Poslanci budou schvalovat novelu zákoníku práce s pravidly valorizace minimální mzdy

30.06.2024 22:00 Poslanci by dnes měli schvalovat novelu zákoníku práce s pravidly valorizace minimální mzdy a se zrušením zaručených mezd v soukromém sektoru. Čeká je taky závěrečné hlasování o uzákonění veřejných kulturních institucí a významného Dne samizdatu.

Prezidenti a premiéři zemí EU navrhli do čela Evropské komise opět Ursulu von der Leyen

30.06.2024 22:00 Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie navrhli do čela Evropské komise opět Ursulu von der Leyenovou, potvrdily diplomatické zdroje. Novým předsedou Evropské rady bude portugalský premiér António Costa a šéfkou unijní diplomacie estonská premiérka Kaja Kallasová. Česká republika podle zdrojů ČTK s nominacemi neměla žádný problém.

Co je bakuchiol? Poznejte látku, která pomáhá bojovat proti stárnutí pleti

30.06.2024 17:00 O bakuchiolu se mluví jako o přírodní látce pomáhající v boji proti stárnutí, která je stejně účinná jako retinol, ale je k pleti podstatně šetrnější. Pochází ze semen rostliny babchi, rovněž známé pod označením Psoralea corylifolia. Má potenciál zvyšovat produkci kolagenu a stimulovat obnovu buněk, čímž pomáhá minimalizovat známky stárnutí.

Zájem o rekreační plavbu po Labi roste, stát investuje do stavby přístavišť

30.06.2024 11:20 Zájem o rekreační plavbu po Labi roste, dokládá to využívání přístavišť. Na Labi od Mělníka ke státní hranici je osm přístavišť pro malá plavidla, poslední se nyní otevřelo v ústecké čtvrti Brná. V plánu má stát ještě stavbu většího přístaviště v Ústí nad Labem a menšího v Hřensku. ČTK to řekl mluvčí Ředitelství vodních cest Jan Bukovský.

Kdyby tisíc klarinetů slaví výročí. Pravda o incidentu Gotta, Matušky a Pilarové

30.06.2024 11:20 Letos je tomu šedesát let od doby, kdy filmové světlo světa spatřil československý filmový muzikál, plný pěveckých hvězd a nestárnoucích hitů. Kdyby tisíc klarinetů nám dodnes připomíná, že každý z nás v sobě může najít své dobré já.

Před 90 lety Adolf Hitler zlikvidoval opozici ve vlastních řadách

30.06.2024 07:00 Jen rok poté, co se Adolf Hitler stal říšským kancléřem, nechal zlikvidovat své poslední odpůrce ve vlastních řadách a definitivně si tak upevnil moc. Akce, od jejíhož počátku uplyne 30. června 90 let, vstoupila do dějin pod označením Noc dlouhých nožů.

Tropická bouře Beryl podle meteorologů zesílila na hurikán

30.06.2024 07:00 Tropická bouře Beryl mířící k pobřeží Barbadosu zesílila na hurikán a mohla by dál rychle nabírat na intenzitě. Uvedlo to podle agentury Reuters americké Národní centrum pro hurikány .

Francie řešila důchodovou reformu, právo na potrat zakotvila do ústavy

30.06.2024 02:00 Výběr hlavních událostí ve Francii od minulých parlamentních voleb v červnu 2022 před nadcházejícími předčasnými parlamentními volbami 30. června a 7. července:

Den pozemního vojska Bahna nečekaně navštívil prezident, zajímala ho technika

29.06.2024 20:41 Prezident Petr Pavel dnes nečekaně navštívil Den pozemního vojska Bahna na armádním cvičišti Zadní Bahna u Strašic na Rokycansku. Na 34. ročníku akce se zajímal především o techniku. Důkladně si zevnitř prohlédl nový moderní rušič Starkom z výzbroje české armády, prohlédl si také bojové vozidlo pěchoty Puma z výzbroje německého Bundeswehru.

Panamský soud zprostil viny obviněné ve skandálu Panama Papers

29.06.2024 20:41 Panamský soud překvapivě zprostil viny všech 28 lidí obžalovaných z praní špinavých peněz v případech souvisejících s kauzami takzvaných Panamských dokumentů . Informovala o tom dnes agentura DPA s odvoláním na soud ve městě Panama.

Adopce psa není složitá. Na co si dát pozor?

29.06.2024 16:30 Adopce psa má velký pozitivní dopad na životy zvířat i lidí. Místo toho, aby se zvíře koupilo od chovatele nebo obchodníka, můžete díky tomuto kroku zachránit život a dát domov psu, který to potřebuje.

Zrušení pozitivní diskriminace na univerzitách v USA vyvolalo diskuse

29.06.2024 11:40 Před rokem, 29. června 2023, rozhodl americký nejvyšší soud o zrušení pravidla, podle kterého americké univerzity při nabírání studentů zohledňovaly jejich etnickou příslušnost. V tamní společnosti vyvolal tento krok rozporuplné reakce. Americký tisk toto rozhodnutí přivítal jako "milník pro rovnoprávnost ras", univerzity nicméně nutí vymýšlet jiné způsoby, jak pomoci znevýhodněným studentům. V postoji k rasovému klíči jsou Američané rozpolceni.

Leoš Mareš zasedne v porotě. Velký návrat do talentové show

29.06.2024 11:40 Už před několika týdny jsme vás exkluzivně informovali o tom, že se herečka Eva Burešová divákům představí v nové roli a bude členkou poroty Česko Slovensko má talent. Vedle Jakuba Prachaře, Marty Jandové a Diany Mórové však stále ještě jedno zaplní. Nebude to nikdo jiný než Leoš Mareš!

Státní zástupce obžaloval devět obviněných z kauzy Dozimetr

29.06.2024 01:40 Státní zastupitelství dnes podalo obžalobu na devět lidí v takzvané kauze Dozimetr. U dalších dvou obviněných pak navrhuje, aby soud schválil dohodu o vině a trestu. Na webu to dnes uvedl dozorující státní zástupce Adam Borgula z pražského vrchního státního zastupitelství. Podle něj obvinění působili jako organizovaná skupina v Dopravním podniku hl. m. Prahy.

V Evropě je v provozu 37 terminálů na LNG, Česko využívá nizozemský Eemshaven

29.06.2024 01:40 Vybrané údaje o terminálech na zkapalněný zemní plyn v Evropě :

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.