Dítě v Praze sjelo s dodávkou do Vltavy. Z řeky ho zachraňovala matka

19.09.2024 20:01 Pražští záchranáři mají za sebou neobvyklý zásah. Na ostrov Štvanice vyjížděli hasiči i policisté k dodávce, kterou omylem rozpohybovalo malé dítě a sjelo s ní až do Vltavy. Díky rychlému zásahu matky dítěte, se ani nezranilo. Hasiči pak pomocí jeřábu dodávku vyzdvihli.

Brusel pomůže s následky povodní. Střední Evropě dá 10 miliard eur

19.09.2024 20:01 Středoevropské země, které zasáhly ničivé povodně, dostanou deset miliard eur z unijního Fondů soudržnosti. V polské Vratislavi o tom informovala předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová, která se tam sešla s představiteli postižených zemí. Podle ní se mají peníze použít rychle a efektivně.

„Zrůda bez morálky.“ Miliardář Al-Fayed nás znásilnil, tvrdí ženy z Harrods

19.09.2024 20:01 Několik bývalých zaměstnankyň obchodního domu Harrods v Londýně tvrdí, že je znásilnil či sexuálně napadl miliardář Mohamed Al-Fayed v době, kdy firmu vlastnil. Al-Fayed loni zemřel, předtím byl v Británii velmi známým podnikatelem. Jeho syn Dodi byl milencem princezny Diany, se kterou zahynul v roce 1997 při dopravní nehodě v Paříži.

Gigafactory ano, ale o vhodnosti Lutyně pochybuji, říká lídr ANO Bělica

19.09.2024 20:01 Některé předpoklady moravskoslezských krajských voleb přetrvávají, další se mění. Největším favoritem sice zůstává hnutí ANO a bude usilovat o třetí vítězství po sobě, zároveň už však jeho kandidátku nevede Ivo Vondrák. Lídrem se poprvé stal Josef Bělica.

Šéf Hizballáhu: Výbuchy elektroniky se dají považovat za vyhlášení války

19.09.2024 20:01 Výbuchy tisíců komunikátorů v úterý a ve středu v Libanonu byly bezprecedentní ranou pro hnutí Hizballáh. Ve čtvrtečním televizním projevu to řekl šéf tohoto hnutí Hasan Nasralláh. Podle něj tím Izrael překročil všechny meze a chtěl zabít na pět tisíc lidí. Výbuchy se dají považovat za vyhlášení války, dodal Nasralláh. Izrael se k incidentům nepřihlásil.

Agresivního českého řidiče v Rakousku nedostihli, dopadli ho až Slováci

19.09.2024 20:01 Slovenská policie obvinila pětatřicetiletého českého řidiče z toho, že při jízdě z Česka přes Rakousko až na Slovensko bránil spolujezdci vystoupit z vozu. Kromě toho se obviněný, který při pronásledování policejními hlídkami havaroval, odmítl podrobit dechové zkoušce na alkohol či příslušnému lékařskému vyšetření. To je na Slovensku rovněž trestné.

Příliš pomoci může škodit. Do Jeseníků chtějí přijet davy lidí, hrozí kolaps

19.09.2024 20:01 V Jeseníkách hrozí o víkendu dopravní kolaps kvůli živelné dobrovolné pomoci. Kraj, policie i koordinátoři pomoci varují před neorganizovanými výjezdy, které mohou v dobré víře způsobit komplikace záchranářům.

Matka s babičkou vodily děti seniorovi na erotické focení. Padly tresty až 7,5 roku

19.09.2024 20:01 Královéhradecký krajský soud vynesl v případu dvou zneužívaných sourozenců nepodmíněné tresty. Matka s babičkou, jež vodily dívku a chlapce k šedesátiletému invalidovi z Náchodska, aby si je fotil v erotických pozicích, dostaly 7,5 a 5 let vězení. Seniorovi soud uložil dvouletý trest.

Chtějí uklízet po povodni, nemají čím. Obcím chybí vysoušeče i nářadí

19.09.2024 20:01 Chtěli by uklízet bahno. Čistit vyplavené domy. Ale není čím. Zoufale chybějí vysoušeče, stavební nářadí, kolečka, lopaty, kýble, čisticí prostředky a elektrocentrály. Na Jesenicku a Bruntálsku – povodněmi nejvíce zasažené oblasti – vyhlížejí lepší dodávky humanitární pomoci, než jaká přišla.

Školní soutěže můžou být olympiády, ale jen bez sponzora, uvedlo ministerstvo

19.09.2024 20:01 Organizátoři školních soutěží nemusí žádat Český olympijský výbor o povolení používat v názvu slovo olympiáda, pokud jde o nekomerční soutěž. Pokud akci spolufinancuje komerční partner, je potřeba při propagaci používat celý název dané soutěže, tedy například Biologická olympiáda.

Rakušan bojuje se špiony a pomáhá putinistům, varuje ruský politolog

19.09.2024 20:01 Starostové a nezávislí navrhují, aby Česko přestalo udělovat občanství Rusům, pokud se předem nevzdají toho ruského. Je to idea, která na první pohled pomáhá proti šíření vlivu putinovského Ruska v Česku. Doopravdy je to naopak, píše opoziční politolog Ivan Preobraženskij.

Na pomoc po záplavách lidé věnovali už 230 milionů, za dva dny částku zdvojnásobili

19.09.2024 20:01 Na pomoc obětem nedávných povodní v Česku se zatím vybralo více než 230 milionů korun, přičemž během dvou dnů částka prudce vzrostla. Nejvíce peněz proudí přes organizaci Člověk v tísni, ale významně přispívají lidé i Charitě ČR nebo ADRA. Neziskovky pořádají i materiální sbírky a koordinují dobrovolníky, kteří pomáhají v nejvíce postižených regionech.

Nejméně Češi věří politickým stranám, nejvíce důvěry mají v ostatní lidi

19.09.2024 20:01 Pouze 19 procent Čechů věří politickým stranám a hnutím. Ukázal to pravidelný průzkum Centra pro výzkum veřejného mínění z letních měsíců, podle něhož je hodnota totožná s tou z „covidového“ roku 2020. Lidé mají naopak největší důvěru v policii , banky a armádu . A věří si i navzájem, ostatním lidem důvěřuje 78 procent respondentů.

Ideální by bylo vyhrát tak, aby nás nemohl nikdo obejít, říká lídr ANO Kukla

19.09.2024 20:01 Nenechat krajské peníze zahálet na účtu a více investovat – například do rozvoje nemocnic nebo do vlastních sociálních zařízení. To je jedna z priorit, s níž jde do nadcházejících voleb poslanec Martin Kukla, lídr kandidátky ANO 2011. Před čtyřmi lety hnutí na Vysočině volby vyhrálo, pět ze šesti dalších stran však vytvořilo koalici, a vítězové se tak octli v opozici.

Ukažme dětem, že technika může bavit, míní lídr hnutí ANO Kubíček

19.09.2024 20:01 Hlavním vyzyvatelem současného jihočeského hejtmana Martina Kuby z ODS bude lídr ANO Roman Kubíček. Před čtyřmi lety získalo v krajských volbách jeho hnutí dokonce zhruba o tisíc hlasů více. Koalici však nakonec sestavil Kuba. „Pokud bych se stal hejtmanem, tak jsem připravený pozici v parlamentu opustit,“ říká jednašedesátiletý Kubíček v rozhovoru pro MF DNES.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.