Velký odchod. Ondřej Vlček po skoro třech dekádách opouští Avast

10.05.2024 15:00  Jeden z nejviditelnějších českých manažerů Ondřej Vlček odejde z pozice prezidenta společnosti Gen Digital, která vznikla po spojení českého kybernetického giganta Avast s americkou konkurenci NortonLifeLock. V Avastu pracoval téměř třicet let a postupně se dostal až na jeho vrchol. V představenstvu zfúzované společnosti Vlček i nadále zůstane. 

Nezaměstnanost v dubnu klesla na 3,7 procenta, je druhá nejnižší v EU

10.05.2024 15:00  Nezaměstnanost v Česku v dubnu klesla na 3,7 procenta, v březnu byla o 0,2 procentního bodu vyšší. Pokles způsobil hlavně rozjezd dalších sezonních prací. Klesl počet uchazeců o práci. Volných pracovních míst je přesto dál méně než zájemců o práci, oproti březnu se jejich počet prakticky nezměnil. Vyplývá to z informací Úřadu práce ČR.

Změna dodavatele energií: Časté chyby a omyly. Plná moc je riziko

10.05.2024 15:00  V souvislosti se zlevňováním a změnami ceníků dodavatelů energií stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchodníky prakticky nezajímá – pouze „novému“ dodavateli či zprostředkovateli podepíší plnou moc v domnění, že za ně vše vyřídí. Podle Energetického regulačního úřadu však může být takový postup značně rizikový a snadnou cestou ke zbytečným sankcím.

Gen Digital zvýšil tržby o 14 procent na 88 miliard. Firma stagnuje, soudí analýza

10.05.2024 15:00  Antivirová firma Gen Digital, která vznikla spojením Avastu a NortonLifelock, zvýšila ve fiskálním roce končícím letos v březnu tržby o 14 procent na 3,81 miliardy dolarů, tedy zhruba 88 miliard korun. V posledním čtvrtletí tržby vzrostly o dvě procenta na 967 milionů dolarů, což odpovídá 22,3 miliardy korun. 

Flixbus spustí linku do Benátek z Liberce, Prahy a jižních Čech

10.05.2024 15:00  Autobusový dopravce Flixbus v červnu spustí autobusové spojení z Liberce do Benátek. Odjezd z Česka bude možný kromě Liberce také z pražského Černého Mostu a autobusového nádraží Florenc, Českých Budějovic a Českého Krumlova.

Traktory opět vyjedou do ulic. Agrární komora chystá na konec května další protest

10.05.2024 15:00  Další zemědělské protesty preběhnou 22. května v Praze. Rozhodli o tom zástupci Agrární komory, Zemědělského svazu a dalších organizací ve Větrném Jeníkově na Jihlavsku. Podle prezidenta Agrární komory Jana Doležala by to měly být masivní protesty, nemusí být poslední. 

Obří plány Kaprainu po nákupu Synthesie. Chceme být dvakrát větší, slibuje šéf, který přišel z PPF

10.05.2024 15:00  Podnikatel Karel Pražák při převzetí společnosti Synthesia prohlásil, že buduje pod svou skupinou Kaprain velkou chemickou skupinu. Tři měsíce po převzetí pardubické chemičky tato slova potvrzuje i činy, když urychlil investice do rozšíření výrobních kapacit nitrocelulózy. Skupina však nechce rozvíjet jen výrobu suroviny pro střelný prach, ale i všechny zbývající provozy. Cílem skupiny je růst zejména z pohledu zisku, říká nový šéf celé chemické divize Kaprainu Jan Kadaník. „Když se budeme porovnávat k roku 2022, tak bychom za pět až sedm let chtěli vytvářet pravidelně zisky o 50 až 100 procent vyšší. Je to ambiciózní a mohou nám to zkomplikovat nejrůznější vnější okolnosti. Každopádně tam někam cílíme,“ říká Kadaník.

Spor o vyšší zdanění vína přitvrdily následky mrazů. Až na lidovce chce vláda výjimku zrušit

10.05.2024 09:31  Už jen tři týdny zbývají vládě, aby po dlouhých měsících planého dohadovaní politiků, pěstitelů vinné révy, zdravotníků, daňových odborníků a celníků rozhodla o spotřební dani na takzvané tiché víno. Donedávna se zdálo, že KDU-ČSL ustoupí tlaku občanských demokratů, TOP 09, STAN a Pirátů, kteří hodlají daňovou výjimku pro jediný alkoholický nápoj prodávaný v Česku zrušit. Po vyčíslení ztrát, které na vinohradech způsobily silné mrazy, ale lidovci otočili. K odpůrcům vyššího zdanění vína se přidala opozice.

Ranní check: Věřitelé Sberbank se nehlásí ke svým penězům, PPF koupila poskytovatele internetu

10.05.2024 09:31  Dobré ráno! Je 131. den roku, svátek má Blažena. V tento den před třiceti lety se Nelson Mandela stal prvním černošským prezidentem Jihoafrické republiky. Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí uplynulých hodin.

Mistrovská příležitost. Hospody, hotely i sázkovky čekají díky hokejovému turnaji žně

10.05.2024 09:31  Mistrovství světa v ledním hokeji vypukne v Praze a Ostravě už dnes. Akce, kterou Češi naposledy vyhráli v roce 2010, představuje nejen vrcholný sportovní okamžik, ale i mimořádnou příležitost pro byznys. Málokterá událost konaná v Česku totiž dokáže koncentrovat více pozornosti veřejnosti v jeden okamžik na jedno místo. Na extra přísun zákazníků se těší mimo jiné i hospody a restaurace v blízkosti pražské O2 areny. A to do té míry, že gastronomická mapa v jejím okolí připomíná spíše válečnou zónu – natolik jsou vztahy mezi tamními podniky vyhrocené.

MS v hokeji začíná. V Česku si zahrají pohádkově bohaté hvězdy NHL, Pastrňák zatím nedorazí

10.05.2024 05:20  V pátek začíná mistrovství světa v ledním hokeji konané v Praze a Ostravě. Vstupenky na zápasy českého týmu fanoušci vykoupili již v říjnu, teď už mají jasněji o tom, jak atraktivní podívaná je čeká. K dispozici pro šampionát by mohli být od jeho začátku někteří z nejlépe vydělávajících hokejistů světa. Byť ne ten, který by se okamžitě stal tím největším lákadlem pro české diváky.

Válka pražských podniků kolem O2 areny: mistrovství světa v hokeji vyhrají ostré lokty

10.05.2024 05:20  Mistrovství světa v ledním hokeji vypukne v Praze a Ostravě už dnes. Akce, kterou Češi naposledy vyhráli v roce 2010, představuje nejen vrcholný sportovní okamžik, ale i mimořádnou příležitost pro byznys. Málokterá událost konaná v Česku totiž dokáže koncentrovat více pozornosti veřejnosti v jeden okamžik na jedno místo. Na extra přísun zákazníků se těší mimo jiné i hospody a restaurace v blízkosti pražské O2 areny. A to do té míry, že gastronomická mapa v jejím okolí připomíná spíše válečnou zónu – natolik jsou vztahy mezi tamními podniky vyhrocené.

Ministrem pro vědu bude Ženíšek. Langšádlovou by zkušený politik mohl nahradit příští týden

10.05.2024 00:30  Ministrem pro vědu, výzkum a inovace se pravděpodobně stane dosavadní šéf sněmovního zahraničního výboru Marek Ženíšek. Širší vedení TOP 09 ve čtvrtek schválilo jeho nominaci do funkce. Dosavadní šéfku resortu Helenu Langšádlovou by Ženíšek mohl nahradit příští týden. Politik TOP 09 v úterý řekl, že by za své priority považoval rozpočet pro vědu a chystaný zákon, který by měl reformovat transfer technologií. 

Trupy boeingů opouštěly továrny se závažnými nedostatky, prozradil bývalý inspektor

10.05.2024 00:30  Trupy letadel Boeing, které vyráběl největší firemní dodavatel Spirit AeroSystems, opouštěly továrny pravidelně se závažnými nedostatky. Řekl to bývalý inspektor kvality Santiago Paredes, který ve firmě Spirit AeroSystems z amerického Kansasu dříve pracoval. Stanici BBC prozradil, že na dílech připravovaných k expedici do Boeingu často nacházel až 200 závad.

Pražská burza posílila. Nahoru jí opět pomohly akcie skupiny ČEZ, které jsou nejdražší od ledna

09.05.2024 18:40  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.