Formování koalic s ANO v krajích bude po kritice povodní těžší, míní Kupka

19.09.2024 00:00 Koaliční vyjednávání budou po „neurvalé“ kritice vládních kroků po povodních ze strany opozičního ANO na krajské úrovni těžká. V předvolební debatě na CNN Prima News to prohlásil ministr dopravy z ODS Martin Kupka. „Musíte si kopnout vždy a za každou cenu,“ vmetl prvnímu místopředsedovi ANO Karlu Havlíčkovi.

Dejme hasičům a policistům zvláštní odměny za povodně, navrhuje Rakušan

19.09.2024 00:00 Ministr vnitra Vít Rakušan navrhl vládě, aby za pomoc při povodních mimořádné odměnila policisty a hasiče. Měli by dostat zaplaceno za každou hodinu práce, řekl v debatě na CNN Prima News. Zopakoval také příslib o záruce pětiprocentního růstu platů po další tři roky. Bezpečnostní sbory dříve plánovaly mimo jiné kvůli patům týdenní protest před úřadem vlády.

Děláte si z povodní PR. Mezi Peckovou a Helebrantem to v debatě hodně vřelo

19.09.2024 00:00 Lídři kandidátek do krajských voleb ve Středočeském kraji debatovali v České televizi o povodních, možné přehradě na Berounce, civilní obraně a nejlepším možném způsobu dopravy. „Zajistěte, aby se nevrátilo hnutí ANO a jeho papalášské metody,“ řekla Petra Pecková. Tomáš Helebrant z ANO ji obvinil, že si udělala z povodní PR.

Slova našeho kandidáta o povodních byla stupidní, uznala Konečná

19.09.2024 00:00 Kandidát Stačilo! Jan Skalický, který ve videu na Facebooku napadl vládu, že doporučeními na zabezpečení majetku a zrušení veřejných akcí vytvořila atmosféru ohrožení země, která se jí hodí, na kandidátce pro senátní obvod Litoměřicko a Slánsko zůstane. „Nechám na voličích, koho si vyberou,“ řekla v předvolební debatě na CNN Prima News předsedkyně Stačilo! Kateřina Konečná. Dříve přitom slíbila, že Skalického vyškrtne.

Povodně mají pátou oběť, pohřešuje se osm lidí, oznámil Rakušan

19.09.2024 00:00 Povodně v Česku už mají pět obětí, informoval s odvoláním na policejního prezidenta v předvolební debatě na CNN Prima News ministr vnitra Vít Rakušan . Nadále se podle něj pohřešuje osm lidí. Čtvrtou obětí se dnes stala sedmdesátiletá žena, jejíž tělo nalezli policisté v Kobylé nad Vidnavkou na Jesenicku. Další tři mrtví jsou z Moravskoslezského kraje.

Hádka o povodních. Stát selhal, tvrdil Šmarda. Pekarová: Říkáte nesmysly

19.09.2024 00:00 Stát při povodních selhal v dvoutisícových Troubkách na Přerovsku, myslí si předseda SOCDEM Michal Šmarda. Řekl to v předvolební debatě na CNN Prima News. Podle něj stát v nyní zasažené vesnici dostatečně neprosadil výstavbu protipovodňových opatření. „Sama obec je nechtěla,“ odpověděl šéf KDU-ČSL Marian Jurečka. „Říkáte neuvěřitelné nesmysly,“ utrousila směrem k Šmardovi předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Nejsem chirurg, ale vím vše. Britové vyšetřují praktiky tureckých klinik

19.09.2024 00:00 Britské úřady vyšetřují tamní pobočky tureckých klinik plastické chirurgie. Reportéři listu The Times totiž zjistili, že zájemce o úpravu poprsí nebo pozadí v Británii neprohlížejí odborníci, ale obchodní zástupci a další lidé bez jakékoliv kvalifikace. Nejen britští lékaři před lákavou vidinou levné operace z Turecka dlouhodobě varují.

Voda stojí a tvrdý jíl mění v plastelínu. Ostravská Nová Ves hraje o čas

19.09.2024 00:00 Přestože na řadě povodní zasažených míst už voda opadla, domy v ostravské Nové Vsi jsou stále uvězněné v kalné laguně. Lidé se na své domovy chodí dívat z návrší na autobusové zastávce, blíž nemohou. A s každou další návštěvou jim mizí naděje, že v budovách budou zase žít.

Zabiják teroristů létá nad Českem. Dron Reaper pomáhá monitorovat povodně

19.09.2024 00:00 Nebe nad Českem při povodních nebrázdí jen osm vojenských vrtulníků, které pomáhají s evakuací a vozí vodu a další materiál do postižených oblastí, ale i obrovský dron MQ-9 Reaper z USA. Ten si „odskočil“ z mezinárodního cvičení Ample Strike. Nyní posílá záběry do operačního centra IZS k vyhodnocování situace. Stejný typ dronu zlikvidoval v Kábulu v roce 2022 vůdce teroristické sítě Al-Káida Ajmána Zavahrího.

V kraji jsme jediným významným soupeřem hnutí ANO, říká lídr SPOLU Kaňa

19.09.2024 00:00 Před čtyřmi roky v krajských volbách kandidovala ODS v koalici s TOP 09, letos k sobě strany přibraly lidovce a po vzoru sněmovních voleb kandidují pod názvem SPOLU. Lídrem se stal bývalý starosta Šilheřovic a v současnosti náměstek ministra vnitra Radek Kaňa, který má s krajem jen dvouletou zkušenost coby zastupitel.

Vyhlaste nouzový stav a přesuňte volby, vyzval opavský primátor vládu v dopise

18.09.2024 19:00 Opavský primátor Tomáš Navrátil odpoledne požádal dopisem vládu, aby vyhlásila nouzový stav a odložila krajské a senátní volby v zaplavených oblastech. Sdělil to mluvčí opavského magistrátu Roman Konečný.

Jen úlomky z dronů, vše je podle plánu, reagovali Rusové na otřásající se město

18.09.2024 19:00 Masivní útok Ukrajinců ze vzduchu na mohutný raketový sklad v ruské Tverské oblasti vyvolal zkázu obřích rozměrů. Kromě požáru se v důsledku explozí otřásala půda jako při zemětřesení. Aniž by pohnul brvou, gubernátor Tverské oblasti Igor Rudeňa tvrdil, že na sklad dopadly jen úlomky sestřelených dronů a že vzniklý požár hasiči likvidují „podle plánu“.

Libanonem otřásly další exploze, tentokrát vybuchly vysílačky

18.09.2024 19:00 Na jihu Libanonu a na jižním předměstí Bejrútu ve středu opět vybuchly komunikační zařízení využívané příslušníky libanonského militantního hnutí Hizballáh. Exploze si vyžádaly nejméně tři oběti a stovky zraněných. V úterý v Libanonu explodovaly pagery využívané příslušníky tohoto hnutí, tentokrát se však podle agentur AFP a Reuters jedná o vysílačky.

Škody budou desítky miliard, přes 19 tisíc lidí bylo evakuováno, řekl Fiala

18.09.2024 19:00 Škody po povodních podle předsedy vlády Petra Fialy vystoupají do výše desítek miliard korun a bude proto třeba upravit už rozpočet na letošní rok, řekl po jednání vlády. Kvůli povodním muselo být evakuováno přes 19 tisíc lidí, uvedl premiér.

ANALÝZA: Jak Mosad vymyslel svůj majstrštyk s explozí pagerů

18.09.2024 19:00 V prvních vteřinách to vypadalo jako selhání techniky. Pak jako mohutný útok. Hromadné výbuchy pagerů držených teroristy Hizballáhu byly podle libanonských médií tak nezvyklé, že lidé v prvních momentech nedokázali pochopit, co se děje. V panice si mysleli, že útočí dron anebo někdo střílí.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.