ANO trvá na odkladu korespondenční volby až na dobu po sněmovních volbách

10.05.2024 00:20 Opoziční hnutí ANO navrhlo odklad zavedení korespondenční formy hlasování pro Čechy pobývající v cizině až na rok 2026, tedy po sněmovních volbách v příštím roce. Možnost hlasování poštou pro krajany, kterou požaduje vládní koalice, pokládá za účelovou. V úvodu druhého kola projednávání koaliční novely to dnes řekl předseda sněmovního ústavně-právního výboru Radek Vondráček . Zástupci vládních stran takový výklad odmítli.

Zelenskyj po odhalení ruských agentů odvolal šéfa bezpečnostního úřadu

10.05.2024 00:20 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes odvolal z funkce šéfa státního bezpečnostního úřadu, který má na starosti ochranu nejdůležitějších činitelů v zemi. Informují o tom ukrajinská média.

Dělníkům na stavbě metra D zbývá prorazit tunel mezi linkami D a C

10.05.2024 00:20 Dělníkům při stavbě metra D v úseku mezi Pankrácí a Olbrachtovou zbývá prorazit desítky metrů tunelu spojujícího trasu D s linkou C a odstavný tunel. V jedné části pak ještě dokončují ražbu tunelu do jeho finální velikosti. Ražby pak budou pokračovat rovněž ve stanicích.

Brněnská zoo se rozrostla o mládě soba polárního, nyní je zhruba tři týdny staré

09.05.2024 18:20 Brněnská zoo se rozrostla o mládě soba polárního, narodilo se přímo ve výběhu zhruba před třemi týdny. V brněnském zařízení zůstane malá samička asi jen půl roku, pak poputuje jinam. ČTK to dnes řekla mluvčí zoo Věra Müllerová. Stádo sobů v Brně tak nyní čítá čtyři samice, jednoho samce a mládě.

Dětský hospic Dům pro Julii v Brně plánuje zahájení provozu na srpen

09.05.2024 18:20 Příchozí cestu i venkovní výsadby dělníci ještě budují, z části prosklená a modříny obložená budova zapuštěná do svahu už ale působí hotově. Dětský hospic vznikal na Kociánce v Brně-Králově Poli poslední dva roky. První klienty přivítá v srpnu, řekl dnes ČTK Pavel Kachlík, mluvčí neziskové organizace Dům pro Julii, která bude pod stejným názvem hospic provozovat. Městské zařízení za více než 180 milionů korun zajistí krátkodobou odlehčovací péči pro vážně nemocné děti.

Ve slovenských horách zemřelo v zimní sezoně 12 lidí, podobně jako před rokem

09.05.2024 18:20 Ve slovenských horách zemřelo v uplynulé zimní turistické sezoně 12 lidí, což je srovnatelný počet s předchozím rokem. Počet zásahů příslušníků horské služby nepatrně klesl. Zimní sezona byla ukončena na začátku května, kdy skončil provoz i na nejvýše položených lyžařských svazích, informovala dnes HZS.

Záchranáři v Jihoafrické republice pátrají po 44 lidech pod troskami budovy

09.05.2024 18:20 Záchranáři v Jihoafrické republice již čtvrtým dnem pátrají po 44 stavebních dělnících, kteří jsou pohřešováni po zřícení pětipatrové budovy ve městě George. Pondělní neštěstí si vyžádalo nejméně osm mrtvých. Dalších 29 lidí se už podařilo zachránit, 16 z nich je ale v kritickém stavu v nemocnici, informovala dnes agentura Reuters s odvoláním na nejnovější bilanci místních úřadů.

Ivana Gottová čelí dalším obviněním

09.05.2024 18:20 Není člověk ten, který by se zalíbil všem. Ivana Gottová, vdova po zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi, by o tom mohla napsat knihu!

Přívalové deště, silné krupobití a tornáda se prohnala jihovýchodem USA, bouře si vyžádaly tři mrtvé

09.05.2024 13:51 Přívalové deště, silné krupobití a ničivá tornáda, které zasáhly Spojené státy, si ve středu vyžádaly dva mrtvé v Tennessee a jednu oběť v Severní Karolíně, uvedla dnes agentura AP. Meteorologové varovali, že vlna nebezpečných bouři by mohla dnes projít některými částmi jihu USA.

Poslanci budou dnes pokračovat v projednání zavedení korespondenční volby z ciziny

09.05.2024 13:51 Poslanci budou dnes pokračovat v projednávání sporného koaličního návrhu na zavedení možnosti korespondenční volby pro české občany žijící v zahraničí. Na mimořádné schůzi svolané z podnětu vládního tábora je čeká druhé čtení volební novely, v němž budou moci podávat pozměňovací návrhy. Je možné, že schůze bude pokračovat také v pátek.

Legendární hudebník Billy Joel slaví půlkulatiny

09.05.2024 13:51 Zpěvák, pianista a skladatel Billy Joel je podle Asociace amerického nahrávacího průmyslu šestým nejprodávanějším hudebníkem světa. Rodák z newyorského Bronxu a rocková hvězda 70. a 80. let slaví 9. května 75. narozeniny.

Spojené státy odložily plánovanou dodávku munice Izraeli a kvůli jeho operacím v Rafáhu

09.05.2024 09:11 Spojené státy odložily plánovanou dodávku munice Izraeli a kvůli jeho operacím v Rafáhu na jihu Pásma Gazy nyní přehodnocují bezprostřední vojenskou podporu židovského státu. Uvedl to dnes americký ministr obrany Lloyd Austin, čímž potvrdil zprávy amerických médií z uplynulých dní. Podle tisku je to od začátku války v Gaze první známý případ, kdy Američané kvůli nesouhlasu s počínáním izraelské vlády sáhli na dodávky zbraní. S krokem americké vlády nesouhlasí republikáni.

Nejstarší metro na světě je v Londýně, nejvytíženější v Šanghaji

09.05.2024 09:11 Metro, neboli městská podzemní dráha, patří k nejefektivnějším druhům dopravy ve velkých městech. Počet měst s metrem výrazně narůstá zejména od 70. let 20. století. V současnosti existuje podle dostupných údajů ve 201 městech v 62 zemích světa systém metra či podzemní dopravy.

Dagmar Patrasová přiznala vztah se známým zpěvákem. Plánovala i rozvod

09.05.2024 09:11 Mělo to být tajemství, ale Michael Kocáb se v rámci rozhovoru s Honzou Dědkem podřekl. Herečka Dagmar Patrasová byla jeho obrovská láska a nechybělo málo, aby se právě kvůli němu rozvedla s Felixem Slováčkem! Hvězda dětských srdcí nám jejich vztah potvrdila.

Veřejné rozloučení se zesnulou herečkou Simonou Postlerovou bude 14. května v 11:00 v Divadle na Vin

08.05.2024 22:50 Veřejné rozloučení se zesnulou herečkou Simonou Postlerovou bude 14. května v 11:00 v Divadle na Vinohradech v Praze, kde působila přes 30 let. Lidé budou moct přinášet květiny o hodinu dříve. Od 13:00 hodin bude následovat mše svatá v kostele sv. Ludmily na Náměstí Míru. Uložení do hrobu se uskuteční v rodinném kruhu, sdělili pozůstalí. Postlerová zemřela nečekaně 5. května ve věku 59 let.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.