok Izraeli. Palestinská hnutí vyzývají obyvatele ke generálním stávkám a masovým demonstracím.

Microsoft zvýšil zisk, přesto zklamal investory. Cloud roste pomaleji než konkurenci

31.07.2024 09:50  Americká softwarová společnost Microsoft ve čtvrtém finančním čtvrtletí zvýšila čistý zisk meziročně o deset procent na 22 miliard dolarů, oznámila firma. Tržby cloudových služeb Microsoftu však zaostaly za očekáváním. Akcie podniku tak po zveřejnění výsledků oslabily a ztrácely více než šest procent.

Trapný osud EET. Česko jejím zrušením přišlo o miliardy i informace

31.07.2024 09:50  Nejvyšší kontrolní úřad ve své červencové zprávě zkoumal přínosy a náklady kontrolního hlášení a elektronické evidence tržeb . Zpráva přinesla řadu zajímavých údajů, a zejména nám připomněla pachuť spojenou s ukončením druhého uvedeného nástroje.

Ranní check: Flexi novela není tak revoluční, zájem o nové byty roste

31.07.2024 09:50  Dobré ráno! Je 213. den v roce, svátek má Ignác.  Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí posledních hodin.

31.07.2024 09:50  Investiční skupina Penta, za jejíž developerskou činností stojí miliardář Marek Dospiva, plánuje za desítky miliard korun zastřešit a zastavět kolejiště nad hlavním nádražím v Praze. Součástí by mohla být i výstavba nové budovy Národního muzea. V novém díle podcastu REcast Adam Váchal a Ly Miffek rozebírají zákulisí jednoho z nejdůležitějších projektů v Praze a nastiňují, jaký bude postup celé výstavby.

ASUS uvádí na Český trh Zenbook S 16 s novým procesory AMD Ryzen AI

31.07.2024 09:50  Asus Zenbook S 16 s unikátním materiálem Ceraluminium a AMD Ryzen AI čipy míří na Český trh. Špičkový výkon a skvělé zpracování v 16palcovém těle.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.