OBRAZEM: Rallye Český Krumlov z budějovického výstaviště

20.05.2024 15:50 Rallye Český Krumlov se konala v pátek 17. a v sobotu 18. května.

Restaurování krumlovské Bellarie, soutěž o motýlech a další zprávy z regionu

20.05.2024 15:50 Přednáška o rekonstrukci českokrumlovské Bellarie se koná v pondělí v sídle českobudějovických památkářů. V úterý v Jihočeské vědecké knihovně představí projekty, kterým pomohla Evropská unie. Týden rané péče upozornil na pomoc rodinám. Květiny a loďka vylepšují zámek Kratochvíle, celostátní akce podpoří motýly. Připravuje se představení základních uměleckých škol, chystá se i pochod v Novohradských horách.

Budějovičtí podnikatelé jeli v drogách, při zátahu kriminalisté našli kokain

20.05.2024 15:50 Policejní zásah sledovali na vlastní oči obyvatelé bytového domu nedaleko budějovické sportovní haly. Minulý týden sem vtrhla kriminálka a zásahová jednotka. A měla pádný důvod, šla po distributorech kokainu. Kriminalisté zadrželi v rámci zátahu v jeden okamžik na třech místech Českobudějovicka tři muže.

Koloděje nad Lužnicí jsou plné zajímavostí

20.05.2024 10:30 K fotohádance ze soboty 18. května. Soutěžní otázka se týká Koloděj nad Lužnicí.

Letiště Budějovice startuje další turistickou sezónu s vylepšenými bufety

20.05.2024 10:30 Už v sobotu 25. května 2024 zahájí druhou sezónu pravidelných turistických letů na Letišti České Budějovice. Pro pohodlí turistů jsou připraveny i nové bufety a obchody.

Jak se dělá Pardubický perník? Výrobci recept tají, jasné jsou jen tři suroviny

20.05.2024 05:40 Už 16 let je Pardubický perník označen jako Chráněné zeměpisné označení a smí se vyrábět a balit pouze na území Pardubic za dodržení přesně dané receptury. Reportér Deníku se byl podívat ve dvou výrobnách této světoznámé pochoutky, aby zjistil, jak přesně vzniká.  

Tunel Pohůrka, nové trolejbusy i přístavba knihovny. Tady pomohly dotace EU

20.05.2024 05:40 Kde dotace pomáhají. Nové trolejbusy pro České Budějovice. Dálnici staví s podporou evropské dotace. Přístavba Jihočeské vědecké knihovny zlepšila i zázemí pro čtenáře.

Od sousedů: Za humny přišly ke slovu opět šorny

19.05.2024 20:00 Masivní krupobití v rakouském jižním Burgenlandsku napáchalo v pátek odpoledne značné škody.

Úmyslně najížděl motorovým člunem v noci na rybáře. Stíhá ho policie

19.05.2024 20:00 Policisté z hlubockého oddělení vyšetřují od loňského července případ, kdy na rybáře při nočním rybaření úmyslně najel motorový člun s bezohlednou posádkou.

Omamná vůně a desítky barev. Botanická zahrada v Táboře zahájila sezonu výstavou

19.05.2024 20:00 /OBRAZEM/ Nespočet barev a nádherná vůně. Tak by se dal popsat první dojem z letošní první květinové výstavy v táborské botanické zahradě. Při vstupu do expozice se totiž návštěvníkům až zamotala hlava a jejich oči těkaly doslova z jednoho květu na druhý.

Legendární pohádkové kostýmy. V Borovanech ožila Arabela, Popelka i Amadeus

19.05.2024 15:10 /FOTO, VIDEO/ Borovanský klášter na Českobudějovicku v sobotu 18. května zahájil letošní výstavní sezonu v duchu: Šaty dělají člověka. Na místo lákaly desítky lidí hlavně oživlé komentované prohlídky Legendárních kostýmů nejen z filmů a pohádek. Program byl skutečně pestrý, Deník byl u toho.

Veterány ozdobily nádvoří zámku v Třeboni. Dorazili dědečci, limuzíny i sporťáky

19.05.2024 15:10 Nádvoří zámku v Třeboni v sobotu zaplnily automobilové skvosty. Navzdory rannímu dešti se v areálu sešla téměř sedmdesátka historických aut nejrůznějších značek, především české, britské i americké výroby. Přestože vystavené vozy brázdily silnice před pár dekádami, díky péči jejich majitelů vypadaly, jako by právě sjely z výrobní linky. Oblíbená akce Veteráni na zámku se letos konala už po dvanácté.

Program Pískoviště letos zpřístupnil venkovní areál bazénu pod hradbami

19.05.2024 15:10 /FOTOGALERIE, VIDEO/ Hlavní program letošního Pískoviště se uskutečnil v sobotu 18. května odpoledne ve venkovním areálu píseckého bazénu pod hradbami. Stejně jako ostatní akce tohoto víkendu ho komplikoval déšť.

Opustili nás. Přinášíme přehled posledních rozloučení v Budějovicích

19.05.2024 10:31 Přinášíme přehled posledních rozloučení, která se v nejbližší době uskuteční v obřadní síni českobudějovického krematoria na hřbitově svaté Otýlie.

Policejní kynolog z jihu Čech se probojoval na mistrovství světa

19.05.2024 10:31 Mimořádný úspěch má za sebou nprap. Luboš Gric, policejní psovod zařazený ve skupině speciálních kynologických činností jihočeské policie. Jak informovala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová, o druhém květnovém víkendu se mu podařilo vyhrát, s jeho soukromým psem Irem, Mistrovství České republiky IGP3 Českého kynologického svazu 2024 v Trnové.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.