Češi jezdí pro nakládačky do Polska. Ceny okurek se liší podle velikosti

25.06.2024 23:00 Zavařujete okurky? Pokud ano, možná se chystáte pro nakládačky do Polska. Kromě nich tam můžete nakoupit i další ingredience, jako je kopr, křen či cibule. Podívali jsme se na aktuální ceny a nabídku.

Vláda projedná zmírnění daňových pravidel pro propojené minipivovary

25.06.2024 23:00 Pravidla pro uplatnění nižší sazby spotřební daně pro minipivovary, které jsou majetkově nebo personálně propojené, se zřejmě od příštího roku zmírní. Předpokládá to návrh zákona o spotřební dani, který ve středu projedná vláda. Návrh také počítá se zjednodušením administrativy při oznamování změny cen cigaret pro spotřebitele.

Za zdražování potravin až miliardové pokuty. Austrálie jde po praktikách řetězců

25.06.2024 23:00 Australská vláda pohrozila velkým potravinářským řetězcům až miliardovými pokutami, pokud nezmění přístup vůči zákazníkům a dodavatelům. Řetězce se podle vládních úředníků dopouštějí praxe, kdy bezdůvodně zvyšují ceny, avšak zemědělcům a dalším svým dodavatelům za odebrané zboží víc neplatí.

Vína z Česka mají ze soutěže Oenoforum jeden titul šampiona, tři jdou za hranice

25.06.2024 23:00 Titul šampiona bílých vín a šest titulů vítězů v jednotlivých kategoriích získala na letošním 18. ročníku mezinárodní soutěže Oenoforum vína z České republiky. Další dva tituly šampiona putují na Slovensko a jeden do Moldavska. V tiskové zprávě o tom informoval pořádající Svaz vinařů.

Lesníci, zemědělci a ochránci přírody vyzývají poslance k přijetí novely zákona o myslivosti

25.06.2024 23:00 Sedm významných neziskových organizací a spolků – Asociace soukromého zemědělství ČR , Česká společnost ornitologická , Český svaz ochránců přírody , Hnutí DUHA , Spolek vlastníků honebních pozemků , Sdružení vlastníků obecních, soukromých a církevních lesů v ČR a Pro Silva Bohemica dnes vyjádřilo podporu vládnímu návrhu novely zákona o myslivosti.

MŽP představuje novinky v dotacích na výměnu kotlů, které začnou platit od 1. září 2024

25.06.2024 23:00 Domácnosti mají poslední příležitost zažádat o výhodnější podporu na výměnu kotlů 1. a 2. emisní třídy, jejichž platnost skončí 1. září. Poté už bude finanční příspěvek nižší o desítky tisíc korun. Zvýhodnění pro seniory a nízkopříjmové domácnosti ale zůstává zachováno.

Česko podle Výborného prosazuje v zemědělství méně regulací a více motivací

25.06.2024 23:00 Česká republika prosazuje posilování konkurenceschopnosti evropského zemědělství, méně regulací a více motivací, uvedl dnes na jednání v Lucemburku ministr zemědělství Marek Výborný. Tématem dnešního zasedání byla zejména debata o budoucnosti společné zemědělské politiky EU.

V Praze se sešli rostlinolékaři z mezinárodní organizace pro ochranu rostlin EPPO

25.06.2024 23:00 Červnové jednání zástupců mezinárodní organizace pro ochranu rostlin EPPO v Praze přineslo nové priority a strategie v opatřeních proti zavlékání a šíření nebezpečných škůdců a patogenů rostlin v Evropě a Středomoří, ale i v ochraně rostlin samotné.

Rohlík rozšiřuje možnosti recyklace PET lahví. Nasbíral jich už na pět tisíc

25.06.2024 23:00 Převzít nákup a odevzdat použité PET lahve k recyklaci - to mohou udělat zákazníci Rohlíku při každém nákupu už od loňského listopadu. Největší český online prodejce potravin totiž na podzim 2023 spustil testovací systém zpětného odběru PET lahví, tzv. zálohování.

Farmáři v Plzeňském kraji sklidí dost sena i kukuřice na krmení, pomáhá vlhko

25.06.2024 23:00 Farmáři v Plzeňském kraji sklidí letos dost sena i kukuřice na krmení pro dobytek. Pomáhá jim vlhko v posledních týdnech. Loni a předloni, kdy bylo velké sucho, sklidili minimum objemných krmiv, zejména travin, jetelovin a kukuřice, která se zkrmují v zeleném, sušeném a silážovaném stavu.

Čechům vloni Budvar chutnal. Historicky nejvyšší výstav přinesl rekordní tržby

25.06.2024 23:00 Státnímu pivovaru se loni dařilo v zahraničí i na domácím trhu. Tržby Budvaru vzrostly na rekordních 3,37 miliardy, zisk byl meziročně o více než polovinu vyšší. Národní podnik Budějovický Budvar loni uvařil historicky nejvyšší objem piva, celkem 1,865 milionu hektolitrů.

Vláda projedná dokument, který podpoří využívání a zpracování dřeva v Česku

25.06.2024 23:00 Stát chce podpořit zpracování dřeva a výstavbu dřevostaveb v Česku. Počítá s tím dokument s názvem Surovinová politika pro dřevo, který ve středu projedná vláda. Dřevostavby by podle něj v roce 2035 mohly tvořit až čtvrtinu nově postavených budov v ČR.

Souhrn událostí uplynulého dne – 24.6. 2024

25.06.2024 23:00 Ministerstvo zemědělství sloučí kvůli šetření tři výzkumné ústavy. Povinné zálohování PET lahví a plechovek bude vláda řešit v létě. Myslivci na Liberecku za červen našli a ulovili dalších šest nakažených divočáků. Chov skotu a prasat v Jihočeském kraji se loni snížil, drůbeže naopak zvýšil.

Souhrn událostí uplynulých dní 21.6. – 23.6.2024

24.06.2024 18:20 Čeští odborníci představili unikátní techniku pěstování konopí. Upozornění prodejcům a informace pro spotřebitele: označení země původu je u čerstvého ovoce a zeleniny povinné. ASZ ČR: Malé bioplynové stanice potřebují předvídatelné podmínky a podporu. Prazdroj vytvořil první aplikaci na světě, která pěstitelům poradí, kdy a jak zavlažovat chmel.

ČMMJ zásadně odmítá předloženou novelu zákona o myslivosti

24.06.2024 18:20 Českomoravská myslivecká jednota zásadně odmítá předloženou novelu zákona o myslivosti. Poslala otevřený dopis ministru zemědělství Markovi Výbornému.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.