Sokolové zakončili v Praze druhým programem hromadných skladeb XVII. slet

06.07.2024 01:20 Druhým programem hromadných skladeb v pražském Edenu oficiálně skončil XVII. všesokolský slet. Dnes cvičilo na stadionu asi 13.500 cvičenců, mezi nimi i hosté z České asociace Sport pro všechny. Hromadné skladby, které mohli diváci sledovat dnes odpoledne a ve čtvrtek večer, jsou vrcholem sletu. Zahájil ho v neděli průvod Prahou a představení v Národním divadle, po celý týden se konaly další kulturní a sportovní akce. Slet se koná jednou za šest let.

Národní pouť na Velehradě na Uherskohradišťsku dnes navštívilo zhruba 30.000 lidí z Česka i zahranič

05.07.2024 20:20 Národní pouť na Velehradě na Uherskohradišťsku dnes navštívilo zhruba 30.000 lidí z Česka i zahraničí. Návštěvnost byla podobná jako loni. ČTK to dnes řekl tajemník velehradských Dnů lidí dobré vůle Josef Kořenek. Dvoudenní akce dopoledne vyvrcholila poutní mší na prostranství před velehradskou bazilikou. Česká republika dnes slaví státní svátek připomínající slovanské věrozvěsty Cyrila a Metoděje, velehradské cyrilometodějské slavnosti jejich odkaz připomínají. Dny lidí dobré vůle začaly ve čtvrtek a patří k nejvýznamnějším církevním svátkům v zemi, běžně se jich účastní několik desítek tisíc lidí.

Orbán dorazil do Moskvy na jednání s Putinem, podle svého mluvčího je na mírové misi

05.07.2024 20:20 Do Moskvy dnes přiletěl maďarský premiér Viktor Orbán na jednání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Potvrdil to Orbánův mluvčí Bertelan Havasi. Cesta šéfa maďarské vlády do Ruska je podle Havasiho součástí "mírové mise" ve snaze ukončit válku na Ukrajině. Šéf diplomacie Evropské unie Josep Borrell zdůraznil, že jde o bilaterální návštěvu bez pověření EU.

Ukrajinská tajná služba SBU oznámila zadržení tří mladých žen, které podezírá ze spolupráce s FSB

05.07.2024 15:31 Ukrajinská tajná služba SBU dnes oznámila, že v Oděse na jihu země zadržela tři mladé ženy, které podezírá ze spolupráce s ruskou tajnou službou FSB a navigování ruských vzdušných úderů na vojenskou infrastrukturu. FSB mezitím informovala o zmaření útoku na to, co nazvala objektem obranného průmyslového komplexu v Samarské oblasti na jihozápadě země.

Izraelská armáda letecký úder na město Džanín, zemřelo pět Palestinců

05.07.2024 15:31 Izraelská armáda dnes informovala, že podnikla letecký úder na město Džanín na okupovaném Západním břehu Jordánu. Šlo podle ní o součást protiteroristické operace. Palestinské úřady uvedly, že zemřelo pět lidí, píše agentura AP.

V britských volbách drtivě vyhráli labouristé, Sunaka v čele vlády vystřídá lídr Keir Starmer

05.07.2024 15:31 Britská opoziční Labouristická strana drtivě vyhrála čtvrteční parlamentní volby a po 14 letech vystřídá ve vládě konzervativce. Ti sklízí frustraci Britů ze stavu země a utrpěli nejhorší porážku v dějinách strany, naopak labouristé obsadí v dolní komoře parlamentu přes 400 ze 650 křesel. Zatímco hrstka volebních obvodů ještě nezná své vítěze, v Londýně již začíná proces předávání moci, v nejbližších hodinách se premiérské funkce ujme lídr labouristů Keir Starmer.

Zápis statku na seznam UNESCO zvýšil zájem turistů o kladrubský hřebčín

05.07.2024 15:31 Zápis krajiny pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem na Seznam památek světového dědictví UNESCO zvýšil zájem turistů o kladrubský hřebčín s několikasetletou historií. Návštěvnost sice dočasně srazila pandemie onemocnění covid-19, od roku 2022 ale nastalo oživení. Díky umístění na prestižní seznam má Národní hřebčín snazší přístup k dotacím, investuje do obnovy zeleně a budov, přitom stále zůstává chovatelským zařízením. uvedl ředitel Jiří Machek.

Írán dnes čeká druhé kolo prezidentských voleb

05.07.2024 15:31 Írán dnes čeká druhé kolo prezidentských voleb. Střetnou se v něm kandidáti, kteří představují opačné póly okleštěného politického spektra. I když volby se mohou opakovat, dokud jeden z nich nezíská nadpoloviční podporu voličů, prezident podle odhadů médií vzejde z dnešního hlasování. Jakýkoli výsledek podle analytiků patrně nic nezmění na postoji Teheránu vůči Izraeli a jemu blízkým skupinám na Blízkém východě, vítězství umírněnějšího kandidáta by ale mohlo Írán více otevřít jednáním se Západem.

Lichtenštejnský palác na pražské Kampě bude dnes i v sobotu otevřen veřejnosti

05.07.2024 15:31 Lichtenštejnský palác na pražské Kampě bude dnes i v sobotu otevřen veřejnosti. Budova, která slouží k reprezentačním účelům úřadu vlády a ubytování vzácných hostů, bude po oba sváteční dny přístupná ve skupinách s průvodcem od 09:00 do 16:00.

Hurikán Beryl se dnes přehnal kolem Kajmanských ostrovů a míří k Mexiku

05.07.2024 15:31 Hurikán Beryl se dnes přehnal kolem Kajmanských ostrovů a míří k Mexiku. V uplynulých dnech strhával střechy na Jamajce, zmítal rybářskými čluny na Barbadosu a poškodil nebo zničil 95 procent domů na několika ostrovech Svatého Vincenta a Grenadin. Zatím si podle dostupných informací vyžádal nejméně deset obětí na životech, informovala agentura Reuters. Bouře nyní slábne, stále však zůstává nebezpečná.

Obce na Pardubicku protestují proti plánované trase vysokorychlostní trati, která má vést do Pardubi

05.07.2024 15:31 Obce na Pardubicku protestují proti plánované trase vysokorychlostní trati , která má vést do Pardubic. Sepsaly petici a chtějí zabránit tomu, aby železnice rozdělila krajinu a vedla blízko domů. ČTK to řekl starosta Rohovládové Bělé Václav Fišer .

Australští a indonéští vědci objevili v Indonésii nejstarší jeskynní malbu na světě

05.07.2024 15:31 Australští a indonéští vědci objevili na indonéském ostrově Sulawesi nejstarší příklad figurálního jeskynního umění na světě. Malba divokého prasete a tří postav podobných lidem je stará nejméně 51.200 let, což je o přinejmenším 5000 let více než předchozí známé nejstarší jeskynní umění, napsal zpravodajský server BBC News.

Francii čeká v neděli druhé kolo parlamentních voleb, očekávají se těžká koaliční jednání

05.07.2024 15:31 Francii v neděli 7. července čeká rozhodující druhé kolo předčasných parlamentních voleb. Ty po neúspěchu vládního tábora ve volbách do Evropského parlamentu na začátku června nečekaně vyhlásil prezident Emmanuel Macron. V prvním kole zvítězila nacionalistická strana Národní sdružení . Tradiční pravice, levice i centristé vyzvali ke společnému odporu vůči vzestupu krajně pravicového RN. Odhad celkových výsledků je kvůli složitému systému jednomandátových obvodů velmi nejistý.

Australská policie našla tělo dvanáctileté dívky, kterou před dvěma dny stáhl pod vodu krokodýl

05.07.2024 15:31 Australská policie dnes našla tělo dvanáctileté dívky, kterou před dvěma dny stáhl pod vodu krokodýl, když plavala v potoce v odlehlé oblasti na severu země. Informovala o tom agentura AP.

Propalestinští demonstranti vylezli na střechu budovy australského parlamentu v Canbeře, kde rozvinu

05.07.2024 15:31 Propalestinští demonstranti dnes vylezli na střechu budovy australského parlamentu v Canbeře, kde rozvinuli transparenty, z nichž jeden hlásal, že Palestina bude svobodná. Současně obvinili Izrael z páchání válečných zločinů. Australští zákonodárci akci odsoudili a označili ji za závažné narušení bezpečnosti zákonodárného sboru. Informovala o tom agentura Reuters.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.