Aqualand Moravia v Pasohlávkách navštíví 800 tisíc lidí ročně, chystá novinky

20.05.2024 15:50 U příležitosti letošního dvacátého výročí od vstupu České republiky do Evropské unie připravil Deník téma ke třem povedeným a třem problematickým projektům placených z evropských peněz. Mezi povedené patří stavba Aqualandu Moravia v Pasohlávkách.

Laura se narodila s rozštěpem rtu i patra. Brněnští lékaři zkoumají vliv covidu

20.05.2024 15:50 Simona Orolínová v těhotenství podstoupila dvanáct ultrazvukových vyšetření. Při každém z nich byla ale její dcera Laura otočená tak, že lékaři nerozpoznali rozštěp rtu i patra. Tuto vadu zjistili rodiče až po narození dcery. Do několika týdnů prodělala Laura první operaci, při které jí mimo jiné museli chirurgové vytvořit nosní dírku, kterou po narození vůbec neměla.

Republikový unikát. Jižní Moravou jezdí nové vlaky za miliardy, vlastní je kraj

20.05.2024 15:50 /FOTO, VIDEO/ U příležitosti letošního dvacátého výročí od vstupu České republiky do Evropské unie připravil Deník téma ke třem povedeným a třem problematickým projektům placených z evropských peněz. Mezi povedené patří nákup šestatřiceti nových vlaků pro Jihomoravský kraj.

Vesmírná jízda v Brně: děti si na LoukaFestu užily zábavné odpoledne

20.05.2024 15:50 /FOTO/ Hudební, sportovní i výtvarná stanoviště si užily děti na pracovišti Louka v brněnských Vinohradech. V sobotu 18. května se zde totiž konala akce LoukaFest. Letošní téma se neslo ve znamení vesmírné jízdy. 

VIDEO: Hotová přístavba brněnské školy Gajdošova, prohlédněte si novinky

20.05.2024 15:50 O desetinu vyšší kapacita školy, nová jídelna a šatny. Přístavba základní školy Gajdošova za sedmdesát milionů ve stejnojmenné brněnské ulici je hotová. O dva měsíce dřív, než se předpokládalo. Žáci tak už původně plánované novinky pro nadcházející školní rok využívají v těchto dnech.

Čtyřproudovka místo I/43: pro první úsek se už připravují na stavební povolení

20.05.2024 10:30 /FOTO, VIDEO/ V roce 2026 začít stavět a za další tři roky hotovo. Tak v současnosti vypadá harmonogram u výstavby prvního úseku silnice I/73 mezi Bořitovem a Svitávkou na Blanensku, která má do budoucna nahradit přetíženou silnici I/43 mezi Brnem a Svitavami. Více než osmikilometrový úsek se čtyřmi pruhy a s navrhovanou rychlostí sto třicet kilometrů v hodině má stát bez daně podle odhadů téměř 2,7 miliardy korun.

PŘEHLEDNĚ: Letní dopravní peklo v Brně. Uzavřený Husovický tunel a další omezení

20.05.2024 10:30 /MAPA/ Postavte heliport, autem už Brno neopustím. Podobné pocity prožívá řada Brňanů, která městem cestuje osobními vozy. K současné dopravně vytížené situaci se navíc v letních měsících přidají další dopravní komplikace. Kromě změn na mostu Otakara Ševčíka se lidé musí připravit například na kompletní uzavírku Husovického tunelu.

Zážitek z brněnského parku: bosý muž se chlubil svým penisem

20.05.2024 10:30 Zkušenost, kterou by nejraději co nejdřív vytěsnily z mysli, mají za sebou ženy v Brně. V židenickém parku na ně dotíral bosý muž, který se jim chlubil svým penisem.

Open House Brno trhl rekord. Zájemci prozkoumali nejvyšší budovu Česka i vily

20.05.2024 10:30 Letošní ročník festivalu architektury a urbanismu Open House Brno nalákal rekordní počet lidí.  V sobotu 18. května se totiž veřejnosti otevřely zdarma běžně nepřístupné památky a objekty. Čísla v návštěvnosti letos překročily třicet tisíc. Největší zájem byl o prohlídky AZ Tower, Vily Engelsmann či Tesařovy vily.

VIDEO: Začala demolice nádražní budovy v Králově Poli. Podívejte se

20.05.2024 10:30 S demolicí stávající nádražní budovy začali dělníci v pondělí ráno v brněnském Králově Poli. Postupně ji nahradí nové dvoupatrové prosklené nádraží, vzniknou také nástupiště s moderním zastřešením. Rekonstrukce královopolského nádraží potrvá do podzimu příštího roku.

Jak se dělá Pardubický perník? Výrobci recept tají, jasné jsou jen tři suroviny

20.05.2024 05:40 Už 16 let je Pardubický perník označen jako Chráněné zeměpisné označení a smí se vyrábět a balit pouze na území Pardubic za dodržení přesně dané receptury. Reportér Deníku se byl podívat ve dvou výrobnách této světoznámé pochoutky, aby zjistil, jak přesně vzniká.  

Opustili nás v Brně a na Brněnsku ve 20. týdnu roku 2024

19.05.2024 20:00 V pravidelné rubrice přinášíme jména těch, kteří navždy opustili své blízké. Zarmoucené rodině a přátelům vyslovujeme upřímnou soustrast.      

Jak si pochutnat na chřestu? Nejraději z něj mám polévku, tvrdí muž z Ivančic

19.05.2024 20:00 Velkým milovníkem chřestu, kterému se přezdívá král zeleniny, je Vít Karas z Ivančic. „Teď už jej moc nejím, ale dříve jsem jej míval v sezoně obden," vypráví bývalý ředitel ivančického kulturního a informačního centra.

FOTO: Mystičtí chůdaři, balzámování. Podívejte se na Kristkův happening v Brně

19.05.2024 15:10 Akční tvorba, snové scenérie, balzámování barvou, projekce, živá hudba, mystičtí chůdaři a další surreální postavy. Happening Dívka královnou ptačí říše nachystal na sobotní večer sochař a malíř Lubo Kristek. Ve velkém obsazení se uskutečnil před jeho domem v brněnských Černých Polích. Kristek své happeningy nazývá mytologickými krajinami.

VIDEO: Kontroverzní budova v brněnské Šumavské? Jako dršťková, vysvětluje autor

19.05.2024 10:31 /ANKETA/ Kontrast mezi starým a novým, který vytváří architektonické dílo, nebo paskvil. Budova administrativního centra v Šumavské ulici v Brně-Králově poli budí mezi místními lidmi kontroverze.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.