Izrael oplatí jakoukoli agresi, řekl Netanjahu. Irán podle tisku chystá odvetu

31.07.2024 23:20 Izrael v posledních dnech zasadil zdrcující rány spojencům Íránu v regionu a je připraven tvrdě oplatit jakoukoli případnou agresi proti židovskému státu, ať už přijde odkudkoli. V televizním projevu k národu to ve středu večer podle agentur prohlásil izraelský premiér Benjamin Netanjahu, aniž by se však výslovně zmínil o zabití vůdce palestinského teroristického hnutí Hamás Ismáíla Haníji. Podle deníku The New York Times vydal ´íránský vůdce Alí Chameneí kvůli zabití šéfa politického křídla Hamásu příkaz k přímým úderům na Izrael.

Akce Azovu v Praze zaměstnala policii. Zasahovali kvůli maketě bomby

31.07.2024 23:20 V Charvátově ulici v centru metropole někdo zanechal odloženou tašku. Policie vyklidili celou ulici, čímž se narušila demonstrace proti ukrajinským bojovníkům.

Český Těšín, požár střechy obchodní akademie. Hasiči s ohněm bojovali celou noc

31.07.2024 23:20 V Českém Těšíně došlo ve středu 31. července k obrovskému požáru střechy obchodní akademie. Při hašení museli hasiči vniknout i do vedlejší základní školy, vše komplikovala složitá konstrukce hořícího objektu. 

Smrt vůdce Hamásu Haníji může zmařit mírová jednání. Hrozí i regionální válka

31.07.2024 23:20 /ANALÝZA/ Celý svět znovu upírá zrak k situaci na Blízkém východě. Všichni nervózně sledují, jaký dopad bude mít smrt politického vůdce teroristické organizace Hamás Ismáíla Haníji v Íránu na tamní a případně i celosvětové dění. Strach plyne zejména z možného rozšíření konfliktu a eskalace v regionální válku.

Řidiče na Klatovsku přejel jeho vlastní autobus, zraněním podlehl

31.07.2024 23:20 Záchranáři vyjížděli ve středu odpoledne do Kvasetic, kde řidiče srazil a usmrtil jeho autobus. Muži už nebylo pomoci.

Prezident Petr Pavel zveřejnil lékařskou zprávu o svém zdravotním stavu

31.07.2024 17:40 Prezident Petr Pavel je podle preventivní prohlídky v Ústřední vojenské nemocnici plně způsobilý k vykonávání svých povinností. Měl by dál užívat léky na snížení hladiny cholesterolu a kyseliny močové v krvi, vyplývá z lékařské zprávy vypracované bývalým ředitelem ÚVN Miroslavem Zavoralem, kterou ve středu Pavel zveřejnil na sociálních sítích.

Princezna Diana sepsala, co se dělo po narození Harryho. Dopisy teď vydražili

31.07.2024 17:40 Ve Velké Británii neznámí kupci vydražili dopisy, které psala princezna Diana bývalé zaměstnankyni její rodiny. Osobní dopisy odhalily další kousek z Dianina soukromí. Vzhledem k blízkému a srdečnému vztahu obou žen princezna psala třeba o atmosféře před svou svatbou s princem Charlesem nebo o dění u nich doma po narození prince Harryho. 

První nevidomá Barbie. Mattel přidal další panenky s postižením

31.07.2024 17:40 Mají reprezentovat všechny děti. Společnost Mattel nedávno na trh uvedla novou řadu panenek Barbie. Mezi ikonickými hračkami jsou vůbec poprvé i nevidomá Barbie se slepeckou holí a Barbie Afroameričanka s Downovým syndromem. Nové modely poukazují na to, že panenka, která byla kdysi považována za nedostižitelný ideál krásy, se v posledních letech mění. Společnost už dříve představila i jiné panenky s tělesným či duševním postižením, různými barvami pleti nebo různými mírami. 

Okouzlující pohled na rozhlednu u Břas přes pole plné slunečnic

31.07.2024 17:40 Úchvatnou podívanou nabízí západ Slunce. Dokáže vykouzlit i takové pohledy na slunečnicové pole u Břas včetně v pozadí stojící rozhlednou Na Vrchách.

Trest pro Netíka za proruská videa platí. Rajchl chce hnát kauzu do Štrasburku

31.07.2024 17:40 Podmínka pro Jakuba Netíka za protiukrajinské výroky pronesená na Litoměřicku je pravomocná. Advokát Jindřich Rajchl je připraven hájit Netíka i u Evropského soudu pro lidská práva.

Kdo byl Ismáíl Haníja? Muž, jenž se z uprchlického tábora dostal do čela Hamásu

31.07.2024 17:40 Lídr palestinského teroristického hnutí Hamás Ismáíl Haníja je po smrti. K raketovému útoku na jeho rezidenci v Teheránu se zatím nikdo oficiálně nepřihlásil, podezření ale ihned padlo na Izrael, který od loňského října s Hamásem válčí v Pásmu Gazy. Otec deseti dětí se za života stal nejmocnějším členem Hamásu. Byl to politický šéf organizace, diplomat a mezinárodně hledaný terorista.

Mezi vodáky na Vltavě se šíří střevní chřipka. Čtrnáct lidí skončilo v nemocnici

31.07.2024 17:40 Sanitku si do kempů podél Vltavy na Českokrumlovsku volalo v posledním týdnu několik vodáků. Překvapily je silné zažívací problémy, zvracení a průjmy. Čtrnáct pacientů skončilo v nemocnici. Co ale potíže způsobilo, není jasné.

Operace zastavila turné Mirai. Liberecký koncert odložen na neurčito

31.07.2024 17:40 Zpěvák a kytarista skupiny Mirai, Mirai Navrátil, se podrobil operaci a momentálně se nachází v nemocnici. Z tohoto důvodu byla zrušena nejbližší zastávka jejich letního turné Mirai Summer Fest v Liberci ve Vratislavicích. Následně však své fanoušky sám zpěvák ubezpečil, že je v pořádku a věří, že bude moci zase co nejdříve vystupovat.

V Chorvatsku se nebezpečně šíří požáry: Ohrožují letoviska i přírodní parky

31.07.2024 12:20 /VIDEO/ Nebezpečně se šířící požáry zachvátily několik lokalit v Chorvatsku. Drama pokračuje v Tučepi, kde oheň devastuje okolní přírodu a ohrožuje obyvatele této části Makarské riviéry včetně přírodního parku Biokovo. Hasiči bojovali s plameny celou noc na středu a museli evakuovat obyvatele. Podle místních médií země čelí jedné z nejhorších katastrof tohoto druhu za poslední léta.

Tragédie na Plzeňsku: Bourala dvě auta, po nárazu do stromu zemřel mladý řidič

31.07.2024 12:20 Nehoda, při níž po nárazu do stromu zemřel mladý řidič, uzavřela ve středu 31. července ráno u Soběkur na jižním Plzeňsku na několik hodin provoz na křižovatce se silnicí 183/II z Přeštic do Merklína.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.