Poslechněte si novinky plné napětí, překvapení i romantiky

05.10.2024 08:30 Šeď, nuda, splín? Na to zapomeňte! Akční zážitky vás příjemně nabudí cestou do práce, i když je venku ještě tma. Mystická atmosféra umocní kouzlo podzimu. Humor a nadsázka rozzáří deštivý den. S audioknižními novinkami si zkrátka nadcházející období užijete naplno. K podzimu patří pestrost, a tak jsou i naše tipy rozmanité a napříč žánry.

V 11 obcích, kde se rozpadla zastupitelstva, se dnes konají volby

05.10.2024 08:30 Lidé v 11 obcích dnes rozhodnou o složení svých zastupitelstvech. Ministr vnitra Vít Rakušan vyhlásil nové hlasování tam, kde se dosavadní zastupitelstva od řádných komunálních voleb v září 2022 rozpadla. Volit se bude od 07:00 do 22:00. Po sečtení budou výsledky zveřejněny na volebním webu, a to nejpozději v neděli v brzkých ranních hodinách.

Loňský útok na vojenskou akademii v syrském Homsu zabil na 120 lidí

05.10.2024 08:30 Jeden z nejkrvavějších útoků na armádu za více než 13 let občanské války v Sýrii se stal loni 5. října, když dodnes neznámí útočníci pomocí dronů napadli vojenskou akademii v Homsu na západě země, kde se konalo slavnostní povyšování vládních důstojníků.

Veřejnosti se otevře Lichtenštejnský palác na pražské Kampě

05.10.2024 08:30 Veřejnosti se dnes otevře Lichtenštejnský palác na pražské Kampě, který jinak běžně přístupný není. Slouží totiž Úřadu vlády ČR pro reprezentační účely, jednání se zahraničními návštěvami a pracovní setkání. Mohou se zde třeba ubytovávat významné státní návštěvy. V minulosti v něm během cest do Česka pobývali například britská královna Alžběta II, španělský král Juan Carlos či japonský císař Akihito, sdělil Úřad vlády ČR v tiskové zprávě.

ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout spolu s koalicí SPD, Trikolora, PRO

05.10.2024 03:40 Vítězné hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolora a PRO. Na dnešní tiskové konferenci to oznámil hejtman Josef Bělica , který by měl ve funkci pokračovat. ANO ve volbách získalo nadpoloviční počet mandátů v 65členném zastupitelstvu. Se čtyřmi zastupiteli za koalici SPD, Trikolory a strany PRO bude mít v zastupitelstvu 39 míst. ANO obsadí podle Bělici v krajské radě devět křesel, koalice SPD, Trikolora a PRO dvě křesla.

Fiala odeslal na Hrad návrh na jmenování Vlčka a Kulhánka ministry

05.10.2024 03:40 Premiér Petr Fiala dnes odeslal na Pražský hrad návrh na jmenování Lukáše Vlčka ministrem průmyslu a obchodu a Petra Kulhánka ministrem pro místní rozvoj. ČTK to sdělila mluvčí kabinetu Lucie Ješátková.

Technická závada v systému letového provozu způsobila problémy v celém Německu

05.10.2024 03:40 Technická závada v systému řízení letového provozu dnes způsobila problémy ve vzdušném prostoru nad celým Německem. S odvoláním na úřad pro leteckou bezpečnost o tom informovala agentura DPA. Podle úřadu se chybu v systému už podařilo opravit, se zpožděním letů a jejich rušením je ale třeba nadále počítat na letištích po celé zemi. Letů z pražského letiště se podle jeho stránek zatím rušení či zpoždění nedotklo.

Koalice Stačilo! podala návrh na zneplatnění volby kandidátů v Libereckém kraji

05.10.2024 03:40 Návrh na zneplatnění volby všech kandidátů v krajských volbách pro Liberecký kraj dnes k soudu v Liberci podala koalice Stačilo!. ČTK o tom informoval mluvčí KSČM a koalice Stačilo! Roman Roun. Této koalici ke vstupu do krajského zastupitelstva chybělo několik hlasů, stížností u soudu chce docílit přepočet hlasů.

Bosnu zasáhly přívalové deště, povodně a sesuvy půdy, zemřelo nejméně 14 lidí

05.10.2024 03:40 Nejméně 14 lidí zemřelo v Bosně, kterou zasáhly přívalové deště, sesuvy půdy a povodně. Postiženy jsou města a vesnice ve střední a jižní části země. Napsaly to dnes světové agentury s odvoláním na mluvčího místní správy ve městě Jablanica - to se nachází zhruba na půli cesty mezi metropolí Sarajevem a městem Mostar. Další lidé se pohřešují a vedení země uvedlo, že požádalo armádu, aby v regionu kolem Jablanice pomohla. Podle agentury Reuters Bosna zřejmě čelí nejhorším záplavám za poslední roky.

Během povodní padl 127 let starý český rekord v objemu srážek za den

05.10.2024 03:40 Během zářijových povodní padl 127 let starý český rekord v objemu srážek za den na jednom místě. V Loučné nad Desnou na Šumpersku napršelo 14. září 386 milimetrů vody, tedy 386 litrů na metr čtvereční. Předchozí rekord z roku 1897 překonal letošní déšť zhruba o 40 milimetrů. Dnes to oznámil Český hydrometeorologický ústav .

Americký umělec se vrací k rodinným kořenům v Česku, vystavuje v Břeclavi

04.10.2024 23:20 Spojení soudobého designu s historickými vzorníky látek představuje v břeclavské Havlíčkově vile výstava Návrat/Return amerického umělce Noaha Breuera. V kolekci uměleckých děl z textilu, papíru či skla se vrací ke svým kořenům v Česku, kde jeho rodina vlastnila před druhou světovou válkou textilní továrnu. Dnes se uskutečnila vernisáž, které se zúčastnil i autor s rodinou.

FN Motol varuje před výzvou z TikToku, děti kvůli ní spolkly magnety

04.10.2024 23:20 Lékaři pražské Fakultní nemocnice Motol ošetřovali pět dětí, které spolkly kuličkové magnety. Zřejmě se inspirovaly sociální sítí TikTok a chtěly magnetem napodobit piercing v jazyku. Nemocnice o tom dnes informovala na webu s tím, že dvě z nich budou muset podstoupit akutní operaci.

Armádní pilot na východě Španělska havaroval se stíhačkou F-18, zahynul

04.10.2024 23:20 Dnes odpoledne zahynul na východě Španělska armádní pilot vojenské stíhačky F-18, se kterou ze zatím neznámých důvodů havaroval. Španělské úřady brzy zahájí vyšetřování, aby osvětlily okolnosti pádu letounu, uvedl web El País.

Afghánec dostal v Německu za znásilnění polského turisty čtyři roky vězení

04.10.2024 23:20 Na čtyři roky poslal dnes německý soud do vězení Afghánce, který loni v létě znásilnil v mnichovském metru mladého Poláka. Informovala o tom agentura DPA. Případ sehrál roli v loňské kampani před parlamentními volbami v Polsku. Tehdejší vláda konzervativní strany Právo a spravedlnost si kvůli němu předvolala zástupce německého velvyslance.

V Českém středohoří se natáčí mystery drama Wirbel s Davidem Švehlíkem

04.10.2024 23:20 Zpustlý barokní zámek v Zahořanech v Českém středohoří se stal kulisou při natáčení mystery dramatu Wirbel Tomáše Hubáčka, který je režisérem, scénáristou a autorem hudby. Právě krajina hraje podle něj hlavní roli v příběhu, jehož leitmotivem je domov. Ve filmu, který bude mít premiéru za rok, se představí David Švehlík, Judit Pecháček a Martin Finger.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.