Zpravodajství - Politika

Jet lag: Ryanair rozpoutal právní válku proti všem. Mnohdy vítězí, má to ale...

12.05.2024 22:32  Z vývoje v letecké dopravě a v letectví obecně by se v posledních letech jednomu zamotala hlava. Aerolinky nejdřív vyčerpal covid, nyní se pro změnu jejich zaměstnanci moc nevyspí, když se vypořádávají s přílivem obnovené poptávky. A mnohé investory, kteří před lety vsadili na výrobce dopravních letadel, teď asi trápí nepěkné žaludeční obtíže. I takové symptomy má pásmová nemoc neboli jet lag. Nyní souhrnně v přehledu ze světa letecké dopravy na e15.

Kijonková rozjíždí nový byznys, Vlček opouští Avast, Babišův fond končí

12.05.2024 18:02  Zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková vydělala miliardy a teď cílí na singles. Rozjíždí nový byznys. Jeden z nejviditelnějších českých manažerů Ondřej Vlček odejde z pozice prezidenta společnosti Gen Digital. Babišův fond, který měl nakopnout ekonomiku, zavřel brány. e se na výběr zpráv, které jsme vám v týdnu přinesli.

Cermat zveřejnil opravené testy přijímaček na střední školy. Dostalo se přes...

12.05.2024 18:02  V elektronickém systému podávání přihlášek na střední školy jsou k dispozici opravené testy jednotné přijímací zkoušky na střední školy. Na síti X to dnes uvedlo ministerstvo školství a Českému rozhlasu to řekl ředitel organizace Cermat, která je za přijímací řízení zodpovědná, Miroslav Krejčí. Testy si můžou prohlédnout uchazeči, kteří podávali přihlášky elektronicky nebo hybridně. To, na jakou školu byli přijati, se v systému dozví ve středu. Šéf Cermatu ale už prozradil, že na střední školu se dostalo v 1. kole přijímacího řízení přes 90 pct dětí, řekl Radiožurnálu.

Dubnové mrazy budou likvidační pro mnoho palíren, uvedla Unie destilatérů

12.05.2024 12:52  Dopad dubnových mrazů a zvýšení spotřební daně bude podle Unie destilatérů pro mnoho pěstitelských palíren likvidační. Jen za leden letošního roku ukončilo činnost 20 palíren, což je zhruba pět procent z celkového počtu. Během letošního roku pak unie očekává, že provoz neotevře 20 až 30 procent z nich. ČTK to řekl tajemník unie Jakub Gottwald.

Spasí nové iPady skomírající trh tabletů? Věřit tomu nelze

12.05.2024 07:44  V úterý pořádal Apple svou Keynote Let Loose, při níž ukázal nové iPady Pro, iPady Air a také příslušenství pro ně, k tomu zajímavějšímu patří Apple Pencil Pro. Tabletům, a nejen těm od Applu, se ale poslední roky v prodejích příliš nedaří. A ani omlazené portfolio tohoto amerického technologického gigantu na tom nejspíš nic nezmění.

Jsme potomci paranoidních předků. Uklidnit mysl je těžké, říká lektor...

12.05.2024 07:44  Pomáhá zklidnit mysl, srovnat si myšlenky, zastavit se a zbavit se stresu. Populární směr mindfulness slibuje spokojenější a šťastnější život. Především staví na tom, abychom byli ve svém životě přítomní, abychom jej žili vědomě. Zní to sice jednoduše, ale ve skutečnosti je to těžké, protože naše mysl často někam těká. A právě to je téma rozhovoru FLOW balance s psychotrerapeutem a certifikovaným lektorem mindfulness Michalem Dvořákem.

Místopředseda Senátu Drahoš se chystá na Tchaj-wan, chce posunout čipovou...

11.05.2024 12:51  První místopředseda Senátu České republiky Jiří Drahoš se podle informací e15 v červnu chystá na oficiální cestu na Tchaj-wan. Naváže tím na svoji předchozí návštěvu v roce 2022 a na delegace dalších vysokých ústavních činitelů, a sice předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové a předsedy Senátu Miloše Vystrčila.

Dozvuky havárie na Aljašce. Přeživší Horváth zveřejnil dosud neznámé detaily...

11.05.2024 12:51  Jediný přeživší pádu vrtulníku na Aljašce, při kterém zemřel v roce 2021 český miliardář Petr Kellner, popsal stanici Alaska´s News Source, co se stalo po nehodě. Čech David Horváth vzpomíná, že po pádu zůstal uvězněný ve vrtulníku. Proto žádal o pomoc Kellnera, kterému se podařilo vyprostit z havarovaného stroje. Ten se však nakonec od něj vzdálil. Horváth reakci přičítá šoku.

Americký protekcionismus sílí. Tamní vláda se chystá zčtyřnásobit cla na...

11.05.2024 12:51  Americká administrativa prezidenta Joea Bidena se chystá uvalit vysoká cla na čínské elektromobily a další zelené technologie vyrobené v této asijské zemi. Píše to agentura AP s odkazem na nejmenované zdroj z americké vlády. Nová či vyšší cla podle ní Washington oznámí v úterý.

ODEMČENO: BlackRock vsadil na Monetu, Síkela lobboval v USA, Cetin kupuje...

11.05.2024 07:30  Americký BlackRock koupil akcie Monety za stamiliony, investoři by si toho neměli všímat. Síkela lobboval v USA za pražské datové centrum Microsoftu. Firmu ale odrazuje česká byrokracie. PPF kupuje dalšího poskytovatele internetu. Doplní miliardové investice Cetinu do optické sítě. odemykáme pro vás tři premiové články z uplynulého týdne

Zlý konec. Ondřej Kolář a vracení Ukrajinců: Nedopadlo to dobře

12.05.2024 23:00 Iniciativa poslance Ondřeje Koláře a celé TOP 09, která má podpořit vracení Ukrajinců v odvodním věku, je podle právníků mimořádně problematická. Politologové pak nechápou, kam to čeští liberálové dospěli. Právně je to podle expertů nesmysl a lidsky je to svinstvo.

Armáda ČR: Náčelník Generálního štábu AČR navštívil vrtulníkáře v Polsku

12.05.2024 23:00 Od ledna tohoto roku je v Polsku nově nasazena naše vrtulníková jednotka . Stočlenný tým z 22. základny vrtulníkového letectva s modernizovanými vrtulníky Mi-171Š se tak podílí na posilování východního křídla NATO v rámci předsunuté alianční přítomnosti. Tento týden vojáky navštívil náčelník Generálního štábu Armády ČR generálporučík Karel Řehka a velitel Velitelství pro operace generálmajor Václav Vlček.

Hroza : Schválili jsme další navýšení kapacity Vodojemu Kopanina

12.05.2024 23:00 Hlavní město prostřednictvím Pražské vodohospodářské společnosti zmodernizuje Vodojem Kopanina, čímž se navýší jeho celková kapacita. Důvodem je zvýšení objemu rezervované kapacity vody pro zásobování částí Středočeského kraje pitnou vodou, a to v případě mimořádné události či dlouhodobější odstávky přivaděčů. Na principu spolufinancování zkapacitnění předávacího místa se bude jako první podílet společnost Vodovody a kanalizace Beroun.

Zelený jed. Polští zemědělci do toho znovu šlápli

12.05.2024 23:00 Nespokojenost zemědělců, kteří oznámili svůj další protest v Praze, bobtná nejen v Česku. Tisíce protestujících zemědělců prošly v pátek ulicemi Varšavy; i oni upozornili na dopady Green Dealu a klimatické politiky Evropské unie, a že v protestech hodlají pokračovat, dokud neuslyší, jak konkrétně chtějí politici jejich situaci řešit. „Pryč s Green Dealem, pryč s Evropskou unií“, „zelený jed“, znělo v ulicích polské metropole.

Piráti: Řekli jsme na vládě jasné ne týrání zvířat na jatkách

12.05.2024 23:00 Vláda schválila novelu zákona o veterinární péči. Jednou z novinek je povinné vybavení jatek kamerovými systémy pro sledování zacházení se zvířaty. O úpravě zákona jednala vláda v reakci na opakované záběry z jatek, na kterých bylo zachyceno týrání zvířat.

„Prostě jsou jen dvě pohlaví.“ Na Nově bylo dusno

12.05.2024 23:00 Piráti a Trikolora. Oheň a voda. Dva zástupci zmíněných stran se střetli nad tématem transgenderových změn pohlaví. „Navrhujeme, aby bylo možné podstoupit operaci od 15 let s tím, že do 18 let by byl potřeba souhlas zákonného zástupce,“ vypálil pirátský aktivista. „Budu vždy tvrdit, že pohlaví jsou jenom dvě,“ nedala se vyvést z konceptu představitelka Trikolory. Mezi oběma šlehaly blesky.

Poslali byste na smrt svoje děti? Šichtařové je zle

12.05.2024 18:21 INVENTURA MARKÉTY ŠICHTAŘOVÉ Synáček prezidentova přítele na telefonu uveleben sám ve Sněmovně chce, aby Česká republika pomohla vracet na Ukrajinu bojeschopné muže, kteří utekli před válkou. „Nerozumím tomu, kdo může mít žaludek na to nutit je umřít, aniž by oni sami chtěli svůj život položit. Chtěla bych vidět všechny tyhle české pseudohrdiny, kteří dnes vykřikují, že bychom neměli vydávat víza, jak sami jdou na smrt nebo na ni posílají své děti. Jak rychle by je potom jejich hrdinství přešlo? Ale poslat umřít někoho cizího, na to odvahu máte,“ říká pro ParlamentníListy.cz Markéta Šichtařová.

Středula svolává odborářskou demonstraci. Kvůli věci, která nesmí spatřit...

12.05.2024 18:21 Předák Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula chytil s potvrzením svého postavení slinu a chystá rétoricky zbořit Malostranské náměstí v Praze. Na 21. května je právě tam namířená demonstrace odborů. Jde o práci, o důchody, o propouštění bez udání důvodu a o mnoho dalšího. „Výpověď bez udání důvodu je něco, co je pro nás obrovské téma. Myslíme si, že je to něco, co vůbec nesmí spatřit světlo světa, že je to věc, která je diskriminační,“ hřímal Středula posilněný znovuzískáním postu vrchního předáka.

Udženija : Praha získala peníze na modernizaci vozového parku záchranné služby

12.05.2024 18:21 Hlavní město získalo od Ministerstva pro místní rozvoj ČR finanční prostředky ve výši 127 milionů korun na modernizaci vozového parku Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy .

Ukrajinci ujišťují o kontrole situace. Washingtonský institut pochybuje

12.05.2024 18:21 Rusové se dál tlačí k Charkovu, ale ukrajinští obránci prý agresory brzdí. V současné době Ukrajinci prohlašují, že by Rusové potřebovali na dobití Charkova celé roky. Washingtonský Institut pro studium války však naznačuje, že přes ukrajinské ujišťování o kontrole situace Rusové stále dosahují určitých významných taktických úspěchů při cestě na Charkov. A z dlouhodobého hlediska prý mohou stále uvažovat nad tím, že si podmaní celou Ukrajinu.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.