Strnad díky prodeji munice a pozemních systémů ztrojnásobil zisk. Za pololetí vydělal deset miliard

21.09.2024 12:32  Byznysmen Michal Strnad stvrzuje své zařazení mezi českou podnikatelskou elitu. Jeho holding Czechoslovak Group , který se zaměřuje převážně na zbrojní průmysl, v letošním prvním pololetí meziročně ztrojnásobil hrubý provozní zisk na přibližně 425 milionů eur, tedy zhruba 10,7 miliardy korun. Tržby se skupině zvýšily o 135 procent v přepočtu na přibližně 40 miliard korun, vyplývá ze zveřejněné pololetní zprávy.

ODEMČENO: Pražák konsoliduje pozemky ve Vysočanech, Tykač investuje v Austrálii

21.09.2024 08:00  Pražák dál konsoliduje pozemky ve Vysočanech. Koupil projekt u vestibulu Českomoravská Baterka i solární park za miliardy. Tykač u své australské uhelky připravuje zelenou investici Globální sázka na zelený vodík stojí na vodě. Projekty pohřbívají vysoké náklady Odemykáme pro vás tři prémiové články z uplynulého týdne.

Od nástupu Fialovy vlády se výrazně zvedly příjmy státu z daní. Na obnovu po povodni je z čeho brát

20.09.2024 21:51  Na obnovu po ničivých povodních z minulého týdne bude podle odhadů ministra financí Zbyňka Stanjury vláda potřebovat z letošního rozpočtu 30 miliard korun. V příštím roce dalších deset miliard korun. Ve státním rozpočtu s obřími výdaji 2192 miliard korun v letošním roce a 2316 miliard v návrhu na rok 2025 prý rezervy nejsou. Není z čeho brát. A tak je potřeba zvýšit o zmíněné částky už tak vysoké schodky. 

Pražská burza si udržela mírný růst, navzdory pádům na okolních trzích

20.09.2024 21:51  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Silný start a slabé finále. Senátní volby hnutí ANO nepřejí, nyní je ale v lepší pozici

20.09.2024 21:51  Jasným favoritem nadcházejících krajských voleb je hnutí ANO, ze souběžných senátních voleb a především z jejich finále ale jednoznačný vítěz zřejmě nevzejde. Uskupení Andreje Babiše například minule ovládlo první kolo souboje o třetinu křesel v horní komoře parlamentu, ale ve druhém kole pohořelo. Podobná situace se podle politologů může opakovat i letos. Jisté je, že strany současné vlády si v Senátu udrží většinu, byť mohou oslabit.

Domy jako lego. V Česku se tak začínají stavět školy i bytové domy

20.09.2024 21:51  „Naše děti se budou učit v kontejnerech,“ zhrozili se zprvu rodiče z pražských Petrovic, když slyšeli, že místní radnice vysoutěžila dodavatele na výstavbu nových tříd z modulů. Po různých peripetiích se dostavba školy pro nečekaně velký příliv nových žáků podařila a od běžných školních tříd jsou ty modulové téměř k nepoznání. A trvalo to jen několik měsíců.

Zkrachovalá Liberty Ostrava propustí do konce roku dalších 120 lidí

20.09.2024 17:21  Zkrachovalá huť Liberty Ostrava propustí dalších asi 120 lidí, výpovědi rozdá v říjnu. Dotkne se to válcoven, údržby, dopravy a obslužných profesí. Firma to v pátek sdělila v tiskové zprávě. Minulý měsíc podnik začal odstavovat koksovnu a dal výpovědi zhruba 1600 zaměstnancům, do té doby měla firma zhruba 4000 pracovníků.

Dukovany přinesou českým firmám zakázky za 240 miliard, řekl Fiala

20.09.2024 17:21  České firmy by mohly na výstavbě dvou nových jaderných reaktorů v Dukovanech získat zakázky až za 240 miliard korun. V Plzni to dnes řekl premiér Petr Fiala . S jihokorejským prezidentem Jun Sok-jolem navštívil podniky Doosan Škoda Power a Škodu JS, jež mají být významnými subdodavateli korejské společnosti KHNP. Podle červencového rozhodnutí vlády postaví KHNP dva nové bloky v Dukovanech. Smlouva má být podepsána do března 2025.

Novým členem bankovní rady ČNB bude Jakub Seidler, řekl Pavel po setkání s guvernérem

20.09.2024 17:21  Prezident Petr Pavel se rozhodl k 1. prosinci jmenovat do bankovní rady České národní banky Jakuba Seidlera. Mandát po šesti letech skončí Tomáši Holubovi. V tiskové zprávě to oznámil odbor komunikace prezidentské kanceláře.

Creditas zavedla bonus za investování pro spořicí účty, klienti dosáhnou až na 4,3 procenta

20.09.2024 17:21  Klienti Banky Creditas, kteří mají Spořicí účet + a současně pravidelně investují, dosáhnou nově na sazbu vylepšenou o 0,5 procenta. Pro část vkladu do půl milionu korun se jim sazba navýší ze standardních 3,8 procenta na 4,3 procenta ročně. 

Insolvenční správce zkrachovalé huti Liberty Ostrava začal s odprodejem majetku

20.09.2024 12:20  Zkrachovalá huť Liberty Ostrava a její insolvenční správce zahájili transparentní prodej nepotřebného majetku. Ve výběrovém řízení prodávají odval Lihovarská ve Slezské Ostravě a stavební pozemky o rozloze přes 36 tisíc metrů čtverečních ve Frýdku-Místku. Zájemci musí účast ve výběrovém řízení potvrdit do 7. října. V pátek to řekl insolvenční správce huti Šimon Peták.

Cena zlata dál překračuje rekordy, podle analytiků ještě poroste

20.09.2024 12:20  Cena zlata pokračuje v lámání rekordů, poprvé v historii dnes překonala hranici 2600 dolarů za troyskou unci . K jejímu růstu přispívá snížení úrokových sazeb ve Spojených státech. Krátce po 9:00 SELČ vykazovala cena žlutého kovu podle údajů agentury Bloomberg narůst o zhruba 0,8 procenta a pohybovala se v blízkosti 2608 dolarů za unci.

Do krize Volkswagenu se vloží ministerstvo, chce zabránit zavírání továren

20.09.2024 12:20  Německý ministr hospodářství chce pomoci automobilce Volkswagen s překonáním obtížného období škrtů bez nutnosti zavírat v zemi továrny. Robert Habeck to podle agentury Reuters řekl na návštěvě koncernové továrny v Emdenu.

Do kulturní výzvy k české účasti na Expo 2025 se přihlásilo 187 projektů

20.09.2024 12:20  Do výzvy, na jejímž základě odborná porota vybere účastníky kulturního programu pro výstavu Expo 2025, se přihlásilo 187 projektů. Podle organizátorů jde o nečekaně vysoké číslo, z něhož následně  vybere odborná porota ty, kteří se na výstavě budou prezentovat.

Nike bude mít nového šéfa, akcie na změnu reagovaly výrazným růstem

20.09.2024 12:20  Americký výrobce sportovního oblečení a obuvi Nike bude mít nového šéfa. Firma oznámila, že její současný výkonný ředitel John Donahoe příští měsíc odejde z funkce. Nahradí ho Elliott Hill, který ve firmě v minulosti působil na různých vedoucích pozicích v Severní Americe i Evropě.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.