Český letecký průmysl dobývá Afriku. „Čtyřistadesítka“ září na mezinárodní scéně

19.09.2024 14:10 Český letecký průmysl v posledních letech prochází významným rozvojem, což dokazuje i úspěch tradičního výrobce letadel Aircraft Kunovice, známého svými turbovrtulovými letouny. Zatímco v minulosti čelila továrna častým problémům, zásadní zlom přišel po vypuknutí války na Ukrajině, kdy továrnu zachránila česká skupina Omnipol. Odkoupila ji od tehdejšího ruského vlastníka a nakopla motor jejímu dalšímu rozvoji.

Petr Hampl: Síkelovo portfolio

19.09.2024 14:10 Se Síkelovým jmenováním je spojena jedna záhada. A sice, proč by nás mělo něco takového zajímat. Pravidla striktně říkají, že eurokomisař nesmí udělat pro lidi ze své země ani to nejmenší. I kdyby něco udělat směl, Jozef Síkela postrádá potřebné schopnosti. A v Bruselu beztak vládne kombinace byrokracie a nátlakových skupin.

Kolář : Trojský kůň Viktor Orbán

19.09.2024 14:10 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Viktoru Orbánovi.

Německo: Než se nechat zmlátit, raději migranta nechte jet na černo. Pokyn průvodčím

19.09.2024 14:10 Průvodčí v jižním Durynsku dostali od svých nadřízených povolení upustit od kontroly jízdenek, pokud se ocitnou v nebezpečné situaci. Ale pozor! Jen u cizinců. Tedy např. u migrantů. Rozhodnutí bylo přijato po opakovaných střetech s žadateli o azyl na železniční trati Erfurt-Suhl.

Ústavní soud: Nejvyšší soud překročil meze soudcovského dotváření práva

19.09.2024 14:10 Ústavní soud se zabýval otázkou, za jakých podmínek lze při vypořádání společného jmění manželů zohlednit zvýšení či snížení hodnoty výhradního majetku, který jeden z manželů vynaložil na společný majetek. Zpochybnil závěry Nejvyššího soudu, podle kterého se má k tzv. valorizaci vnosu do společného jmění manželů přistoupit jen v případě předchozí dohody manželů . Nejvyšší soud totiž § 742 občanského zákoníku vyložil v rozporu s textem zákona i záměrem zákonodárce; obecné pravidlo přetvořil ve výjimku. K valorizaci má podle Ústavního soudu docházet automaticky, zákon žádnou předchozí dohodu manželů nepředpokládá.

Macinka : Zdechovský. Spiknutí či podvod by v tom mohl vidět jen hňup

19.09.2024 14:10 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předvolební kampani a panu Zdechovskému.

Jiří Svoboda: Matochův seznam

19.09.2024 14:10 Na serveru Hlídací pes vyšel článek Ondřeje Neumana, ve kterém autor probírá souvislosti odchodu 2 a půl redaktorů a úvahu o tom, je-li dalším na řadě moderátor Václav Moravec. V článku je však několik zjevných zkreslujících nepřesností.

Sekera : Zneužívání moci a veřejných prostředků v Chomutově

19.09.2024 14:10 Vyjádření Davida Sekery, specialisty na bezpečnost za stranu PRO k další korupční kauze v Chomutově.

Meloniová: Katastrofální Green Deal. Musí se změnit. Braňme průmysl

19.09.2024 14:10 Když předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová oznamovala složení příští Evropské komise, Raffaele Fitto, italský zkušený politik, nepřišel zkrátka. Dostal na starosti reformy v EU. A italská premiérka Georgia Meloniová už naznačila, jak by si reformy představovala. Ursula von der Leyenová podle všeho nebude mít tak úplně radost. Meloniová totiž tlačí na změny v Green Dealu.

Trikolora k Síkelovu portfoliu

19.09.2024 14:10 Kdyby to nebylo k pláči, bylo by to k smíchu. Tak dlouho se vláda Petr Fialy holedbala, jak důležité ekonomické portfolio chce pro svého nominanta do Evropské komise získat, až se z toho na samém konci stala trapná fraška.

Trump lituje, že nebyl tvrdší. Na koho?

19.09.2024 14:10 „Myslím, že lituji pouze toho, že jsem chtěl být gentleman.“ Donald Trump se vrátil k debatě s Kamalou Harrisovou na ABC News.

Trump sledován a okraden. Cizí mocností

19.09.2024 14:10 Materiály z kampaně Donalda Trumpa se měly dostávat k lidem z týmu jeho soupeřů, a rovněž k FBI a dvěma dalším vládním agenturám. Prsty v tom měli mít hackeři z Íránu. Lidé od demokratů obdržení těchto informací úřadům nehlásili, mysleli si prý, že jde jenom o spam.

BESIP: Interaktivní kvízy z oblasti dopravní výchovy

19.09.2024 14:10 BESIP připravil pro všechny žáky základních škol interaktivní kvízy, které otestují znalosti a správnou dopravní orientaci mladších i starších účastníků silničního provozu. Kvízy jsou rozděleny do dvou základních kategorií podle věku dětí – první stupeň základní školy a druhý stupeň základní školy .

Brát lidem peníze, to dovedou skvěle. Fiala z SPD o tom, jak zachránit regiony před dredatým packale

19.09.2024 14:10 Jestli umí vláda pětikoalice něco skvěle, tak tahat lidem peníze z kapes a zvyšovat daně, říká první místopředseda SPD Radim Fiala, který vede kandidátku v Olomouckém kraji. V rozhovoru, který byl pořizován ještě před katastrofálními povodněni, hovoří o výzvě pro regiony, které se poslední tři roky dostaly pod gesci „dredatého packala“, jehož nevnímání reality prý dosahuje děsivých rozměrů.

„Vláda nás okrádá. Chce nás rozložit a rozprodat, to je plán.“ Naštvaný zemědělec Lád chystá odboj

19.09.2024 14:10 „Žádná politická strana ani ideologie by na ten majetek neměla sahat, jako na něj komunisté sáhli dědovi v padesátých letech,“ říká v obsáhlém rozhovoru pro ParlamentníListy.cz předseda Zemědělského družstva Ostaš Jaroslav Lád. Říká to proto, že současná vláda se chystá svou neuváženou politikou rozkrást majetky českých sdružených zemědělců. Ostatně ministrovi zemědělství kvůli tomu nemůže přijít na jméno.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.