Na Hagiboru vyroste další bytový dům. Celá čtvrť bude dokončena v roce 2030

20.05.2024 20:00  O další, v pořadí již pátý rezidenční objekt se počátkem příštího roku začne rozrůstat polyfunkční areál Hagibor. V sousedství Rádia Svobodná Evropa na rozhraní pražských Strašnic a Vinohrad jej na pozemcích o rozloze dosahující bezmála 78 tisíc metrů čtverečních buduje developerská společnost Crestyl. Celkové investiční náklady na realizaci nové čtvrti přesáhnou devět miliard korun.

Většina titulů pražské burzy zahájila nový týden růstem, tahounem ČEZ a Erste

20.05.2024 20:00  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Sledujte debatu 20 let Česka v EU s Jourovou, Teličkou a Špidlou: Proč se o Evropu tak málo zajímáme

20.05.2024 20:00  Účast ve volbách do Evropského parlamentu v Česku ještě nikdy nepřesáhla ani 30 procent. Proč se o Evropu tak málo zajímáme, přestože už 20 let intenzivně ovlivňuje naše životy? A dokážou to změnit hlavní témata letošních voleb Green Deal a migrace?

Slovenská vláda po útoku na Fica přitvrdí. Násilných činů může přibývat, varují experti

20.05.2024 20:00  Demokracie a právní stát na Slovensku je po atentátu na premiéra Roberta Fica, k němuž došlo minulý týden, v ještě větším ohrožení než před ním. Vládní politici v čele s Ficovým dočasným zástupcem Robertem Kaliňákem se pravděpodobně pokusí zneužít současné situace k zavedení represivních opatření vůči opozici a liberálním médiím, což ale může dopadnout i na tamní byznys. Shodují se na tom slovenská média i nezávislí experti, které e15 oslovila.

Vedení ČEZ navrhlo dividendu ve výši 52 korun. O konečné výši se rozhodne v červnu

20.05.2024 20:00  Vedení energetické skupiny ČEZ navrhlo vyplacení dividendy ve výši 80 procent z loňského očištěného zisku. Odpovídá to 52 korunám na jednu akcii a celkové dividendě 28 miliard korun. O konečné výši dividendy bude v červnu rozhodovat valná hromada podniku. Akcionáři, z nichž největší je stát, mohou podat vlastní návrh.

Nákup stavebního pozemku: Bez zástavy jej zafinancují stavební spořitelny

20.05.2024 15:50  Pořízení stavebního pozemku může být dobrá investice do budoucna. Ať už jako startovací pozice pro děti, nebo pro uchování hodnoty peněz či zajištění se třeba penzi. A stavební pozemek se dá koupit i s pomocí úvěru ze stavebního spoření.

Chceme rychleji stavět? Zrušme zbytečnosti. Výjimka, kterou úředníci vždy schválí, jenom brzdí

20.05.2024 15:50  Poslanecká sněmovna v první polovině května schválila novelu zákona o ochraně zemědělského půdního fondu. Ten má zabezpečit nejcennější zemědělskou půdu před výstavbou různých skladišť a továren. Zní to rozumně. Asi každý preferujeme, aby se tyto stavby objevovaly hlavně na brownfieldech, a nikoli na polích.

Místo „Mordoru“ vlnící se věž. Jiřičná ukázala upravený návrh nové žižkovské čtvrti

20.05.2024 15:50  Známá věž někdejší telekomunikační budovy na pražském Žižkově se začátkem roku poroučela k zemi a developer Central Group nyní přichází s podobou nové čtvrti, která v areálu vznikne. Namísto ostrých hran Mordoru, jak se věži kvůli podobnosti se sídlem zla ve filmové sérii Pán prstenů přezdívalo, nastupují vlny. Návrh musela architektka Eva Jiřičná posledních pět let předělávat, její původní projekt se třemi stometrovými mrakodrapy, jež by významně zasáhly do paronamatu Prahy, odmítlo mimo jiné UNESCO. Developer počítá jen s jednou dominantní osmdesátimetrovou budovou doplněnou nižší zástavbou.

Zemřel právník a prezident Česko-izraelské obchodní komory Pavel Smutný

20.05.2024 15:50  Ve věku 64 let zemřel advokát Pavel Smutný, prezident Česko-izraelské smíšené obchodní komory. Jeho jméno je spojeno s jednou z největších českých advokátních kanceláří Portos, která do letošního jara nesla název Císař, Češka, Smutný. Kromě práva se věnoval i filantropii a umění, stál u zrodu mecenášského fondu Bohemian Heritage Fund. 

Kotlíkové dotace se sníží až o desítky tisíc. Do kdy lze žádat podle starých pravidel?

20.05.2024 15:50  Už za několik měsíců začíná platit zákaz používání kotlů první a druhé emisní třídy. Zároveň s tím se sníží takzvané kotlíkové dotace až o desítky tisíc korun. Přesunou se pod program Nová zelená úsporám Light. Ministerstvo životního prostředí odhaduje, že až 150 tisíc kotlů je ještě nutné vyměnit. Do kdy mají majitelé domů čas výměnu provést? A mohou ještě dosáhnout na dotaci nesnížené výši? 

Budeme Mekkou AI. Argentinský prezident Milei láká technologický kapitál, lanaří i Zuckerberga

20.05.2024 15:50  Argentinský prezident Javier Milei plánuje rozjet sérii osobních setkání s šéfy technologických firem ze Silicon Valley, se kterými chce spolupracovat na vývoji umělé inteligence v Argentině. Anonymní zdroje Bloombergu tvrdí, že se Milei na konci května setká s šéfem Mety Markem Zuckerbergem. 

Hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu usiluje o zatykač na lídry Hamásu i Netanjahua

20.05.2024 15:50  Hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu Karim Khan požádal o vydání zatykačů na lídry Hamásu a Izraele, včetně premiéra Benjamina Netanjahua. Podle Khana nesou Netanjahu, izraelský ministr obrany Joav Galant, šéf vojenského křídla Hamásu Muhammad Díf, lídr Hamásu v Pásmu Gazy Jahjá Sinvár a šéf politického křídla Hamásu Ismáíl Haníja odpovědnost za válečné zločiny a zločiny proti lidskosti spáchané v Pásmu Gazy a v Izraeli.

Na Tchaj-wanu nastoupil do úřadu prezident známý ostrým postojem k Číně. Zásadní zvrat se ale nečeká

20.05.2024 15:50  Velkolepá vystoupení, střílení z děl, stíhačky, okázalé choreografie vrtulníků, ale taky rapeři, tanečníci nebo obří loutka koně odkazující na místní pohádkový příběh. Inauguraci nové tchajwanské hlavy státu pojali místní ve velkém a před prezidentským palácem v Tchaj-peji se sešly tisíce místních v doprovodu novinářů i turistů z celého světa. Funkce se ujal oficiálně vládní kandidát William Laj, který zvítězil už v lednu a je v pořadí pátým přímo zvoleným prezidentem Tchaj-wanu.

Ficův stav je stabilizovaný, rekonvalescence ale bude dlouhá, říká nemocnice

20.05.2024 15:50  Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, pacient komunikuje. Oznámila to fakultní nemocnice v Banské Bystrici, ve které je politik hospitalizován od atentátu z minulého týdne.

ŘSD získalo stavební povolení na kratičký úsek dálnice, o který vedlo letité spory

20.05.2024 10:30  Ředitelství silnic a dálnic získalo stavební povolení na dostavbu pravého jízdního pruhu dálnice D3 u Tábora. Jde přibližně o 400 metrů dlouhý úsek obchvatu města, kde je kvůli právnímu sporu o pozemky už několik let provoz svedený jen do jednoho směru. Po nabytí právní moci stavebního povolení se může začít stavět, uvedl na síti X ředitel ŘSD Radek Mátl. Předpokládaná délka prací je 40 dní, orientační náklady na stavbu jsou 14,5 milionu korun s DPH.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.