Sněmovní rozpočtový výbor dnes přerušil projednávání vládního návrhu zákona o digitalizaci finančníh

03.07.2024 13:40 Sněmovní rozpočtový výbor dnes přerušil projednávání vládního návrhu zákona o digitalizaci finančního trhu. Zákon má hlavně stanovit pravidla regulace trhu s kryptoaktivy. Členové výboru budou mít čas do 28. srpna na podávání pozměňovacích návrhů, výbor se k předloze vrátí na začátku září. Výbor přerušil i projednávání související předlohy, která mění navazující zákony.

Japonsko dnes po dvou desetiletích vydalo nové bankovky s 3D hologramovou technologií, které mají br

03.07.2024 13:40 Japonsko dnes po dvou desetiletích vydalo nové bankovky - jeny s 3D hologramovou technologií, které mají bránit padělání. Informovala o tom agentura AP.

Česká republika je pro migranty z Blízkého a Středního východu i nadále především tranzitní zemí

03.07.2024 13:40 Česká republika je pro migranty z Blízkého a Středního východu i nadále především tranzitní zemí. V loňském roce policie nejčastěji zajistila na českém území Syřany, nebo lidi, kteří se za prchající před občanskou válkou v zemi vydávali. Jejich cílem byly hlavně západoevropské země a Skandinávie. Národní centrála proti organizovanému zločinu to uvedla ve své výroční zprávě za rok 2023.

Biden zdůvodnil své nejisté vystoupení v debatě s Trumpem únavou související s nedávnými zahraničním

03.07.2024 13:40 Americký prezident Joe Biden připustil, že jeho výkon v předvolební debatě s Donaldem Trumpem nebyl nejlepší. Nepovedené vystoupení vysvětlil únavou související s nedávnými zahraničními cestami. Informovala o tom dnes agentura AFP.

Část zaměstnanců ministerstva spravedlnosti dneškem vstupuje do stávkové pohotovosti

03.07.2024 13:40 Část zaměstnanců ministerstva spravedlnosti dneškem vstupuje do stávkové pohotovosti kvůli nízkým platům a neuspokojivé personální situaci. Předsedkyně odborové organizace Eliška Hronová na dotaz ČTK uvedla, že Platforma zaměstnanců ministerstva spravedlnosti zastupuje přes pětinu všech zaměstnanců úřadu. Pokud vláda nezareaguje na stávající platovou situaci těchto úředníků, přistoupí odboráři k jednodenní stávce.

Léto plné hudby. Festivaly a hrady lákají na tuzemské i zahraniční hvězdy

03.07.2024 13:40 K prázdninovým měsícům již tradičně patří hudební festivaly, koncerty pod širým nebem a další hudební akce. Návštěvníky čeká jedinečná atmosféra i různorodý program, který uspokojí posluchače napříč hudebními žánry. Koho láká kvalitní muzika, má z čeho vybírat.

Skladatel Leoš Janáček je jedním z největších světových tvůrců 20. století

03.07.2024 09:20 Hudební skladatel Leoš Janáček, od jehož narození uplyne 3. července 170 let, patří společně s Bedřichem Smetanou a Antonínem Dvořákem k triu nejslavnějších českých skladatelů ve světě. Jeho tvorba je výrazně osobitá a originální, s nezvyklou melodikou, vycházející z lidové hudby moravských regionů, zejména Slovácka a Lašska. Janáček proslul i jako folklorista a tvůrce poetických fejetonů.

Monika Leová zahájila Brazilské léto

03.07.2024 09:20 Brazílie, to je pláž Copacabana, proslulý karneval či tropické amazonské podnebí a jedinečné vodopády Iguazú. Díky nabídce Aquapalace Praha ale nemusíte cestovat přes půl planety. Jak s úsměvem prozradila moderátorka Monika Leová , stačí zajet do Čestlic!

MPSV: Návrh na uzákonění propuštění z práce bez udání důvodu nyní neexistuje

02.07.2024 22:40 V současnosti neexistuje žádný návrh na uzákonění možnosti propouštění z práce bez udání důvodu. Při dnešním projednávání odborářské petice ve sněmovním petičním výboru to řekl Vladimír Horna z ministerstva práce a sociálních věcí. Námětem se podle něho ministerstvo zabývalo při přípravě zpružnění zákoníku práce s ohledem na doporučení Národní ekonomické rady vlády a odmítlo jej.

Výrobce vojenských dronů pro Ukrajinu testuje nový model k ničení cílů

02.07.2024 18:20 Společnost UAC, která v Kolíně před několika měsíci spustila výrobu vojenských dronů pro ukrajinské ozbrojené síly, testuje dron k ničení cílů. Bezpilotní naváděcí drony, kterých vyrábí nižší stovky ročně, zatím míří výhradně na Ukrajinu.

Senát pravděpodobně schválí zpřísnění postihů za nezaevidování léků v lékárnách

02.07.2024 18:20 Za nezavedení léků do evidence bude lékárnám hrozit zřejmě až dvacetimilionový postih místo současného až dvoumilionového a nově i nejvýše dvouletý zákaz činnosti. Zpřísnění sankce předpokládá vládní novela, jejíž přijetí doporučil dnes Senátu jeho zdravotnický výbor. Opatření by mělo podle zdůvodnění ztížit zakázaný vývoz léků do zahraničí, za který mohou úřady uložit pokutu rovněž až 20 milionů korun. Plénum horní komory bude předlohu schvalovat příští týden.

Bartoška se stal patronem nových onkologických ambulancí v karlovarské nemocnici

02.07.2024 18:20 Karlovarská nemocnice dnes zahájila provoz onkologické ambulance. Jejím patronem se stal prezident Mezinárodního filmového festivalu Jiří Bartoška, který se dnešního otevření osobně účastnil. V krajském městě zatím tyto zdravotnické služby chyběly. Náklady na vybudování ambulancí, které budou sloužit pacientům z celého kraje, byly deset milionů korun. Novinářům to dnes řekl ředitel Karlovarské krajské nemocnice Josef März.

Pražské letiště má problémy s odbavením zavazadel

02.07.2024 18:20 Pražské Letiště Václava Havla má problémy s odbavením zavazadel. Důvodem je podle mluvčí letiště Kláry Divíškové hustý prázdninový letový provoz. Prioritu podle ní dostal náklad zavazadel pro odlety, do cílových destinací letiště kufry posílá nejbližšími lety. Tím se zpožďuje výdej zavazadel cestujícím, kteří přiletí do Prahy.

Zápis na seznam UNESCO Krušnohoří prospěl, shodli se Fiala s Kretschmerem

02.07.2024 18:20 Zápis krušnohorského hornického regionu na seznam kulturního dědictví UNESCO příhraniční oblasti díky turismu pomohl. Dnes se na tom shodli český premiér Petr Fiala se saským kolegou Michaelem Kretschmerem. Oba premiéři Krušnohoří společně navštívili, aby si tak připomenuli pět let od zápisu na prestižní seznam.

Inflace v eurozóně v červnu podle odhadu Eurostatu klesla na 2,5 procenta

02.07.2024 18:20 Míra inflace v eurozóně v červnu zpomalila na 2,5 procenta z květnových 2,6 procenta, uvedl ve svém rychlém odhadu statistický úřad Eurostat. Údaje za celou Evropskou unii tento odhad neobsahuje, nejsou v něm tedy ani data za Českou republiku.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.