Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

19.09.2024 19:30 Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v postižených místech? Podle generála ve výslužbě Andora Šándora by spíše Petr Pavel mohl vyčlenit příslušníky hradní stráže, aby se do pomoci zapojili, a ne sám nosit krabice s konzervami. Data Ministerstva životního prostředí navíc ukazují, že v roce 1997 pomáhalo násobně víc vojáků než nyní. Čí je to vina? Nejspíš prý hejtmanů, ale i vlády.

Třicet tisíc ukrajinských aut nemusí mít technickou, podotýká poslanec Koten. A české řidiče budou n

19.09.2024 19:30 Má část českých řidičů kvůli emisím nahánět nějakým úřadem či inspekcí, co si pan Kupka za další peníze daňových poplatníků zřídí, přitom nám tu jezdí skoro třicet tisíc ukrajinských aut, která vůbec žádnou technickou, emise a povinné ručení mít nemusejí? Poslanec Radek Koten, který kandiduje za SPD na hejtmana v Kraji Vysočina, má ohledně ukrajinské menšiny i jiné postřehy.

Volby v měkké totalitě. Neudálost, myslí si Václav Klaus

19.09.2024 19:30 Bývalý prezident Václav Klaus před nadcházejícími krajskými a senátními volbami vyzývá, aby lidé nevolili strany pětikoalice. „Nastal čas na odpor,“ říká Klaus s tím, že to je v těchto bezvýznamných volbách to jediné, co může mít význam. Tyto volby jsou totiž podle něj jinak bez nosného tématu, protože důležitá témata parlamentní politici a spřízněná média nenastolují.

Povodňová blamáž vlády, nezapomeňte. A Síkela? To se Okamura začal smát

19.09.2024 19:30 Vyplavené obce jsou podle Tomio Okamury mementem, že náš stát není schopen lidi ochránit. A lidé by na to měli myslet, až půjdou o víkendu k volbám. To, o co vládě šlo nejvíc, přízeň Bruselu, pak podle předsedy SPD dopadlo při hledání portfolia pro Jozefa Síkelu tak, že by japonský samuraj volil cestu čestné sebevraždy.

Šílenost od ministra teologa, která má platit už příští rok. Veleba mluví o likvidaci českého zemědě

19.09.2024 19:30 POHLED SELSKÝM ROZUMEM „Kdo omezí zemědělskou výrobu v EU po vystoupení Velké Británie?“ ptá se exprezident Agrární komory a člen Klubu 2019 Jan Veleba. Zmiňuje hrdost Maďarů, Poláků nebo Slováků a dostává se až k naší vládě. Mluví o metodické příručce Ministerstva zemědělství, podle které by prý měli zemědělci od června 2025 hospodařit, a vysvětluje, co znamená „velká dobytčí jednotka“. Na závěr varuje. „Eroze půdy a boj proti erozi je v našich očích jen naoko pokračováním Green Dealu, ale v podstatě jde o omezení zemědělské výroby u těch zemí, které se nechají.“

České dotační peklo. Takhle systém ničí podnikatele, popisuje Lucie Pavlů Řádová

19.09.2024 19:30 Dotace jsou jen zlo, nepomáhají, ale rozkládají naše firmy, říká Lucie Pavlů Řádová. S manželem provozuje firmu Presstechnik na prodej a servis laserových strojů na plech. Šestka kandidátky SPD v Kraji Vysočina pro ParlamentníListy.cz popisuje, jak dotační systém ohýbá rovné podnikání v Česku, ničí příležitosti pro české firmy a bere podnikatelům iluze.

Šafránková z SPD: Hejtman sebepropagace

19.09.2024 19:30 Klíčovou roli v případě takto rozsáhlých živelních pohrom musí hrát stát, to je jeho povinnost, říká poslankyně SPD a expertka hnutí na sociální politiku Lucie Šafránková. To se týká nejen prevence, ale také třeba distribuce informací. Jihomoravský kraj, kde je poslankyní, zažil v tomto směru skutečný bizár s hejtmanem Janem Grolichem.

Vanka : Proč má Plzeň-sever nejdražší vodu v republice?

19.09.2024 19:30 Dostal se mi do ruky materiál, který bych tu s vámi rád sdílel. Naše aktuálně drahá voda má totiž jasné jmenovatele.

Rakušan vyzval vytopené: Rychle si jeďte vyřídit občanky

19.09.2024 19:30 Ministr vnitra Vít Rakušan vyzval lidi v zatopených oblastech, kteří přišli o doklady, aby si o ně urychleně jeli zažádat do určených měst, aby mohli v pátek jít k volbám. Ti, kteří všeho nechali a opustili své vyplavené domácnosti za účelem získání nové „občanky“, na to měli jen čtyři hodiny. Může jít ale o zbytečnou cestu a svůj doklad ve skutečnosti do voleb vůbec nemusí obdržet. Sám Rakušan uvedl, že jde o možnost získat ho ve lhůtě 5 dnů, což k volbám nestačí.

Benešík : Zlínský kraj se musí rozvíjet a já vím, jak na to

19.09.2024 19:30 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k volbám do kraje.

Nálož Bartošovi od ODS. Stavební řízení nefunguje a porušuje tím zákon

19.09.2024 19:30 Prezident Hospodářské komory a bývalý místopředseda ODS Zděnek Zajíček vyzval k okamžité novele stavebního zákona. „O tom, že by bylo funkční digitální stavební řízení, nemůže být ani řeč a je to protizákonný stav, teď ho máme ještě umocněný mimořádnou krizovou situací. Nezbývá nic jiného než rychle přijít s novelou,“ prohlásil Zajíček, že je třeba urychleně zprůchodnit systém stavebního řízení, protože už teď se problémy se stavbami propíšou i do roku 2025.

Jelínek : Dlouhodobé zlepšení podmínek pro zdravotníky

19.09.2024 19:30 Vyjádření Tomáše Jelínka k odměnám pro záchranáře z Ústeckého kraje při covidu.

Ombudsman: Zajistit volby ve vyplavených oblastech bude pro radnice náročné

19.09.2024 19:30 V regionech zasažených povodněmi budou při nadcházejících krajských a senátních volbách pravděpodobně hrát zásadní roli přenosné urny, případně alternativy k běžným volebním místnostem, jako tomu bylo za covidové pandemie. Vedení obcí může v této nelehké situaci využít předchozí zkušenosti se zajišťováním voleb pro lidi se specifickými potřebami. Užitečné informace nabízí na svém webu i veřejný ochránce práv.

Vítová : Mezinárodní konference Hrozby a rizika pro bezpečnost EU v kontextu Ukrajiny.

19.09.2024 19:30 Jako předsedkyně Českého mírového fóra zastupuji Českou republiku.

Svobodní se ostře pustili do ekologických aktivistů kvůli přehradě

19.09.2024 19:30 V nedávných dnech postihly Českou republiku rozsáhlé povodně, které způsobil neustávající déšť a rozvodněné toky. Především oblasti Krnova a Opavy utrpěly značné materiální škody, zatímco místní obyvatelé čelí devastaci svých domovů i infrastruktury. Tyto události opět rozvířily debatu o protipovodňových opatřeních a jejich realizaci.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.