Podfoukli nás i pobavili. Toto je nejdivnější zboží z čínských obchodů

31.12.2023 01:50 Během roku jsme experimentovali s nejrůznějšími technologickými vychytávkami z nákupního portálu Aliexpress. Někdy jsme se schválně snažili naletět na podezřelou nabídku, jindy jsme však ani sami netušili, co vlastně přijde. Přinášíme výběr největších letošních podivností.

Tarify jsou drahé, čílí se zákazníci. Ty jsou přitom štědřejší než dříve

30.12.2023 04:03 Jsou drahé, za tu cenu obsahují málo dat. Dvě nejčastější stížnosti, které se snášejí na vrub aktuálních tarifů tuzemských operátorů. Je opravdu současná tarifní nabídka drahá? Jak si stojí v porovnání třeba s tou před pěti lety?

Králem roku je levný smartphone s prémiovou vlastností. Upozadil top modely

30.12.2023 04:03 I letošní redakční bilancování na konci roku stejně jako to loňské ukazuje, že smartphonové skládačky jsou navzdory svému rozmachu stále na druhé koleji. U vás, čtenářů iDNES.cz, i nadále vedou smartphony klasické koncepce. Žebříček deseti nejčtenějších recenzí přinesl i letos nejedno překvapení. A to už hned na jeho špici.

Toto jsou technologické vychytávky a novinky roku 2023

29.12.2023 00:21 I letošní, končící rok přinesl na poli mobilních technologií pár novinek či zvratů. Pojďme se za těmi nejzásadnějšími ohlédnout.

Tomuto tanku mezi tablety snadno dodáte novou energii bez nabíječky

28.12.2023 02:00 Už při letmém pohledu je zjevné, že snese i horší zacházení. Vyšší odolnost je jeho zásadní, nikoliv však jedinou předností. Novinka značky RugGear na českém trhu totiž do kategorie tabletů přináší jednu unikátní vlastnost. Uživatelsky vyměnitelnou dvojici baterií s podporou HotSwap.

Má mouchy, ale tento návrat potěší. Recenze HTC U23 Pro

27.12.2023 04:30 Žádný smartphone není dokonalý a platí to i pro nečekaný návrat legendární značky HTC na náš trh. Model U23 Pro nezpůsobil ve střední třídě žádnou revoluci, ale zejména pro příznivce značky jde o příjemný a solidní kousek, který dovede potěšit řadou funkčních detailů.

Král kompaktů malinko vypadává z role. Test Sony Xperia 5 V

26.12.2023 01:31 Sony Xperia 5 V je jedním z mála docela malých a špičkově vybavených smartphonů na trhu. Sony je tradičním zástupcem této kategorie, ovšem právě proto možná zarazí, že Xperia 5 V působí oproti předchozím generacím nejen jako pokrok, ale i ústupek. To pro Sony není úplně dobré, protože konkurence stále existuje.

Vánoční překvapení, podle operátora nejvíc voláme ve dvou jiných dnech

25.12.2023 19:30 Vánoce a Nový rok byly v dřívějších letech pro mobilní operátory tradičně rekordní. V případě datového provozu to platí stále, ale v případě volání a SMS to už dávno neplatí. Podle operátora O2 je vánoční a novoroční provoz veskrze průměrný a rekordní volání připadá na jiné dva dny v roce.

Dva cenově dostupné tablety: jeden má 5G, druhý úžasný displej

25.12.2023 03:30 Mezi cenově dostupnými tablety je nabídka taková celkově šedivě průměrná. Ale z této šedi průměru přeci jen některé přístroje vystupují. Je to i příklad modelů T-Mobile T Tablet a TCL Nxtpaper 11. Každý má svůj vlastní trumf a dovede překvapit i v porovnání s podstatně dražšími kousky.

Samsung má prodejní hity pro rok 2024. Základ si meziročně hodně polepšil

24.12.2023 00:20 Samsung oficiálně pro český trh představil novinky áčkové řady pro rok 2024. Telefony s pětkou na konci označení mají slušnou výbavu, povedený design a koupíte je v zajímavých barevných variantách. Základní model si hodně polepšil a cena je slušná. Vyšší model má přestřelenou cenu za lepší paměť.

Anketa: Posíláte ještě vánoční SMS, nebo spoléháte na chatovací aplikace?

24.12.2023 00:20 Vánoce lidé tráví nejčastěji v úzkém rodinném kruhu. Nezapomínají však ani na další příbuzné či na své přátele, kolegy a dobré známé. I k nim tak v tomto období míří četná vánoční přání. Možností, jak je odeslat, se dnes nabízí hned několik. Která je ta vámi preferovaná?

Nám by se líbily, jenže tyto zajímavé telefony zatím v Česku nejsou

23.12.2023 03:00 Na českém trhu se prodávají stovky typů smartphonů. Docela dost zajímavých však zatím chybí. Většinou to jsou modely čínských značek, které se z nějakých důvodů do Evropy neexportují, přestože samotné značky jsou zde aktivní. K naší smůle to jsou často velmi zajímavé přístroje.

Našli jste pod stromečkem nový mobil? Nepodceňte následné kroky

23.12.2023 03:00 Není vůbec nic neobvyklého, že dostanete nový mobil darem. A to třeba právě o Vánocích. Pokud se vám taková věc poštěstí, je třeba myslet na to, co bude dál. Existuje totiž několik kroků, které byste určitě měli podniknout.

Huawei vs. NÚKIB: Bude muset čínská značka zmizet z vybavení operátorů?

22.12.2023 10:01 Mobilní operátoři i poskytovatelé pevného připojení k internetu vyhlížejí s obavami konečnou podobu chystaného nového zákona o kybernetické bezpečnosti. Ten má v rámci implementace směrnice NIS2 přinést i možnost omezit využívání technologií od konkrétních rizikových dodavatelů. Právě to, v jaké míře mohou taková omezení platit, je pro operátory zásadní.

Mobily ve výjimečné barvě koupíte od ledna. Bez příplatku a sluší jim to

22.12.2023 04:20 Motorola se pestrosti nebojí, takže její modely koupíte v mnoha neotřelých barvách. Navíc má speciality v barvě roku. Pro ten příští 2024 to je Peach Fuzz a od ledna si ji můžete pořídit v podobě dvou modelů Motoroly. Speciální verze budou bez příplatku.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.