Že nemáte ruskou ropu, vás neohrožuje. Ukrajinský premiér vzkázal Slovensku

31.07.2024 19:00 Ukrajina začátkem července omezila transport ruské ropy přes své území, což tvrdě zasáhlo zejména Maďarsko, ale i Slovensko. Obě země tvrdí, že jde od Kyjeva o vydírání kvůli jejich mírovým snahám. Ukrajinský premiér Denys Šmyhal o věci opakovaně diskutuje se svým slovenským protějškem Robertem Ficem. Tomu prý sdělil, že není ohrožena energetická bezpečnost Slovenska a Evropy a že se evropské státy stejně zavázaly hledat mimo ruské zdroje fosilních paliv, takže by tak měly činit a nevyhrožovat Ukrajině.

Jen pro silný žaludek. Maso bez zvířat. Dražší a pro přírodu horší

31.07.2024 19:00 V potravinářském průmyslu a v zemědělství sílí tlak na jejich udržitelnost, a tak je pro budoucnost vážně ohrožen chov hospodářských zvířat. Proto přichází v úvahu výroba umělého masa v laboratořích. „Nepochybně si své spotřebitele najde. I když já věřím, že jich moc nebude. Ačkoli v procesu výroby můžete dodat pro člověka pozitivní složky, takže takové maso může být nakonec i nutričně hodnotnější, tak nevím, proč to dělat. Vytváříme skoro až virtuální svět, že všechno bude řídit umělá inteligence a maso se bude vyrábět v laboratořích,“ říká pro ParlamentníListy.cz agrární analytik Petr Havel.

Německo bez ruského plynu: Klopýtá, uvadá, ukazuje ekonom

31.07.2024 19:00 Německo se po pěti dekádách dostává od silné závislosti na ruském plynu, jenž do země proudil ve velkém plynovody. Teď je závislé na zkapalněné komoditě pocházející především se Spojených států a Kataru. Bez ruského plynu se ale náš západní soused dostává do značných potíží. „Konečně, po půl století, se Spojeným státům podařilo Němce zbavit jejich závislosti. A ti jsou z toho teď celí nesví,“ poukazuje ekonom Lukáš Kovanda na sociální síti X.

STAN, Piráti i topkaři. Všichni nakrknutí na Orbána

31.07.2024 19:00 Nedávné kroky Maďarska ohledně spolupráce s Ruskem nebo Čínou nadzvedly politiky z vládních stran. Ti Maďarsku vyčítají například miliardovou půjčku od Číny nebo rozvolnění vízových povinností pro občany Ruska a Běloruska. Vadí jim ale také maďarské veto na rezoluci EU k podezřelým prezidentským volbám ve Venezuele. „Diktátoři sobě,“ stojí v jednom z mnoha příspěvků, kde vládní politici včetně Jana Farského nebo Olgy Richterové kritizují Maďarsko.

Překvapení od Pirátů: „Nemá to ve straně podporu.“ S „večerkou“ na alkohol je to jinak

31.07.2024 19:00 Expertka Pirátů na problematiku závislostí Jana Michailidu navrhuje omezení prodejní doby alkoholu. Například po 22. hodině večerní by se nemohly alkoholické výrobky prodávat. Člen Pirátů Patrick Zandl se snaží hasit situaci a upozorňuje, že nejde o názor celé Pirátské strany. Shoda ale prý panuje na vyšším zdanění alkoholických nápojů, například podle obsahu alkoholu.

Hejtman Kuba: Spouštíme pro Jihočechy lékařskou pohotovost online

31.07.2024 19:00 Tam, kde zdravotní stav nevyžaduje osobní návštěvu ordinace lékaře, přichází Jihočeský kraj s konceptem online jihočeské pohotovosti. Služba poskytne prostřednictvím komunikační platformy dostupnější zdravotní služby.

Rajchl : Vědí to už teď, jen vás na základě velké zelené lži zcela bezostyšně okrádají

31.07.2024 19:00 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vztahu objemu CO2 v atmosféře a změny klimatu

Atentát na Trumpa: FBI část komunikace nerozluštila. Podezření tak zůstává

31.07.2024 19:00 Střelec Thomas Matthew Crooks, který při pokusu o atentát poranil bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, používal ke komunikaci šifrované aplikace. Ani několik týdnů po atentátu se FBI nepodařilo Crooksovu komunikaci odšifrovat a stále tak nemůže být vyloučeno, že atentátník byl napojen na zahraniční teroristické organizace. Měsíc před samotným atentátem přitom zpravodajské služby informovaly o možném íránském pokusu o atentát na Trumpa.

Štefec : Nominace Harrisové těžce ranila ego exprezidenta Obamy

31.07.2024 19:00 Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k prezidentské kampani v USA

ČSÚ: Podle předběžného odhadu vzrostl hrubý domácí produkt ve 2. čtvrtletí mezičtvrtletně o 0,3 a me

31.07.2024 19:00 Hrubý domácí produkt očištěný o cenové vlivy a sezónnost byl ve 2. čtvrtletí podle předběžného odhadu o 0,3 % vyšší než v předchozím čtvrtletí a v porovnání se stejným čtvrtletím předchozího roku vzrostl o 0,4 %.

Jiří Weigl: USA na nebezpečné křižovatce

31.07.2024 19:00 Denní glosa Jiřího Weigla

Okamura : Prosperita ČR kvůli Fialově vládě upadá a klesla pod průměr Evropské unie

31.07.2024 19:00 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršení pozice České republiky v rámci Evropské unie

Komrsková : Školské kapacity zoufale chybí a dochází čas

31.07.2024 19:00 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k možnosti přestavby bývalé radnice Prahy 10 na kampus

„Ještě máte čas se omluvit.“ Vidlákovo poslední varování po útoku na důchodkyni

31.07.2024 13:40 VIDLÁKŮV TÝDEN Útok na brněnskou důchodkyni, která mlčky protestovala proti Fialově vládě? „Mám jedno doporučení pro pachatele. Teď právě má poslední šanci nasypat si popel na hlavu, veřejně se přiznat, omluvit se, projevit účinnou lítost a poprosit paní Libušku o odpuštění,“ vzkazuje údajnému pachateli moravský zemědělec a bloger Daniel Sterzik, zvaný Vidlák. Paní Libuška prý co nevidět podepíše dohodu s advokátem. Sterzik s ParlamentnímiListy.cz hovořil i o olympijských hrách nebo trestu pro „výrobce nelegálních potravin“.

Totálně jinak. Maďarsko ke kauze „pouštíte do EU Rusy“

31.07.2024 13:40 Brusel a Budapešť znovu stojí ostře proti sobě. Tentokrát kvůli vízům pro Rusy a Bělorusy. Někdejší kandidát Evropské lidové strany na předsedu Evropské komise Manfred Weber se do Maďarka ostře obul. A mluvčí maďarské vlády Zoltan Kovacs mu rychle vrátil úder. Ministr zahraničí Maďarska Péter Szijjártó prohlásil, že se rozjela další protimaďarská kampaň, aniž by jiné státy v EU vzaly v úvahu, že maďarské úřady každou žádost o udělení víz prověřují.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.