Leoš Mareš zasedne v porotě. Velký návrat do talentové show

29.06.2024 11:40 Už před několika týdny jsme vás exkluzivně informovali o tom, že se herečka Eva Burešová divákům představí v nové roli a bude členkou poroty Česko Slovensko má talent. Vedle Jakuba Prachaře, Marty Jandové a Diany Mórové však stále ještě jedno zaplní. Nebude to nikdo jiný než Leoš Mareš!

Zrušení pozitivní diskriminace na univerzitách v USA vyvolalo diskuse

29.06.2024 11:40 Před rokem, 29. června 2023, rozhodl americký nejvyšší soud o zrušení pravidla, podle kterého americké univerzity při nabírání studentů zohledňovaly jejich etnickou příslušnost. V tamní společnosti vyvolal tento krok rozporuplné reakce. Americký tisk toto rozhodnutí přivítal jako "milník pro rovnoprávnost ras", univerzity nicméně nutí vymýšlet jiné způsoby, jak pomoci znevýhodněným studentům. V postoji k rasovému klíči jsou Američané rozpolceni.

V Evropě je v provozu 37 terminálů na LNG, Česko využívá nizozemský Eemshaven

29.06.2024 01:40 Vybrané údaje o terminálech na zkapalněný zemní plyn v Evropě :

Mother´s Angels vydávají nové album Představy

29.06.2024 01:40 Mladá, ale přesto už roky fungující kapela Mother´s Angels z Litomyšle v těchto dnech vydává své nové řadové album s názvem Představy. Těšit se můžete na silné melodie, propracované texty a všechny barvy hudby od rockových tónů až po melancholické linky, které posluchače donutí k zamyšlení.

Státní zástupce obžaloval devět obviněných z kauzy Dozimetr

29.06.2024 01:40 Státní zastupitelství dnes podalo obžalobu na devět lidí v takzvané kauze Dozimetr. U dalších dvou obviněných pak navrhuje, aby soud schválil dohodu o vině a trestu. Na webu to dnes uvedl dozorující státní zástupce Adam Borgula z pražského vrchního státního zastupitelství. Podle něj obvinění působili jako organizovaná skupina v Dopravním podniku hl. m. Prahy.

Filmový svátek startuje. Do Varů dorazily první hvězdy

28.06.2024 20:50 Karlovy Vary ožívají filmovým festivalem a do lázeňského města se kromě davů fanoušků kinematografie začínají sjíždět i celebrity z různých koutů světa.

Na Epic Games Store je zdarma kvalitní gotický horor s prvky RPG

28.06.2024 20:50 Epic Games Store nabízí následujících sedm dní zdarma titul Sunless Skies: Sovereign Edition.

Summit EU v Bruselu překvapivě skončil po jednom dni, uvedla mluvčí Michela

28.06.2024 20:50 Summit EU, který začal ve čtvrtek odpoledne v Bruselu, dnes skončil překvapivě po jednom dni, původně přitom měl trvat i během dneška. Informovala o tom mluvčí předsedy Evropské rady Ecaterina Casingeová.

Věra Jourová končí v hnutí ANO, působit bude v akademické sféře

28.06.2024 20:50 Končící místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová se rozhodla ukončit členství v hnutí ANO. Neslučuje se s jejími plány na budoucnost v nestranické akademické sféře, oznámil dnes na síti X předseda hnutí a bývalý premiér Andrej Babiš. O rozhodnutí na téže platformě informovala i Jourová.

Vlak, který narazil na jihu SR do autobusu, jel po uzavřené koleji, řekl ministr

28.06.2024 20:50 Rychlík na trase z Prahy do Budapešti, který ve čtvrtek narazil do autobusu na železničním přejezdu na jihu Slovenska, jel po koleji, jež byla pro vlakovou dopravu uzavřena. Novinářům to dnes řekl slovenský ministr dopravy Jozef Ráž. Podle něj je předmětem vyšetřování, jak se vlak na uzavřené koleji u města Nové Zámky ocitl. Ministr zmínil možné selhání člověka.

Ministerstvo spravedlnosti dostane přes 1,5 miliardy Kč na výdaje v justici

28.06.2024 20:50 Ministerstvo spravedlnosti dostane navíc 1,5 miliardy korun na pokrytí provozních výdajů v justici. Dalších 80 milionů korun půjde na platy zaměstnanců soudů. Návrh ve středu schválila vláda. Na dotaz ČTK to dnes uvedl mluvčí ministerstva Vladimír Řepka.

Jiří Bartoška měl úlevy kvůli festivalu

28.06.2024 15:11 Nesdělíme vám žádnou novou informaci, když připomeneme, že se zdravotním stavem Jiřího Bartošky to jde stále z kopce. Pohublý herec má aktuálně největší starost, aby zvládl všechny povinnosti spojené s filmovým festivalem v Karlových Varech. Jeho tým proto rušil vše, co zrušit šlo, a chtěl mu dopřát klid.

Správné nástroje digitalizace usnadňují cestovkám byznys

28.06.2024 11:00 České cestovní kanceláře a agentury zaznamenávají stále rostoucí zájem o své služby. V letošním roce opět rostou nejen jejich tržby, ale i počty klientů. Tento vývoj je patrný od roku 2022, kdy se prodej zájezdů stabilizoval. Podle ČSÚ využilo v loňském roce jejich služeb při dovolené do zahraničí přes 2,5 mil. českých turistů, což je nárůst oproti roku 2022 o téměř 8 %.

Biden byl v debatě nejistý, Trumpovo vystoupení bylo plné nepravd, píší v USA

28.06.2024 11:00 Americký prezident Joe Biden svým výkonem v první předvolební debatě neuklidnil voliče, kteří mají obavy, že je na výkon funkce příliš starý. Před kamerami byl 81letý demokrat nejistý a zasekával se, uvádí ve svých hodnoceních americký tisk. Jeho 78letý republikánský soupeř a exprezident Donald Trump byl sebevědomý, ovšem jeho vystoupení bylo plné nepravdivých a zavádějících výroků.

Končí školní rok, žáci základních a středních škol si převezmou vysvědčení

28.06.2024 11:00 Žáci základních a středních škol dnes dostanou svá závěrečná vysvědčení, končí školní rok. Vysvědčení si převezme zhruba 1,49 milionu žáků a studentů, od soboty 29. června jim začnou letní prázdniny. Pro své první závěrečné vysvědčení si mezi nimi půjde i asi 118.000 prvňáků. Do lavic se školáci vrátí znovu v pondělí 2. září.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.