Plzeňské Litice poprvé hostily Den s IZS. Přilákal přes tisíc lidí

20.05.2024 18:10 Víc než tisíc návštěvníků zamířilo v sobotu 18. května ke zřícenině hradu na návrší nad plzeňskými Liticemi. Historický první Den s IZS na území obvodu nabídl program zaměřený především na rodiny s dětmi.

FOTOKVÍZ: Poznáte ze snímků fotografa Deníku město či obec na západě Čech?

20.05.2024 12:20 Vyzkoušejte si své znalosti západu Čech. Fotograf Deníku navštívil jedno z míst v regionu a je na vás, zda poznáte, která z nabízených možností je ta pravá.

Tyto projekty se povedly. EU dotovala obchvat Plzně i opravy v Karlových Varech

20.05.2024 12:20 Evropská unie dala na dotacích 1,5 miliardy do Západního okruhu Plzně, přes 80 milionů do opravu kostela v Klatovech a přes 27 milionů do revitalizace před Horním nádražím ve Varech.

Tři sta dek vyneslo přes 600 tisíc na dobrou věc

20.05.2024 12:20 772 dek ručně vyrobených dobrovolníky v rámci charitativního projektu Deka pro Hospic svatého Lazara v Plzni propojilo v sobotu odpoledne při velkém finále obce Město Touškov a Kozolupy na severním Plzeňsku. Veřejnost si poprvé mohla prohlédnout deky na vlastní oči a rozhodnout se jejich zakoupením či adopcí přispět na dobrou věc. Během soboty se prodalo 300 kusů a vybralo se 609 tisíc korun.

Na Hamernický den do Dobříva nás dopravil Hamerník expres

20.05.2024 12:20 Už 31. ročník Hamernického dne na Vodním hamru v Dobřívě uspořádalo v sobotu 18. května Západočeské muzeum v Plzni. Jedná se o oslavu řemeslné práce a je také setkáním všech, jenž mají co do činění se zpracováním kovů, jeho dobýváním či tavbou.

Jednička splní přání obyvatel. Vysadí stromy, vybuduje workoutové hřiště

19.05.2024 10:20 Celkem sedmnáct stovek hlasů rozhodlo o tom, co vybuduje první plzeňský obvod za peníze, které dal do svého participativního rozpočtu. Lidem se nejvíce líbily projekty na výsadbu ovocných stromů u parků Zemník a Podzemník, workoutové hřiště v Plaské a umístění meteostanic u místních základních škol.

OBRAZEM: Záchranka jezdí v Plzeňském kraji už padesát let

18.05.2024 14:21 Kulaté výročí oslavili v pátek odpoledne na nádvoří plzeňského pivovaru nejen členové plzeňských výjezdových stanovišť Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje, ale i další zaměstnanci a příslušníci všech složek IZS.

Na univerzitě otevřeli samoobslužnou prodejnu. Je první svého druhu v republice

17.05.2024 18:50 Pečivo, uzeniny, chlazené nápoje i nanuky – to vše a mnohem více najdou lidé v samoobslužné kontejnerové prodejně Samoška 24/7 v kampusu Západočeské univerzity v Plzni na Borech, do které budou moci za pomoci QR kódu vstoupit v jakoukoliv denní dobu.

Dříve lidé měli úctu, teď jsou agresivnější a mají pocit, že mají a vše nárok

17.05.2024 06:30 Jana Průchová z Plzně je už bezmála dvě desetiletí hlavní sestrou Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje. Předtím strávila roky v terénu, k nejzávažnějším případům nejprve mířila ve vrtulníku coby sestra Letecké záchranné služby a poté sanitkou jako sestra u Zdravotnické záchranné služby.

Řidiči, pozor! Brzy začne oprava dálničního obchvatu u Plzně

17.05.2024 06:30 Od pondělí 20. května začnou opravy na dálničním obchvatu Plzně, a to mezi 76. a 85. kilometrem, tedy od sjezdu na České Budějovic u Černic k mostu přes Radbuzu u Lhoty.

Nejsmutnější období v historii Plzně? Dva těžké nálety, říká historik Karel Foud

16.05.2024 17:30 Hostem podcastu Deníku Ze západu byl etnograf, historik, plzeňský rodák Karel Foud. Hovořil na téma konce druhé světové války, bombardování Plzně a také o prvních dnech svobody a obnovy zničených částí města.

Na střední školu se dostalo devadesát procent dětí. Cermat zveřejnil výsledky

16.05.2024 10:10 Sítem přijímacích zkoušek na střední školy v Plzni prošla drtivá většina uchazečů, zbytek bude mít šanci v druhém kole, posílat přihlášky bude možné od 21. do 24. května.

Tipy na víkend: Festival pro gurmány, otevřou se dvorky i Český rozhlas

16.05.2024 10:10 V Plzni se o víkendu uskuteční další ročník Prima Fresh Festivalu, zájemci si mohou projít jindy nepřístupné plzeňské dvorky či budovu Českého rozhlasu, už v pátek oslaví 50 let Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje, v sobotu se u Města Touškova uzavře charitativní projekt Deka pro Hospic sv. Lazara, akci podpoří svým koncertem i zpěvák Dan Bárta. V Nepomuku a Přešticích se koná pouť a v Blovicích se připojí k Mezinárodnímu dni muzeí.

Spolek Hůrka a Radyně se stará o památky i přírodu. Uvítá nové členy

15.05.2024 20:11 Péče o naučnou stezku, opravy památek, údržba vinice, ale i úklid v přírodě a nespočet akcí, to je jen část aktivit staroplzeneckého spolku Hůrka a Radyně. Jeho členové jsou doslova lidé mnoha řemesel. Rádi by mezi sebou uvítali další nadšence, kterým není lhostejné okolí ani historie místa, kde žijí.

Letní školy na univerzitě nabídnou umění, cizí jazyky i umělou inteligenci

15.05.2024 20:11 Cizí jazyky, umělecké a kreativní kurzy ale i elektrotechnika nebo kybernetika. To všechno nabídnou letní školy Západočeské univerzity v Plzni. Většina kurzů se koná během letních prázdnin, zájemci se ale mohou přihlásit už teď.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.