Korespondenční volba z ciziny je ve Sněmovně před závěrečným schvalováním

10.05.2024 21:42 Zavedení možnosti korespondenční volby pro Čechy žijící v zahraničí je ve Sněmovně před závěrečným schvalováním, mohlo by se uskutečnit ještě tento měsíc. Poslanci opozičního hnutí ANO navrhli další úpravy koaliční volební novely, SPD prosazuje její zamítnutí. Mimořádná schůze svolaná z koaličního podnětu k nynějšímu druhému čtení předlohy trvala dva jednací dny, debata vyplnila zhruba 20 hodin čistého času. Skončila dnes odpoledne.

Palestina by se měla stát plnohodnotným členem OSN, rozhodlo valné shromáždění. Česko bylo proti

10.05.2024 21:42  Valné shromáždění OSN přijalo rezoluci, podle níž by se Palestina měla stát plnohodnotným členem organizace. Schválený návrh uvádí, že je k tomu připravená, a vyzývá Radu bezpečnosti OSN, aby takový krok schválila. Minulý měsíc v Radě bezpečnosti možnost palestinského členství ve světové organizaci vetovaly Spojené státy.

Home Credit prodává své podnikání v Indii za téměř dvě miliardy korun

10.05.2024 21:42  Skupina Home Credit, která patří české investiční společnosti PPF, prodává své podnikání v Indii. Za 80 milionů eur je získá skupina investorů vedená společností TVS Holdings. Transakci ještě musejí schválit indické regulační orgány, uzavřena by měla být do konce roku, uvedla dnes firma na svém webu.

Demonstranti se vrhli na továrnu Tesly blízko Berlína. Vadí jim kácení stromů v okolí

10.05.2024 21:42  Ekologičtí aktivisté z Německa, kterým už delší dobu leží v žalůdku Tesla, která vykácela několik lesů v okolí Berlína, aby zde mohla vzniknout továrna na výrobu nejprodávanějších elektrických vozidel na světě, v pátek zaútočili na zmíněnou továrnu. Podle policie situace zůstává nadále dynamická, napsal státní DW.

Pražská burza poprvé v tomto týdnu oslabila, index PX klesl o 0,09 procenta

10.05.2024 21:42  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Stát chystá kapacitní platby pro plynovky. Budou mezihrou mezi uhlím a obnovitelnými zdroji

10.05.2024 17:00  Dočasná náhrada. Tak by se dala podle redaktora e15 a odborníka na energetiku Ondřeje Součka ve zkratce popsat budoucnost zemního plynu v české energetice. To, že plyn má ve střednědobém horizontu z velké části nahradit uhlí a zároveň sloužit jako vyrovnávací mezičlánek mezi obnovitelnou a jadernou energií se ví už nějakou dobu. V současnosti nicméně plynové elektrárny představují nerentabilní byznys a stát tak chystá jejich podporu formou aukčního systému. Jak to bude fungovat? A stihnou se plynovky postavit dřív, než zavřou uhelné elektrárny? Na to odpovídá nová a poslední epizoda speciální energetické série podcastu Business Club.

Obří plány Kaprainu po nákupu Synthesie. Chceme být dvakrát větší, slibuje šéf, který přišel z PPF

10.05.2024 17:00  Podnikatel Karel Pražák při převzetí společnosti Synthesia prohlásil, že buduje pod svou skupinou Kaprain velkou chemickou skupinu. Tři měsíce po převzetí pardubické chemičky tato slova potvrzuje i činy, když urychlil investice do rozšíření výrobních kapacit nitrocelulózy. Skupina však nechce rozvíjet jen výrobu suroviny pro střelný prach, ale i všechny zbývající provozy. Cílem skupiny je růst zejména z pohledu zisku, říká nový šéf celé chemické divize Kaprainu Jan Kadaník. „Když se budeme porovnávat k roku 2022, tak bychom za pět až sedm let chtěli vytvářet pravidelně zisky o 50 až 100 procent vyšší. Je to ambiciózní a mohou nám to zkomplikovat nejrůznější vnější okolnosti. Každopádně tam někam cílíme,“ říká Kadaník.

Traktory opět vyjedou do ulic. Agrární komora chystá na konec května další protest

10.05.2024 17:00  Další zemědělské protesty preběhnou 22. května v Praze. Rozhodli o tom zástupci Agrární komory, Zemědělského svazu a dalších organizací ve Větrném Jeníkově na Jihlavsku. Podle prezidenta Agrární komory Jana Doležala by to měly být masivní protesty, nemusí být poslední. 

Flixbus spustí linku do Benátek z Liberce, Prahy a jižních Čech

10.05.2024 17:00  Autobusový dopravce Flixbus v červnu spustí autobusové spojení z Liberce do Benátek. Odjezd z Česka bude možný kromě Liberce také z pražského Černého Mostu a autobusového nádraží Florenc, Českých Budějovic a Českého Krumlova.

Technologie RPA vám usnadní podnikání. Víte, o co jde?

10.05.2024 17:00  Zatímco skoro každý už slyšel o umělé inteligenci a ChatGPT, technologie RPA je stále pro mnohé záhadou. RPA neboli robotická automatizace procesů přitom pomáhá firmám z nejrůznějších odvětví podstatně častěji. Pokud podnikáte, měli byste vědět, co všechno vám tahle vychytaná technologie může usnadnit. Přečtěte si rozhovor s Michaelem Tremlem z firmy Xelto Digital, který vysvětluje, jak proces probíhá a kde ho nejlépe využít.

Gen Digital zvýšil tržby o 14 procent na 88 miliard. Firma stagnuje, soudí analýza

10.05.2024 11:41  Antivirová firma Gen Digital, která vznikla spojením Avastu a NortonLifelock, zvýšila ve fiskálním roce končícím letos v březnu tržby o 14 procent na 3,81 miliardy dolarů, tedy zhruba 88 miliard korun. V posledním čtvrtletí tržby vzrostly o dvě procenta na 967 milionů dolarů, což odpovídá 22,3 miliardy korun. 

Změna dodavatele energií: Časté chyby a omyly. Plná moc je riziko

10.05.2024 11:41  V souvislosti se zlevňováním a změnami ceníků dodavatelů energií stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchodníky prakticky nezajímá – pouze „novému“ dodavateli či zprostředkovateli podepíší plnou moc v domnění, že za ně vše vyřídí. Podle Energetického regulačního úřadu však může být takový postup značně rizikový a snadnou cestou ke zbytečným sankcím.

Nezaměstnanost v dubnu klesla na 3,7 procenta, je druhá nejnižší v EU

10.05.2024 11:41  Nezaměstnanost v Česku v dubnu klesla na 3,7 procenta, v březnu byla o 0,2 procentního bodu vyšší. Pokles způsobil hlavně rozjezd dalších sezonních prací. Klesl počet uchazeců o práci. Volných pracovních míst je přesto dál méně než zájemců o práci, oproti březnu se jejich počet prakticky nezměnil. Vyplývá to z informací Úřadu práce ČR.

Velký odchod. Ondřej Vlček po skoro třech dekádách opouští Avast

10.05.2024 11:41  Jeden z nejviditelnějších českých manažerů Ondřej Vlček odejde z pozice prezidenta společnosti Gen Digital, která vznikla po spojení českého kybernetického giganta Avast s americkou konkurenci NortonLifeLock. V Avastu pracoval téměř třicet let a postupně se dostal až na jeho vrchol. V představenstvu zfúzované společnosti Vlček i nadále zůstane. 

Mistrovská příležitost. Hospody, hotely i sázkovky čekají díky hokejovému turnaji žně

10.05.2024 11:41  Mistrovství světa v ledním hokeji vypukne v Praze a Ostravě už dnes. Akce, kterou Češi naposledy vyhráli v roce 2010, představuje nejen vrcholný sportovní okamžik, ale i mimořádnou příležitost pro byznys. Málokterá událost konaná v Česku totiž dokáže koncentrovat více pozornosti veřejnosti v jeden okamžik na jedno místo. Na extra přísun zákazníků se těší mimo jiné i hospody a restaurace v blízkosti pražské O2 areny. A to do té míry, že gastronomická mapa v jejím okolí připomíná spíše válečnou zónu – natolik jsou vztahy mezi tamními podniky vyhrocené.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.