TV Barrandov přivítá novou mluvčí

26.06.2024 19:20 TV Barrandov s potěšením oznamuje, že novou mluvčí stanice se stává Kristýna Synáčová. Kristýna Synáčová přináší bohaté zkušenosti v oblasti mediální komunikace a analytiky, a její jmenování představuje důležitý krok pro posílení vztahů s veřejností a médii. Své nové role se ujme od 1. července 2024.

Módní policie: herecké hvězdy pod drobnohledem návrhářky

26.06.2024 19:20 Nejen světové, ale také české celebrity jsou pod neustálým drobnohledem médií. Každý by se měl umět dobře reprezentovat a snažit se ve společnosti vypadat co nejlépe. Ne vždy se to bohužel vydaří. Pojďte se podívat, které slavné tváře zvládají styl a dress code levou zadní a kdo naopak šlápl vedle. Outfity slavných ze setkání pod žižkovskou věží hodnotí módní návrhářka Debbie Brown.

Zákeřná "skříňová" bakterie odolává antibiotikům a může i zabíjet

26.06.2024 14:40 Ekzémy, ječná zrna, ale i zápaly plic, záněty střev a poškození životně důležitých orgánů. Zlatý stafylokok dokáže člověka v krajním případě i zabít, a jeho zvláště zákeřná forma MRSA navíc silně odolává antibiotikům. Přenáší se přes kůži, ulpívá na oblečení, a doslova líheň mívá v běžné šatní skříni. Čeští vědci vyvinuli probiotika, která "zlaťáka" likvidují.

5 tipů, jak lépe zvládat intoleranci na laktózu

26.06.2024 14:40 Trpíte občas bolestmi břicha, pocitem těžkosti, nadýmáním, pálením žáhy nebo bolestí hlavy? Možná za tím stojí intolerance na laktózu. Právě mléko, jogurty, mléčné dezerty i zmrzlina mohou řadě lidí způsobovat problémy s trávením. Týká se to asi 20 % dospělé populace v Česku, která se s tímto typem zdravotního omezení potýká. Laktóza je mléčný cukr, který se v lidském těle rozkládá v tenkém střevě enzymem zvaným laktáza. Pokud má člověk tohoto enzymu nedostatek, nestrávená laktóza se přesouvá do tlustého střeva kde reaguje s bakteriemi a způsobuje výše zmíněné potíže. Přesto není nutné při tomto omezení vyřadit ze svého menu mléčné výrobky úplně. Přinášíme 5 tipů, jak na intoleranci na laktózu vyzrát.

TOP 09 je součástí české politické scény 15 let, má ministry i šéfku Sněmovny

26.06.2024 09:50 Výběr informací o politické straně TOP 09, která byla oficiálně zaregistrována 26. června 2009:

Meryl Streep: dcera Louisa slavila coming – out

26.06.2024 09:50 Hollywoodská hvězda Meryl Streep je uznávanou herečkou, která si za svou kariéru vysloužila respekt diváků, kritiků i kolegů. Několikanásobná držitelka Oscara je zároveň matkou čtyř dětí a její nejmladší potomek, Louisa Jacobson Gummer, nedávno přišla s překvapivým prohlášením. Datum pro svůj coming out si přitom nevybrala náhodně. O své nové životní etapě informovala na sociálních sítích v den matčiných 75. narozenin.

Rusko a Ukrajina si vyměnily po 90 válečných zajatcích, uvedla Moskva

25.06.2024 23:41 Z ukrajinského zajetí se do Ruska vrátilo 90 ruských vojáků a také Rusko předalo Ukrajině 90 válečných zajatců, oznámilo dnes ruské ministerstvo obrany podle agentur. Výměnu zajatců podle ministerstva zprostředkovaly Spojené arabské emiráty. Osvobození ruští vojáci přiletěli do Moskvy, kde se podrobí lékařským vyšetřením, dodalo ministerstvo.

EK by měla znovu vést Ursula von der Leyenová, shodly se evropské strany

25.06.2024 23:41 Evropskou komisi by měla znovu vést její dosavadní šéfka Ursula von der Leyenová, shodli se podle agentury DPA hlavy států a premiéři trojice velkých evropských stran. V čele diplomacie sedmadvacítky by na základě dohody představitelů evropských lidovců, sociálních demokratů a liberálů měla být estonská ministerská předsedkyně Kaja Kallasová.

Zisk Třineckých železáren meziročně klesl z 2,393 miliardy korun na 44 milionů

25.06.2024 23:41 Třineckým železárnám loni výrazně klesl zisk, dosáhl 44 milionů korun. O rok dříve byl přitom čistý zisk firmy 2,393 miliardy korun. Tržby podniku meziročně klesly o 7,91 miliardy korun na 49,692 miliardy korun. ČTK to dnes řekla mluvčí firem ve skupině Třinecké železárny - Moravia Steel Petra Macková Jurásková. Výsledky hospodaření už schválila valná hromada společnosti.

Ultraortodoxní židé mohou být odvedeni, rozhodl nejvyšší soud v Izraeli

25.06.2024 23:41 Izraelský nejvyšší soud dnes rozhodl, že armáda židovského státu musí začít povolávat do služby i ultraortodoxní židy, informovala agentura AP. Podle soudu neexistuje důvod, proč by muži způsobilí ke službě neměli být odvedeni. Krok by mohl ohrozit postavení premiéra Benjamina Netanjahua, protože má ortodoxní koaliční partnery, napsala agentura AP. Úřad generálního prokurátora vyzval armádu, aby začala rozhodnutí soudu naplňovat.

První zásilka munice z české iniciativy dorazila na Ukrajinu, informoval Fiala

25.06.2024 23:41 Na Ukrajině bránící se ruské agresi už je dělostřelecká munice, kterou se podařilo nakoupit v mimounijních zemích díky české iniciativě. První zásilka před časem dorazila na Ukrajinu, uvedl dnes premiér Petr Fiala na síti X k výsledku společného nákupu organizovaného Českem.

Julian Assange byl v Británii poprvé zadržen v prosinci 2010

25.06.2024 23:41 Výběr hlavních událostí v kauze spoluzakladatele serveru WikiLeaks Juliana Assange , který se dohodl s americkou justicí a hodlá se přiznat k porušení zákona o ochraně tajných informací. Dohoda má učinit tečku za mnohaletým sporem o svobodu slova a Assange se díky ní bude moci vrátit do domovské Austrálie.

Pavel, Fiala a ANO se shodli na podpoře Ukrajiny, Babiš zdůraznil jednání o míru

25.06.2024 23:41 Zástupci vlády i opozičního hnutí ANO se i přes některé rozdílné názory shodují na základních principech české zahraniční a bezpečnostní politiky, jakými jsou dlouhodobá prozápadní orientace a ukotvení země v Evropské unii a Severoatlantické alianci.

Marek Ztracený zklamal fanoušky

25.06.2024 19:00 Desáté výročí módní značky Poner se neslo ve znamení velkolepé oslavy. Sourozenci Jakub a Nikol Ponerovi si pronajali cirkusové šapitó na Letenské pláni a do něj pozvali řadu osobností, s nimiž dlouhodobě spolupracují. Předem ohlášený a potvrzený zpěvák Marek Ztracený, jemuž se sourozenci starají o kostýmy, nepřišel, a zklamal tak spoustu lidí.

Účinná prevence a moderní terapie zlepšují prognózu pacientů s rakovinou prostaty

25.06.2024 13:40 Rakovina prostaty je nejčastějším nádorovým onemocněním českých mužů, její výskyt se za posledních dvacet let ztrojnásobil. V současné době postihuje kolem 80 tisíc pacientů, jejichž průměrný věk je 73 let. Přestože se jedná o závažnou diagnózu, účinná prevence a moderní medicína přinášejí výrazné zlepšení prognózy i kvality života pacientů.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.