Vlak na Benešovsku usmrtil člověka. Provoz na trati byl přerušen

20.05.2024 16:41 Tragická událost zastavila v pondělí odpoledne vlaky na trati z Čerčan do Benešova. Vlak zde u Mrače usmrtil člověka.

Nekonečný příběh: Benešov postupně rekonstruuje vodovodní a kanalizační řad

20.05.2024 16:41 /VIDEO, FOTOGALERIE/ Když před více než dekádou plánovalo benešovské vedení nutnou celkovou rekonstrukci kanalizační sítě města, odhadovali politici potřebnou částku na čtvrt miliardy korun. V současnosti by ani tak závratná suma nejspíš nestačila.

Praha chce vrátit fandění v hokeji na Staroměstké náměstí, umístí tam obrazovky

20.05.2024 16:41 Staroměstské náměstí se může stát opět velkou fanzonou. Pokud česká reprezentace postoupí do semifinále či finále, chce pražský magistrát o víkendu umístit na náměstí velkoplošné obrazovky, na kterých se bude mistrovství světa v ledním hokeji promítat.   

Top projekty s evropskou podporou, které se ve středních Čechách a Praze povedly

20.05.2024 16:41 Letos uplynulo dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie. Za tu dobu evropské fondy podpořily tisíce záměrů, do konce minulého roku bylo českým příjemcům vyplaceno přes 640 miliard korun. Středočeský kraj a Praha zvládly díky evropských penězům řadu projektů, díky nimž je život tamních lidí bezpečnější, pestřejší nebo příjemnější. Překvapivě mnohdy neplatí, že ty nejlepší projekty musí být zároveň i nejdražší. 

Méně účastníků. Běžecké závody v Zaječicích poznamenal vydatný déšť

20.05.2024 11:31 /VIDEO, FOTO/ Tradiční běžecký závod Zaječický Bůr, který se konal v sobotu 18. května, se letos potýkal s nepříznivým počasím. Po celou dobu závodu vydatně pršelo. Déšť tak odradil některé běžce, zejména v dětských kategoriích. A tak se na start postavilo o něco méně účastníků než v minulých letech.

Jak se dělá Pardubický perník? Výrobci recept tají, jasné jsou jen tři suroviny

20.05.2024 06:42 Už 16 let je Pardubický perník označen jako Chráněné zeměpisné označení a smí se vyrábět a balit pouze na území Pardubic za dodržení přesně dané receptury. Reportér Deníku se byl podívat ve dvou výrobnách této světoznámé pochoutky, aby zjistil, jak přesně vzniká.  

Podívejte se: Muzejní noc v MUD v Benešově myslela především na děti

20.05.2024 01:55 Do projektu Muzejních nocí se letos zapojilo i Muzeum Umění a Designu v Benešově. Svým programem potěšilo především dětské návštěvníky, ale na své si přišli i dospělí.

Benešovské trhy byly ve znamení sazeniček zeleniny a deštníků

19.05.2024 20:55 /VIDEO, FOTO/ Benešovské trhy, které se konaly v sobotu 18. května, bohužel poznamenalo nepříznivé počasí. Déšť odradil mnoho kupujících a Masarykovo náměstí, které jindy bývá v době konání trhů plné života, zelo skoro prázdnotou.

V říčanském bytě v sobotu o půlnoci hořelo od zapálené svíčky

19.05.2024 11:16 /FOTO/ Velké štěstí měla tříčlenná rodina, která bydlí v bytě v Říčanech u Prahy. Krátce před půlnocí u nich vypukl požár od zapálené svíčky. 

Za dobrotu… Řidič autobusu nedobrzdil, u Konopiště zezadu naboural dodávku

18.05.2024 20:33 Bez zranění se obešla dopravní nehoda, k níž došlo v sobotu 18. května na silnici I/3 v místech, kudy lidé přecházejí silnici z Benešova do zámeckého parku na Konopišti.

Do Prčice vyrazilo z Týnce půl tisíce chodců, poprvé šla také Lucie z Mostu

18.05.2024 10:40 /VIDEO, FOTOGALERIE/ Obvyklé množství pochodníků, tedy kolem půl tisíce, se podle organizátorů zaregistrovalo pro start Pochodu Praha-Prčice z Týnce nad Sázavou. Prvních zhruba deset turistů přijelo v sobotu 18. května do Týnce vlakem v půl sedmé ráno.

Přístavek rodinného domu v Krhanicích zapálila závada elektroinstalce

18.05.2024 10:40 /FOTOGALERIE/ Požár přístavku u rodinného domu likvidovali v pátek 17. května večer hasiči v Krhanicích.

Kdy na samosběr do Vraňan? Teď je pauza, musí dozrát další jahody

18.05.2024 10:40 /FOTO, VIDEO/ Pěstitelé ovoce, které jarní mrazy připravily o značnou část úrody, museli navýšit ceny i u samosběrů. Na farmě Hanč ve Vraňanech, známé jako jahodárna, zdražení zákazníky s košíky neodradilo. Naopak berou pole útokem. Majitelé Hančovi museli v pátek samosběr jahod stopnut, protože nebylo co sbírat. Musí dozrát další plody.

Ve Svojeticích hořel rodinný dům, zranění utrpěl jeho obyvatel

17.05.2024 19:52 Lehké zranění utrpěl devětačtyřicetiletý obyvatel rodinného domu ve Svojeticích v okrese Praha-východ při požáru, který tam vypukl v pátek 17. května odpoledne.

Ve vlašimském parku se před prázdninami uskuteční dětská talentová soutěž

17.05.2024 19:52 Pro děti ve věkovém rozmezí 6 až 12 a 6 až 15 let, které se nestydí na pódiu před publikem předvést své taneční, pěvecké, herecké, hudební nebo kouzelnické vystoupení připravuje město Vlašim premiérovou dětskou talentovou soutěž. 

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.