Celebrity, které se vzdaly alkoholu

20.05.2024 15:50 Rozhodnout se pro doživotní zřeknutí se alkoholu je pro většinu lidí nemyslitelné. Někdo to nikdy nedokáže, někoho k tomu dovedou zdravotní problémy, jiného až léčebna. Kdo z českých celebrit se rozhodl definitivně s alkoholem skoncovat?

Státy Blízkého východu a Asie vyjadřují podporu Íráncům po úmrtí prezidenta Ebrahíma Raísího

20.05.2024 15:50 Řada blízkovýchodních zemí i asijských států dnes vyjádřila podporu Íránu po úmrtí íránského prezidenta Ebrahíma Raísího, který společně s ministrem zahraničí Hosejnem Amírabdolláhjánem zahynul při havárii vrtulníku. Indický premiér Naréndra Módí prohlásil, že je hluboce zarmoucen a šokován. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan i jeho egyptský protějšek Abdal Fattáh Sísí v kondolenci vyjádřili smutek nad úmrtím Raísího. Pákistán v reakci na nehodu vyhlásil den státního smutku, Libanon oznámil, že bude smutek držet tři dny.

Cena zlata je na rekordu, dostala se těsně pod 2450 dolarů za troyskou unci

20.05.2024 15:50 Cena zlata je na rekordu, brzy ráno se dostala těsně pod 2450 dolarů za troyskou unci . Trh očekává, že americká centrální banka je připravena brzy snížit základní úrokové sazby, neboť inflace ve Spojených státech dál polevuje, uvedla agentura Reuters.

U maturity z češtiny a matematiky letos propadlo míň studentů, u angličtiny víc

20.05.2024 15:50 U státních maturitních zkoušek letos na jaře nezvládlo didaktické testy z českého jazyka méně studentů než loni. Neúspěšných bylo 2,8 procenta, tedy o 3,1 procentního bodu méně než v roce 2023. Lepší byli maturanti také v matematice, kterou neudělalo 4,9 procenta z nich, zatímco loni propadlo 12,3 procenta těch, kteří zkoušku z matematiky poprvé skládali. V anglickém jazyce naopak neúspěšnost stoupla, a to na 3,6 procenta z loňských 2,9 procenta. Vyplývá to z údajů, které dnes na webu zveřejnila státní organizace Cermat.

Fiala: Návrh vydat zatykač na izraelskou vládu společně s lídry Hamásu je děsivý

20.05.2024 15:50 Návrh hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu vydat zatykač na představitele izraelské demokraticky zvolené vlády spolu s vůdci islámské teroristické organizace Hamás je děsivý a zcela nepřijatelný. Na sítiX to dnes uvedl premiér Petr Fiala .

U vrtulníku s Raísím nejsou známky života, tvrdí íránská televize

20.05.2024 10:30 Íránská státní televize uvedla kolem 5:00 SELČ, že na místě, kde se nachází vrak vrtulníku, na jehož palubě cestoval prezident Ebrahím Raísí, nejsou žádné známky života. Píší to zahraniční agentury. Vrak vrtulníku záchranáři nalezli dnes brzy ráno. Nejmenovaný íránský představitel agentuře Reuters řekl, že vrtulník, který měl nehodu v neděli, zcela shořel. Všichni lidé na palubě asi zemřeli, dodal.

Lucie Borhyová: S Reyem jsme celoživotně propojení

20.05.2024 10:30 Divácky oblíbená a vždy usměvavá Lucie Borhyová se kromě moderování věnuje řadě kreativních činností a nápady jí rozhodně nechybějí. Zanedlouho představí svoji vlastní kolekci kabelek. S kolegou Reyem Korantengem, se kterým brzy oslaví 25 let na televizní obrazovce, jsou nejen spolupracovníci, přátelé, ale i sousedé, a tak se není čemu divit, že jim občas přijde i společná pošta.

Kilogram byl poslední jednotkou SI definovanou podle hmotného předmětu

20.05.2024 10:30 Před pěti lety, 20. května 2019, začala platit nová definice kilogramu , kelvinu , ampéru a molu . O nové definici rozhodl Mezinárodní úřad pro míry a váhy v listopadu 2018 a kilogram se na základě tohoto rozhodnutí nově odvozuje od pevné hodnoty Planckovy konstanty, a nikoli od měřidla kilogramu.

Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj, pět lidí se pohřešuje

20.05.2024 10:30 Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla podle agentury AP policie. Dalších pět osob se pohřešuje.

K pátečnímu útoku na turisty v Afghánistánu se přihlásila teroristická organizace Islámský stát

20.05.2024 10:30 K pátečnímu útoku na zahraniční turisty, při kterém v Afghánistánu zemřelo šest lidí, se přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Napsala to v neděli večer agentura AFP. Podle ní afghánské úřady zadržely kvůli útoku sedm lidí.

Vrtulník íránského prezidenta havaroval, jeho stav je nejasný

20.05.2024 01:00 Vrtulník, v němž letěl íránský prezident Ebrahím Raísí, měl dnes tvrdé přistání, uvedla íránská státní média. Podrobnosti o závažnosti nehody a jejích následcích nejsou jasné, záchranáři se snaží ve špatném počasí dostat na místo incidentu na hornatém severu Íránu. Íránský ministr vnitra Ahmad Vahídí v prvním oficiálním komentáři potvrdil pouze informaci, že jeden z vrtulníků ve skupině převážející Raísího měl problémy.

Krásná pleť: jemná masáž efektivně zbaví pokožku stresu

19.05.2024 19:30 Víkend nebo dovolená jsou skvělou příležitostí k odpočinku. Mnoho z nás ale neumí vypnout hlavu ani ve dnech volna a má ve zvyku kontrolovat hromadící se e-maily, pročítat pracovní komunikaci na WhatsAppu a tak podobně. Pokud se v těchto řádcích poznáváte, je načase zamyslet se nad tím, jak můžete nejen svému zdraví, ale i pleti od stresu ulevit.

V Izraeli v sobotu večer demonstranti opět protestovali proti premiérovi Benjaminu Netanjahuovi

19.05.2024 14:10 V Izraeli v sobotu večer demonstranti opět protestovali proti premiérovi Benjaminu Netanjahuovi a požadovali návrat rukojmích, které v Pásmu Gazy stále zadržuje palestinské teroristické hnutí Hamás. Informovala o tom agentura DPA.

Lezec Adam Ondra obsadil v Šanghaji v úvodní olympijské kvalifikaci třetí příčku a Paříž má na dosah

19.05.2024 14:10 Lezec Adam Ondra obsadil v Šanghaji v úvodní ze dvou kvalifikačních soutěží o olympijské hry třetí místo a výrazně se přiblížil účasti v Paříži. Druhý závod bude hostit za měsíc Budapešť a v součtu výsledků si start pod pěti kruhy zajistí dvanáct nejlepších.

Na jednání slovenských stran po atentátu na premiéra Fica asi nedozrál čas, uvedl Pellegrini

19.05.2024 14:10 Úterní jednání slovenských politických stran k uklidnění situace v zemi, které po atentátu na premiéra Roberta Fica navrhly prezidentka Zuzana Čaputová a její zvolený nástupce Peter Pellegrini, patrně nebude. Pellegrini, jenž je také předsedou vládní strany Hlas-sociální demokracie, dnes v reakci na výroky politiků v prohlášení uvedl, že na kulatý stůl zřejmě ještě nedozrál čas.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.