Muž při hádce na nádraží v Trutnově bodl jiného. Hledá ho policie, může mít nůž

19.09.2024 14:41 Policie pátrá po osmadvacetiletém Lukáši Szedlákovi, který podle ní v Trutnově na autobusovém nádraží v hádce bodl nožem jiného muže. Vrtulník zraněného přepravil do nemocnice. Hledaný může být ozbrojený nožem. Viděli ho i v Hradci Králové.

Žena chodila do firmy mimo pracovní dobu krást peníze. Kupovala si za ně šperky

19.09.2024 14:41 Za mřížemi skončila žena, kterou už nejspíš nebude chtít nikdy vidět její zaměstnavatel. Firmu sice opakovaně navštěvovala i mimo pracovní dobu, ale jen proto, aby v ní kradla. Domů si odnesla stovky tisíc v hotovosti, trezor i vybavení kanceláří. Za to si kupovala šperky. Na trest žena čeká ve vazbě.

Stavební řízení je paralyzované. Ke stávajícím žádostem se přidaly demolice

19.09.2024 14:41 Již téměř tři měsíce je paralyzováno stavební řízení. Čeká se na zprovoznění systému a digitalizaci stavebního zákona. Kromě stávajících žádostí totiž přibyla řada dalších, a to konkrétně demolic v důsledku aktuálních povodní. V tuto chvíli mají ovšem všichni svázané ruce a nemohou dále postupovat kvůli porušení zákonu. „Apelujeme tak na rychlé legislativní řešení, aby úřady mohly plnit svoji roli a nezdržovalo se celé řízení,“ uvedl předseda STMOÚ ČR.

Kofole se vrací sudy. Povodňová vlna jich odnesla na dvanáct tisíc

19.09.2024 14:41 Nápojářská skupina Kofola se pomalu oklepává z ničivých povodní, které se prohnaly Krnovem, Hanušovicemi i Litovlí. Ve všech třech městech má firma své podniky. Nejhorší situace je nyní v krnovském podniku, kde výroba stojí a probíhá odklízení po povodni. Pivovary Holba a Litovel nakonec voda zásadně nezasáhla a škody jsou minimální.

T.G. Masaryk znovu promluví. Za rok vyprší embargo na jeho poslední dopis

19.09.2024 14:41 Už za rok, tedy 19. září 2025, se otevře zapečetěná obálka se zřejmě posledními slovy Tomáše Garrigua Masaryka. Uchovává ji Národní archiv, jemuž ji v roce 2005 předal Antonín Sum, poslední tajemník Jana Masaryka. Podle Suma obálka obsahuje Masarykova slova, která řekl krátce před smrtí synu Janovi. Instituce na příští rok plánuje k otevření dopisu doprovodné akce.

Nevím, jestli budu mít sílu začít znovu, říká po povodních hrnčířka

19.09.2024 14:41 Zničený kotel, jehož výměna stála 400 tisíc korun, nový bude až v zimě. V domě měli skoro metr vody, a tak mají poničený třeba i hrnčířský kruh. Vypalovací pec snad bude v pořádku. To je příběh partnerů z Benešova nad Černou. Obec na Českokrumlovsku je jednou z těch nejvíce zasažených povodněmi v Jihočeském kraji.

Chceme za vás bojovat, nabádají voliče jihomoravští kandidáti do Senátu

19.09.2024 14:41 Zároveň z krajskými volbami budou voliči v pátek a sobotu v části Jihomoravského kraje vybírat svého nového senátora. Redakce MF DNES a iDNES.cz kandidátům položila otázku, co je to hlavní, čeho by v případě zvolení chtěli dosáhnout.

Pomoc při povodni ztěžovaly výpadky signálu. Používejme radiostanice, radí odborník

19.09.2024 14:41 Velitelé hasičů, policie a vedení Olomouckého kraje dopoledne před novináři bilancovali vývoj povodní a práci integrovaného záchranného systému v regionu. Škody podle nich půjdou jen na silnicích do miliard, hlavní potíží byly rozsáhlé výpadky mobilního signálu.

Na vykázání z bytu nehleděl a vrátil se. Matku zbil kvůli pár stovkám

19.09.2024 14:41 Čtyřiadvacetiletý muž z Jičínska podle policie kvůli penězům napadal své rodiče. Nadával jim a útočil i fyzicky. Policisté ho proto vykázali na deset dnů ze společného bytu. Přesto se vrátil, matku silně uhodil a vyhrožoval jí, že ji zabije, až mu peníze raději dala. Agresorovi hrozí trest za loupež, skončil ve vazbě.

Přehrady, nebo poldery? Odpověď můžete už 440 let najít v rybníce Rožmberk

19.09.2024 14:41 Povodně už de facto skončily. Tedy jejich katastrofická či hydrologická část, kdy „živel běsnil“ a ohrožoval i lidské životy . V tomto smyslu zažívá loučení s nimi jihočeská obec s nezvyklým jménem – Frahelž.

Pil jsem až pět lahví vodky denně, řekl muž. Za ubodání družky dostal 14 let

19.09.2024 14:41 Krajský soud v Plzni poslal na 14 let do vězení Pavla Faira. Pětatřicetiletý recidivista loni v prosinci v bytě na plzeňském sídlišti Košutka v opilosti ubodal nožem svoji přítelkyni. Dvojice se často hádala kvůli alkoholu i penězům, protože muž nikde nepracoval. Soud mu ještě vyměřil další tři roky za loupež a ublížení na zdraví.

Putin se v Mongolsku sešel se šamany. Ptal se na jaderné zbraně, spekuluje se

19.09.2024 14:41 Ruský prezident Vladimir Putin se během záříjové cesty na Sibiř a do Mongolska setkal se šamany a možná s nimi diskutoval o válce na Ukrajině. Uvedli to představitelé ruské opozice, podle nichž chtěl šéf Kremlu se šamany hovořit mimo jiné o jaderných zbraních. Mongolsko Putina přivítalo navzdory zatykači, který na něho vydal Mezinárodní trestní soud.

Záplavy zasáhly i výrobu Sava v Bohumíně, po dezinfekcích stoupá poptávka

19.09.2024 14:41 Záplavy postihly i bohumínský závod, ve kterém se vyrábí dezinfekční prostředky Savo. Právě po něm je přitom při povodních sháňka, jelikož je vhodné pro dezinfekci zasažených prostor. Firma už eviduje po dezinfekci a úklidových prostředcích zvýšenou poptávku a pracuje na navýšení výroby. Vyšší zájem o tyto výrobky hlásí i drogerie.

Rodinná hádka skončila bodnutím, útočníka obvinili z pokusu o vraždu

19.09.2024 14:41 Brutálním útokem vyvrcholila rodinná hádka v domě na Vsetínsku. Starší muž tam po výměně názorů bodl svého mladšího příbuzného. Ten skončil se závažným zraněním v nemocnici. Policisté útočníka obvinili z pokusu o vraždu.

My jim ty volby zajistíme, slíbil Rakušan po jednání krizového štábu

19.09.2024 14:41 „Akutní povodňové nebezpečí mizí a my nyní obnovujeme základní infrastrukturu,“ řekl ministr vnitra Vít Rakušan po čtvrtečním jednání Ústředního krizového štábu. Podle něj na 31 tisících místech ještě stále nefunguje elektřina, na sedmi tisících pořád nejde plyn. Vyzval, ať lidé nepomáhají na vlastní pěst, postiženým obcím přislíbil pomoc se zajištěním voleb.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.