Pavel přijme návrh Fialy na odvolání Bartoše z vlády, STAN je připraveno vést místní rozvoj

30.09.2024 21:50  Prezident Petr Pavel akceptuje návrh premiéra Petra Fialy na odvolání končícího předsedy Pirátů Ivana Bartoše z funkce vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj. Bartoš to řekl novinářům po pondělním jednání s Pavlem na Pražském hradě.

Pražská burza na začátku týdne mírně rostla, dařilo se akciím pojišťovny VIG

30.09.2024 21:50  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Post ministra pro legislativu zůstane neobsazen, agendu přebere Blažek

30.09.2024 21:50  Vládní koalice se podle předsedkyně TOP 09 a Sněmovny Markéty Pekarové Adamové shodla, že nebude obsazovat post ministra pro legislativu. Agendu má přebrat po Michalu Šalomounovi ministr spravedlnosti Pavel Blažek . Pekarová Adamová to řekla novinářům po pondělním jednání s prezidentem Petrem Pavlem.

Grolich se nebude ucházet o předsednictví KDU-ČSL. Jurečka se teprve rozhodne

30.09.2024 21:50  Jihomoravský hejtman Jan Grolich se nebude ucházet o předsednictví ani o jiné funkce v širším vedení KDU-ČSL. S ohledem na vládní krizi je podle něj vhodné, aby byl předsedou ministr nebo alespoň člověk, jenž působí v Praze. To by Grolich nyní nemohl, řekl v pondělí novinářům po zasedání krajského výboru.

Spojené státy vysílají na Blízký východ tisíce vojáků, napětí v oblastí sílí

30.09.2024 21:50  Spojené státy vysílají na Blízký východ dalších několik tisíc vojáků za účelem posílení bezpečnosti a obrany Izraele, pokud to bude třeba. Oznámilo to v pondělí podle agentury AP americké ministerstvo obrany. Podle něj budou posíleny zejména vzdušné síly.

Slabé Německo a Čína brzdí českou inflaci

30.09.2024 21:50  V poslední době zesílily dva globální protiinflační faktory, které ovlivňují českou inflaci. Prvním je Německo, odkud přicházejí nepříznivá data, zejména z průmyslu. Německé ekonomické instituty nyní očekávají pokles HDP o 0,1 procenta letos a růst HDP jen o 0,8 procenta příští rok. Pokud se tyto prognózy naplní, ekonomické oživení v Německu se opozdí, což způsobí slabší zahraniční poptávku a mírné protiinflační tlaky v české ekonomice.

Piráti si odhlasovali odchod z vlády, Fiala nevylučuje setrvání ministra Lipavského

30.09.2024 21:50  Členové Pirátů schválili v internetovém hlasování odstoupení strany od vládní koaliční smlouvy s koalicí Spolu a Starosty a nezávislými . Pro odchod z kabinetu bylo 709 z 894 hlasujících, informovali Piráti v tiskové zprávě. Jejich počet tedy jasně překročil nutné tři pětiny. Strana končí ve vládě v reakci na rozhodnutí premiéra Petra Fialy odvolat k dnešnímu dni šéfa Pirátů Ivana Bartoše z funkce vicepremiéra pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj.

Nejdelší tramvaj na světě je z Plzně. Měří téměř šedesát metrů

30.09.2024 17:20  Měří 58,69 metru a jezdit bude v německém regionu Rýn-Neckar pro dopravní podnik Rhein-Neckar-Verkehr pod zkratkou RNV. Škoda ForCity Smart 38T je nejdelší tramvaj s metrovým rozchodem na světě a pojme 368 cestujících . Celý článek je převzatý z Živě.cz.

Průzkum Raiffeisenbank: Tři čtvrtiny mladých Čechů využívají pro finanční plánování mobilní bankovni

30.09.2024 17:20  Pro 68 procent Čechů je mobilní bankovnictví pomocníkem při finančním plánování. Lidé do 34 let s tím souhlasí v 75 procent případů. Vyplývá to z průzkumu NMS Market Research pro Raiffeisenbank. Čtvrtina všech klientů bank považuje mobilní bankovnictví za nepostradatelného pomocníka při finančním plánování a 40 procent jej vnímá jako užitečný doplněk. Význam mobilního bankovnictví neklesá ani ve starších věkových skupinách, kde i v nejstarší sledované kategorii více než polovina respondentů souhlasí s jeho přínosem.

Izolace radikálů je ošemetná. Rakouský test jejich vládnutí by nemusel napáchat tak velké škody

30.09.2024 17:20  V rakouských parlamentních volbách podle předpokladů zvítězila Svobodná strana Rakouska , účast ve vládě jí to ale nezaručuje. Ostatní partaje spolupráci s jejím lídrem Herbertem Kicklem dopředu vylučovaly. Lidovci by se socialními demokraty dali dohromady těsnou většinu, navíc mají možnost utvořit i širší koalici. Francouzský příklad však jasně ukazuje, jak složité začíná být udržet pravicové radikály mimo moc. Zatímco mainstreamové strany nesou zodpovědnost v nevděčných časech, extremisté v opozici jen dále posilují.

Průměrné důchody a mzdy v Česku a na Slovensku: Srovnání a náhradový poměr

30.09.2024 17:20  Průměrná mzda v Česku za druhé čtvrtletí letošního roku činila 45 854 korun a průměrný starobní důchod v červnu činil 20 653 korun. Jak vysoká je průměrná mzda a průměrný důchod na Slovensku? Ve které zemí je vyšší náhradový poměr? 

Prazdroj investuje přes miliardu do vratných lahví. V Česku bude zálohovat celou tuzemskou produkci

30.09.2024 17:20  Plzeňský Prazdroj investuje více než miliardu korun do rozšíření sortimentu ve vratných lahvích. Jako poslední ze svých tuzemských značek do nich nyní překlápí třetinky Frisco a piva značky Elektrárna. Veškeré skleněné lahve, do kterých pivovar plní své produkty pro český trh, tak budou od příštího roku vratné. Finálním krokem, který Prazdroji umožní distribuovat celé portfolio v opakovaně použitelných skleněných obalech, je zprovoznění nové automatické stáčecí linky v plzeňském pivovaru. Díky tomu ročně nevyprodukuje přes 30 milionů jednorázových skleněných lahví.

Gang ve Velké Británii vykořisťoval Čechy, pracovali v tamní pobočce McDonald's jako otroci

30.09.2024 17:20  V britské pobočce amerického řetězce s rychlým občerstvením McDonald’s a v továrně na pečivo pracovali jako moderní otroci Češi. Informuje o tom zpravodajský server BBC. Gang tam podle jeho zjištění vykořisťoval 16 lidí z České republiky déle čtyři roky. Zapojené firmy varovné signály dlouho přehlížely.

Prezident Pavel přijme návrh Fialy na odvolání Bartoše z vlády

30.09.2024 17:20  Prezident Petr Pavel akceptuje návrh premiéra Petra Fialy na odvolání končícího předsedy Pirátů Ivana Bartoše z funkce vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj. Bartoš to řekl novinářům po pondělním jednání s Pavlem na Pražském hradě.

Celoroční dálniční známka v Česku od ledna zdraží. Poroste i cena krátkodobých

30.09.2024 17:20  Celoroční dálniční známka v Česku od ledna 2025 zdraží o 140 korun na 2440 korun, zvýší se také ceny dálničních známek na kratší dobu. Sazba se změní podle zákona kvůli zvýšení spotřebitelských cen a prodloužení dálniční sítě. Dnes to oznámilo ministerstvo dopravy. Nižší platby zůstanou pro auta na plyn a s kombinací elektrického a spalovacího motoru, bez poplatku zůstanou čistě elektrická vozidla a auta na vodík. Cena celoroční známky se naposledy zvýšila letos v březnu, vzrostla po 12 letech z 1500 na 2300 korun.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.